Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr liu

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Náročný

Suroviny pro 1

4

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 456 kJ /
1 304 kcal
Bílkoviny139,04 g
Tuky73,55 g
Vláknina0,70 g
Cholesterol 584 mg
Sodík 2,68 g
Sůl6,31 g
Sacharidy21,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve musíme připravit rybí maso: půlku kapra stáhneme z kůže a vykostíme - odřízneme opatrně od páteře a velkých kostí. Za všech odřezků včetně kůže připravíme silný vývar. Plát masa podélně rozřízneme na dvě části a ostrým nožem položeným šikmo k povrchu odřezáváme asi 3 mm tenké plátky masa (viz obrázek dole), čímž překrojíme drobné kosti, které pak už v pokrmu nevadí. Krok 2: Nesolené plátky masa máčíme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Krok 3: Těstíčko: Bílky smícháme se solamylem a pomocí tekutiny vytvoříme těstíčko tak husté, aby z masa nestékalo. Krok 4: Omáčka: Na sezamovém oleji osmahneme šikmo na tenké plátky nakrájený pórek - viz foto dole. Pak přidáme vývar z rybích kostí, sójovou omáčku, koření, cukr a povaříme asi 5 minut. Dochutíme octem. Krok 5: Zahustíme solamylem rozmíchaným v trošce vody, protřepeme a podáváme s rýží a smaženými kousky kapra.

TIP: Jak vykuchat kapra

Zveřejněno 6. 4. 2014

Poznámka autorky zizala

Klasický čínský recept.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr liu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r5yB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr liu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r5yB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

ing.zdenek.trojan@seznam.cz: Mám radost, děkuji za realizaci, fotku i pochvalu :-K

Výborný kapřík, doporučuji vsem:-D

Děkuji všem komentujícím za pozornost, kterou věnovali mému receptu :-):-K

Krásně upravená ryba, nechala bych se i pozvat:-D:-p+:yes::yes:

Mě by chutnalo:-p:-K:yes:

casino: To nevím, já mám recept se zázvorem a doprovází jej poučení, že jako se říká, že u nás musí ryba plavat, v Číně zase bez zázvoru není ryba. Ale netvrdím, že nemohou existovat výjimky :-))

Jak na ypsilonky:
http://www.youtube.com/watch?v=dUdjFtT79Wk

Edit:
Špatně jsem četl rcp..., ale odkaz tu ponechám, snad se někomu bude hodit
...a podle čínské klasiky se místo zázvoru prý dává česnek:-))

:yes:

Tématické fráze:
kapr liu, plátky kapra liu, kapr liu recept, ryba liu, kapr recepty, čínský kapr, kapr s rýží, kapr v čínských receptech, google recepty na kapra, půlka kapra, rybí liu, plátky liu recept, pláky kapra liu, kapr čínský, rybí plátky liiu, ryba liu - recept, youtube recepty kapr, kapr liu-recept, recepty na kapra čína recept, jak připravit půlku z kapra

Suroviny:
kapr, olej, rýže, bílek, solamyl, víno bílé, vývar masový, pórek, omáčka sojová, zázvor, cukr krupice, chilli, ocet vinný bílý, solamyl, olej sezamový

Přidat fotografie receptu