Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš z hovězího krku na feferonce a pivě

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 789 kJ /
2 579 kcal
Bílkoviny188,88 g
Tuky162,03 g
Vláknina51,92 g
Cholesterol 360 mg
Sodík 510 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy80,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuchyňsky upravené maso nakrájíme na kostky. Cibule očistíme a pokrájíme na kostičky. Krok 2: Na oleji (sádle ) zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme kostky masa a společně restujeme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule (aby se maso pěkně zatáhlo), přidáme 1 malý rajský protlak a zamícháme. Krok 3: Základ guláše podlijeme troškou vody a asi polovinou piva. Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme pivo. Krok 4: K měkkému masu nakonec přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, špetku majoránky a pivní guláš povaříme do zhoustnutí. Krok 5: Nakonec do guláše přidáme podle potřeby rozmačkaný česnek, červenou sušenou chilli papričku a podle chuti případně dosolíme.
Pivní guláš podáváme s houskovým knedlíkem, ( těstovinami nebo pečivem).

Zveřejněno 26. 4. 2014

Poznámka autorky varilamyskakas…

Slyšela jsem nedávno v radiu na F1 radu našich babiček. Když se nám zdá cibulka na guláš již pěkně hnědá, na 10 minut hořák vypneme. ( Cibulka prý ještě pomalu dojde a pěkně zhnědne). Po této době opět zapneme a pokračujeme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z hovězího krku na feferonce a pivě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VyPo

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš z hovězího krku na feferonce a pivě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VyPo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (19)

casino:
Ďakujem za vysvetlenie (a súhlas o paprike).

Gazpacho:
Protlak lze vynechat
Paní casinová vaří s protlakem - prý to guláš i zahustí 8-(
Já vařím bez protlaku a pouze "znalci" (jsou-li na protlak upozorněni) poznají rozdíl,...;-)
No a jak jinými slovy píšete vy, tak já myslím že ty papriky jsou v rcp uvedené poněkud nepřehledně, ba přímo zašmodrchaně...:-8

Gazpacho: malý protlak v Česku odpovídá cca dvěma vrchovatým polévkovým lžícím

Môžete upresniť, čo podľa Vás predstavuje malý rajčinový pretlak (váha, objem - podľa balenia).
Ak niekto v zahraničí chce jedlo podľa receptu uvariť, je len na jeho fantázii ako dávkovať jednotlivé ingrediencie.
Taktiež uvádzate sušenú červenú papriku. V príprave sa ale nazýva chili paprička. Je rozdiel sušená paprika (napríklad ňora) a sušená chili paprička (napríklad cayena).
Ďakujem.

<3:-K:yes:

magdalenka: Ja nemyslim discuze,myslela jsem hodnoceni k receptu:-)

Zobrazit starší odpověď

Ospravedlnujem sa Casinovi, ten mal pripomienku prave k tomuto rcp a nespravodlivo som ho presunula do diskusie, takze ju vlozim znovu v jeho mene

Casino
K receptu:
Líbí se mi Poznámka:yes: Vyzkouším!
S tmavým pivem zmíněným v kometářích by to asi bylo jak cumel:-D Na použité množství cibule bych to ještě zastříkl octem:yes:
V rcp stojí: "restujeme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule (aby se maso pěkně zatáhlo)"
Jj, ztmavlé maso je OK:yes: ale "zatáhnuté (nakostkované) maso je kuchařské ptydepe :-D

btw musela som si vyguglit, co je to ptydepe :-p

diskusne komentare, netykajuce sa tohto konkretneho rcp boli presunute sem
https://www.toprecepty.cz/df_forum.php?forum=4089

vybusna: To je ok:-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

:yes::yes::-K:-p

varilamyskakasicku: Ivčo, krásný gulášek a jistě dobrý, jen u nás bez feferonky, máš 7.:yes:

Anna Kocikova: taky zkusím příště Aničko, ona byla barvička i tak pěkná, ale příště podle Tebe :-p:-K

Hezký guláš,mě by chutnal:-p:yes:
Také tak někdy dělávám,jen používám černé pivo.Příjde mi,že je pak šťáva pěkně tmavá:yes:

Pěkný gulášek :yes:

Krásný gulášek, moc bych si pochutnala:-p:yes:

Max Braun 26. 4. 2014 10:22
Mě děláš chutě ...:-)

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
hovězí guláš z krku, guláš z hovězího krku, hovezi krk gulas, hovezí guláš recept, hovězí krk recepty, hovězí guláš, hovězí gulas na pivu, hovězí krk recept, hovězí krk recepty guláš, hovězí krk na guláš, hovezi gulas na pive, hovězí krk, hovezi krk na pive, guláš s hovězího krku, gulaš z krku, recept na hovězí guláš, hovězí guláš recepty, hovezi gulaš s krku, gulase z hoveziho krku, recept na dobrý hovězí guláš

Suroviny:
krk hovězí, cibule, olej, pivo světlé, majoránka, česnek, protlak rajčatový, sůl, pepř, paprika čerstvá červená, chléb

Přidat fotografie receptu