Kroupoto aneb rizoto z krup - vegan
I když to zavilí masožravci nepřiznají, našemu tělu prospívá zvýšená konzumace bezmasých jídel. Připravte čistě rostlinný obědový talíř s houbami, ječnými kroupami, cibulí, kukuřicí a hráškem. Pochutnáte si tak, že vám maso chybět nebude.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 984 kJ / 235 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,88 g |
Tuky | 10,37 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 39 mg |
Sůl | 0,05 g |
Sacharidy | 27,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušené houby naložíme do malé misky s vodou a trochou sójové omáčky, stačí cca 5 hub.
Krok 2: Kroupy uvaříme v osolené vodě. Můžeme je předem namočit, doba vaření se zkrátí. Po uvaření scedíme a dáme do velké mísy.
Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kousky nakrájenou papriku a na půlkolečka pórek.
Krok 4: Chvíli restujeme, poté scedíme kukuřici a hrášek a orestujeme s ostatní zeleninou. Přidáme 4 lžíce sójové omáčky a ještě chvíli válíme na pánvi. Při restování můžeme přidat třeba lněné nebo sezamové semínko, ale není to nutné.
Krok 5: Zeleninu restujeme, dokud není křupavá, neměla by být rozhodně úplně měkká, což se krásně pozná podle papriky.
Krok 6: Houby malinko vymačkáme a nakrájíme na menší kousky. Na malé pánvi na másle je osmažíme dozlatova.
Krok 7: Zeleninu smícháme s kroupami a houbami. Pořádně promícháme, popřípadě ještě osolíme nebo dochutíme sójovou omáčkou.
Zveřejněno 2. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kroupoto aneb rizoto z krup - vegan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pKOX
Moje poznámka
Kroupoto aneb rizoto z krup - vegan
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pKOX
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 12 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 12 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 13 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 13 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 8 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 8 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 9 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 9 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 10 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 10 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 11 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 11 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 11 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 12 hodinami
Tématické fráze:
rizoto z krup,
kroupoto,
houbové kroupoto,
rizeto z krup,
recepty z krup,
kroupoto s houbami,
výroba krup,
kroupy,
rizoto z jecnych krup,
kroupoto recept,
kuchařka recepty kroupy,
recepty z ječných krup,
ryzoto z krup,
houbové rizoto z krup,
rizoto s krup,
risoto z krup,
ječné kroupy shitake,
kroupito,
jidla z krup,
pokrmy z krup
Suroviny:
kroupy ječné,
cibule,
paprika čerstvá červená,
kukuřice,
hrášek sterilovaný,
pórek,
houby shiitake,
omáčka sojová,
máslo rostlinné,
sůl,
olej
Komentáře (6)