Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dršťková polévka z předvařených drštěk

Dršťková polévka je jednou z nejoblíbenějších českých klasik. Díky předvařeným dršťkám není tak časově náročná na přípravu a již za hodinu bude vonět kuchyní a vy ji můžete servírovat k nedělnímu obědu.

Hodnocení receptu je 4,4 (64×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cekrops cekrops

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 237 kJ /
774 kcal
Bílkoviny128,45 g
Tuky9,39 g
Vláknina15,68 g
Cholesterol 618 mg
Sodík 313 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy38,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dršťky dáme do vařící vody a po 1 minutě slijeme přes cedník. Krok 2: Vložíme do čisté vroucí vody, osolíme a vaříme do měkka (což trvá jen cca 15 minut). Přecedíme, ale vodu necháme stranou. Krok 3: Oloupeme a najemno nakrájíme jednu větší cibuli. Krok 4: Cibuli osmahneme na troše sádla. Krok 5: Zaprášíme moukou, paprikou a krátce zarestujeme. Krok 6: Následně přilijeme vývar z drštěk a promícháme (trochu vývaru si ještě necháme stranou na případné zahuštění). Krok 7: Přidáme bujón, nové koření, bobkové listy, sušenou petržel, oregano, provensálské koření, tymián, pepř, chilli, kmín, majoránku a jeden prolisovaný stroužek česneku. Necháme cca 40 minut povařit. Krok 8: Potom přidáme pokrájené dršťky a zbytek prolisovaného česneku. Povaříme ještě cca 5 minut. Krok 9: Podle potřeby můžeme zahustit zbytkem vývaru s rozmíchanou moukou a opět provařit.

Zveřejněno 4. 4. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Dršťková polévka z předvařených drštěk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6yrL

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Dršťková polévka z předvařených drštěk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6yrL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

dobrej recept

Teda nacpat do dršťkové polévky sušenou petržel, oregano, provensálské koření, tymián,bobkový list a chilli, to už chce opravdu odvahu. Nic z toho tam nepatří proboha !!!

Polévku jsem opět vařila, jen bez masoxu. Dršťky byly tak měkké, že jsem je přidávala až do převařeného základu z hovězího vývaru. Přidala jsem foto :-K

No , já sice zase tak často dršťkovku nedělám. Ale v " Papénovu hrnci " jsem ji tedy ještě nedělal ..... :-O Jednou to jistě zkusím.!;-)

Já vařím dršťkovou už jen z předvařených drštěk,je to rychlé, navíc jí dělám.v “papiňáku“.Od doby “syčení“ 30 minut, počkám až spadne pojistka a hotovo:yes:

jarda Kadic: Předvařebý dršťky do papiňáku opravdu dávat nemusíte !!! To jste z toho musel mít dobrou šlejšku... Ty dršťky jste asi pak marně hledal co...? :D

JamesBond: Také dělám z předvařených v papiňáku 30 minut a hledat je nemusím ani v polévce ani v guláši.

Tématické fráze:
dršťková polévka z předvařených, drskova polevka, dršková, držťková, polévka z předvařenych drstek, dršťková polévka z předvařených drštěk, drštková polévka podle ládi hrušky, držková polévka z předvařených drštěk, recepty drštkova z predvarenych drštěk, dršky, predvarene drzky, recept na drskovu polevku, polevka drškova, dršťková polévka z předvařenych dršek, drskovapolevka, drskova polevka recept, dršková polévka z předvařenych drštěk, držtky, polévka z předváděných dršek, polévka dršťková předvařených

Suroviny:
dršťky, cibule, sádlo, bujón, česnek, majoránka sušená, pepř mletý, kmín drcený, koření nové koření, chilli, paprika sušená sladká, tymián, koření provensálské, koření oregáno, petrželka sušená, bobkový list, mouka hladká, sůl

Přidat fotografie receptu