Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně na slanině, celeru a šalotkách

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nikina Nikina

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 849 kJ /
6 178 kcal
Bílkoviny484,43 g
Tuky415,37 g
Vláknina34,10 g
Cholesterol 1,24 g
Sodík 7,85 g
Sůl19,08 g
Sacharidy49,31 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku nakrájíme na klínky. Maso rozdělíme na dvě poloviny (kvůli následujícímu opékání). Do masa uděláme nožem hluboké zářezy a klínky tam vmáčkneme. Připravíme si z výše uvedených ingrediencí marinádu a pořádně ji vetřeme do masa. Dáme do nádoby, přikryjeme a necháme v lednici přes noc marinovat. Krok 2: Slaninu a celer nakrájíme na kostičky velikosti sousta, šalotky oloupeme a rozčtvrtíme. Na troše olivového oleje opečeme slaninu, vyjmeme a dáme do pekáče. Ve výpeku osmahneme celer se šalotkami dozlatova a také přemístíme do pekáče. Maso vyjmeme z marinády, osolíme a ve stejné pánvi opečeme ze všech stran, taktéž do zlatova, poté přesuneme do pekáče. Krok 3: Z pánve slijeme případný přebytečný tuk, rozpálíme, vlejeme víno a vývar, odškrábneme připečeniny, chvíli povaříme a nalijeme do pekáče s masem. Posypeme pár lístky oregána, přikrejeme a pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 1,5 hodiny, v polovině pečení maso obrátíme. Kontrolujeme množství tekutiny a případně dolijeme vývar. Ke konci pečení odkryjeme a necháme dopéct. Jako příloha stačí čerstvé pečivo, nebo různě upravené brambory.

Zveřejněno 8. 4. 2014

Poznámka autorky Nikina

Inspirace: Apetit, upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně na slanině, celeru a šalotkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7788

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně na slanině, celeru a šalotkách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7788

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

velmi sympatické kotletky:yes::-D

Nikouši,krásně jsi to připravila,mňam:-p:-K:yes:

Všem díky moc :-K


1974andrea: kombinaci vepřového s jablkama miluju, ale doma by mi to nikdo nejedl :-//

Nádherně naservírováno a hned bych si nabídla :-)

Něco podobného jsem dělala, ještě s jablky, bylo to moc dobré. A tohle bude taky:yes:

Pěkné:yes::yes::yes:

Tak to je nadhera:-):-):-)

Tématické fráze:
vepřova pečeně na slanine, vepřová pečeně na celeru, vepřova pecene, vepřová pečeně ve slanině, pečené maso na celeru, pečeně na celeru, vepřové kostky na slanině, vepřová pečeně slanina, vepřová pečeně recept, recepty z vepřové pečeně, veprova pecene se slaninou, pečeně vepřové maso na slanině, recepty vepřová pečeně ve slanině, vepřová pečeně na z celeru, pečeně slanina, veprove pecene na celeru, vepřová pečeně ve slanine, 200ml vyvaru, vepřová pečeně celer, pečení celeru

Suroviny:
kotleta, česnek, olej olivový, semínka fenyklová, šťáva citronová, koření oregáno, sůl, pepř, olej olivový, sůl, slanina, cibule šalotka, celer, víno, vývar

Přidat fotografie receptu