Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kroupoto aneb rizoto z krup - vegan

I když to zavilí masožravci nepřiznají, našemu tělu prospívá zvýšená konzumace bezmasých jídel. Připravte čistě rostlinný obědový talíř s houbami, ječnými kroupami, cibulí, kukuřicí a hráškem. Pochutnáte si tak, že vám maso chybět nebude.

Hodnocení receptu je 4,7 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Amy.Stoker7

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 55 min

70 min (15 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie984 kJ /
235 kcal
Bílkoviny4,88 g
Tuky10,37 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 39 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy27,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušené houby naložíme do malé misky s vodou a trochou sójové omáčky, stačí cca 5 hub. Krok 2: Kroupy uvaříme v osolené vodě. Můžeme je předem namočit, doba vaření se zkrátí. Po uvaření scedíme a dáme do velké mísy. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kousky nakrájenou papriku a na půlkolečka pórek. Krok 4: Chvíli restujeme, poté scedíme kukuřici a hrášek a orestujeme s ostatní zeleninou. Přidáme 4 lžíce sójové omáčky a ještě chvíli válíme na pánvi. Při restování můžeme přidat třeba lněné nebo sezamové semínko, ale není to nutné. Krok 5: Zeleninu restujeme, dokud není křupavá, neměla by být rozhodně úplně měkká, což se krásně pozná podle papriky. Krok 6: Houby malinko vymačkáme a nakrájíme na menší kousky. Na malé pánvi na másle je osmažíme dozlatova. Krok 7: Zeleninu smícháme s kroupami a houbami. Pořádně promícháme, popřípadě ještě osolíme nebo dochutíme sójovou omáčkou.

TIP: Jak uvařit kroupy

Zveřejněno 2. 4. 2014

Poznámka autora Amy.Stoker7

Houby shiitake se dají koupit ve Zdravé výživě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kroupoto aneb rizoto z krup - vegan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKOX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kroupoto aneb rizoto z krup - vegan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pKOX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-)<3:yes: také dělávám , je moc dobré :-K

yanull: Možná,že naší velitelé chtěli dosáhnou samostatnosti ve výrobě bojových plynů:-))

jarda Kadic: Jaroušku, "krupoto" na vojně je jídlo hodně "odvážné", ale asi se to dalo vydržet ;-):-)

V jedné písničce se zpívá: Hrách a kroupy, to je hloupý, to my máme každý den, ale buchty z bílé mouky ani jednou za týden ♪♫♪♫;-).Jenže naši předkové byli moudří a věděli, co tělu svědčí, takže u mne za bodík, mám je také ráda, např. kubu dělám během roku několikrát +2 :-p;-):-K:yes:

Bezmasá jídla mám ráda jako příjemnou změnu :yes: :-p

“Krupoto“ nám..delali hodně na vojně,kupodivu mě to vždy chutnalo.Měli jsme v něm maso, hrášek a kdoví co ještě.Takže dík za připomenutí brzo ho uděláme doma.Sice ne jako vegan......ale uděláme;-)

Tématické fráze:
rizoto z krup, kroupoto, houbové kroupoto, rizeto z krup, recepty z krup, kroupoto s houbami, výroba krup, kroupy, rizoto z jecnych krup, kroupoto recept, kuchařka recepty kroupy, recepty z ječných krup, ryzoto z krup, houbové rizoto z krup, rizoto s krup, risoto z krup, ječné kroupy shitake, kroupito, jidla z krup, pokrmy z krup

Suroviny:
kroupy ječné, cibule, paprika čerstvá červená, kukuřice, hrášek sterilovaný, pórek, houby shiitake, omáčka sojová, máslo rostlinné, sůl, olej

Přidat fotografie receptu