Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MishkaCZ

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 175 kJ /
1 954 kcal
Bílkoviny15,26 g
Tuky156,35 g
Vláknina16,93 g
Cholesterol 255 mg
Sodík 412 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy112,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo o pokojové teplotě utřeme se solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Takto připraveným máslem potřeme rybky a dáme máslo i do bříška. Krok 2: Na pánvi na troše másla pstruhy krátce opečeme z obou stran, přendáme i s máslem na pekáček a v předehřáté troubě pečeme 10-15 min při teplotě 220 °C (podle velikosti ryb). Krok 3: Brambory opláchneme a uvaříme ve slupce. Scedíme a hned, jak půjdou držet v ruce, je oloupeme. Nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka a opatrně dáme do mísy. Krok 4: Zalijeme teplým vývarem. Ocet, oba druhy oleje a hořčici v misce dobře prošleháme a přidáme i s nakrájenou šalotkou k bramborům. Opatrně promícháváme, aby se vše spojilo a brambory nasákly vývarem. Chvíli to trvá, ale buďte trpěliví. Krok 5: Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme nasekanou čerstvou petrželku. Krok 6: Salát nesmí plavat, ale brambory nesmí být ani suché. Před podáváním je dobré nechat salát alespoň 1 hodinu odležet v lednici.

Zveřejněno 19. 4. 2014

Poznámka autorky MishkaCZ

* Můj instagram: https://www.instagram.com/miska.kulicka/

Rakušané dělají bramborový salát kyselejší a obvykle do něj nedávají majonézu. Vím, vím, k salátu prostě patří řízek, ale přítel si dupnul, že chce rybku a já mám receptů s rybičkami zoufale málo.

(Projekt: Albert)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RrgY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vídeňský bramborový salát s pečeným pstruhem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RrgY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Náramná dobrůtka s rybičkou:-p:-p:-p

joj;-) moc bych si pochutnala:yes::-D

Rybku můžu kdykoliv a s takovým pěkným salátem taky :-p

sarka farka 20. 4. 2014 08:17
:yes::yes::yes::yes::yes:včera jsem zrovna dělala tento salát ,ale s losůskem. Tady mu říkáme Bavorský :-) ,ale je úplně stejný.Mám ho moc ráda,není tak těžký jako ten náš do kterého se dávjí hromady majonézy. Tak ty čtyři lžíce oleje jsou jak nic ;-) já dávám jen ten řepkový a pohoda jezz .:yes::yes::yes::yes:

Jana Remkova: JJ Jani, oleje jsou drahé, proto si je šetřím na extra recepty. V originálním receptu ho je 6 lžic, ale to se mi zdálo fakt moc, protože dýňový olej je silný a ne každému ta síla tolik vyhovuje a navíc salát chtěly papat i moje holky :yes:

Vypadá fakt skvěle. Ale ty oleje, to je síla. Mám doma 3 druhy olejů, jeden dražšší, než druhý. Dýňový olej jsem ještě "nepotkala";-). Každopádně, plus, líbí se mi ten salátek :-):yes:

:-KKrásné:yes::yes:

:yes::yes::yes::-O

Tématické fráze:
vídenský salát, videnske brambory, videňský salát pohlreich, pravý vídeňský salát, pravý bramborovy salát, vídeňských bramborový salat, vídeňských salat, bramborový salát pohlreich, vidensky bamborovy salat, bramborový salát recept, viedensky salat top recept, vídeňských bramborový salát recept, vídenský salát recept, salat rakušan, vidensky salat podle pohlreicha, widensky bramborový salát, vídeňský bra, originální vídeňský řízek, viděnky bramborový salat, pstruh recept

Suroviny:
brambory, vývar zeleninový, cibule šalotka, ocet jablečný, olej dýňový, olej řepkový, hořčice dijonská, petrželka, sůl, pepř, pstruh, máslo, tymián, sůl, pepř, máslo, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu