Gulášová polévka IV.
Sytou a lehce pikantní gulášovou polévku připravíme z cibulového základu, na kterém osmažíme papriku a nakrájené hovězí maso. Vše vaříme ve vývaru smíchaném s rajčatovým protlakem. Pikantní chuť dodává polévce Tabasco.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 530 kJ / 605 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,73 g |
Tuky | 12,10 g |
Vláknina | 21,92 g |
Cholesterol | 118 mg |
Sodík | 248 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 48,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve velkém hrnci osmahneme na oleji oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a obě papriky pokrájené na proužky.
Krok 2: Přidáme na malé kostičky nakrájené hovězí maso, chvíli restujeme a následně vmícháme mletou papriku. Papriku restujeme jen krátce, aby nezhořkla. Nakonec vmícháme rajčatový protlak a přilijeme vývar. Osolíme, opepříme a okořeníme Tabascem.
Krok 3: Necháme zvolna vařit, dokud maso nezměkne.
Krok 4: Nakonec můžeme mírně zahustit hotovou jíškou.
Zveřejněno 17. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gulášová polévka IV.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LPW
Moje poznámka
Gulášová polévka IV.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LPW
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 22 minutami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 5 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 15 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 17 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 18 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dršťková polévka I
Ellen1 před 13 minutami
Residential Properties
ResidentialProperties před 21 minutami
Katův šleh po mém
Adams-alena před 33 minutami
Zapečený sýrový květák
BabiEva před 37 minutami
Pomazánka z krabích tyčinek 2
Sahula před 56 minutami
Salát z krabích tyčinek
Sahula před 57 minutami
Surimi salát
Sahula před 1 hodinou
Kedlubny s uzenými kuřecími stehny
Sahula před 1 hodinou
Vepřová játra dušená
Jirkavs před 1 hodinou
Lehký cottage salát
Fitulka před 1 hodinou
Tématické fráze:
jak se vari gulasova polevka,
recept na gulášovou polévku,
gulašova polevka z vepřoveho masa,
gulažova polevka,
gulášová polévka z hovězí konzervy,
recept na gulášovou polévku s klobásou,
jak uvarit gulasovou polevku,
recepty na gulášovou polévku,
gulášová polévka podle pohlreicha,
gulášovápolévka,
recepty-gulasova polevka,
gulášová polévka bez masa,
gulášová polévka z vepřové konzervy,
hovězí gulášová polévka,
recept na gulášovou polívku,
domaci gulašova,
jak zahustit polevku,
gulšová polevka,
gulašovapolivka,
gulášková polévka
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá zelená,
vývar hovězí,
protlak rajčatový,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
tabasco,
olej,
sůl,
pepř mletý,
jíška
Komentáře (11)