Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dršťková polévka z předvařených drštěk

Dršťková polévka je jednou z nejoblíbenějších českých klasik. Díky předvařeným dršťkám není tak časově náročná na přípravu a již za hodinu bude vonět kuchyní a vy ji můžete servírovat k nedělnímu obědu.

Hodnocení receptu je 4,6 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cekrops cekrops

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 237 kJ /
774 kcal
Bílkoviny128,45 g
Tuky9,39 g
Vláknina15,68 g
Cholesterol 618 mg
Sodík 313 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy38,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dršťky dáme do vařící vody a po 1 minutě slijeme přes cedník. Krok 2: Vložíme do čisté vroucí vody, osolíme a vaříme do měkka (což trvá jen cca 15 minut). Přecedíme, ale vodu necháme stranou. Krok 3: Oloupeme a najemno nakrájíme jednu větší cibuli. Krok 4: Cibuli osmahneme na troše sádla. Krok 5: Zaprášíme moukou, paprikou a krátce zarestujeme. Krok 6: Následně přilijeme vývar z drštěk a promícháme (trochu vývaru si ještě necháme stranou na případné zahuštění). Krok 7: Přidáme masox, nové koření, bobkové listy, sušenou petržel, oregano, provensálské koření, tymián, pepř, chilli, kmín, majoránku a jeden prolisovaný stroužek česneku. Necháme cca 40 minut povařit. Krok 8: Potom přidáme dršťky a zbytek prolisovaného česneku. Povaříme ještě cca 5 minut. Krok 9: Podle potřeby můžeme zahustit zbytkem vývaru s moukou a opět provařit.

Zveřejněno 4. 4. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dršťková polévka z předvařených drštěk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6yrL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dršťková polévka z předvařených drštěk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6yrL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Polévku jsem opět vařila, jen bez masoxu. Dršťky byly tak měkké, že jsem je přidávala až do převařeného základu z hovězího vývaru. Přidala jsem foto :-K

No , já sice zase tak často dršťkovku nedělám. Ale v " Papénovu hrnci " jsem ji tedy ještě nedělal ..... :-O Jednou to jistě zkusím.!;-)

Já vařím dršťkovou už jen z předvařených drštěk,je to rychlé, navíc jí dělám.v “papiňáku“.Od doby “syčení“ 30 minut, počkám až spadne pojistka a hotovo:yes:

Tématické fráze:
dršťková polévka z předvařených, drskova polevka, dršková, držťková, polévka z předvařenych drstek, dršťková polévka z předvařených drštěk, drštková polévka podle ládi hrušky, držková polévka z předvařených drštěk, recepty drštkova z predvarenych drštěk, dršky, predvarene drzky, recept na drskovu polevku, polevka drškova, dršťková polévka z předvařenych dršek, drskovapolevka, drskova polevka recept, dršková polévka z předvařenych drštěk, držtky, polévka z předváděných dršek, polévka dršťková předvařených

Suroviny:
dršťky, cibule, masox hovězí, česnek, majoránka sušená, pepř mletý, kmín drcený, koření nové koření, chilli, paprika sušená sladká, tymián, koření provensálské, koření oregáno, petrželka sušená, bobkový list, mouka hladká, sůl, sádlo

Přidat fotografie receptu