Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gulášová polévka IV.

Sytou a lehce pikantní gulášovou polévku připravíme z cibulového základu, na kterém osmažíme papriku a nakrájené hovězí maso. Vše vaříme ve vývaru smíchaném s rajčatovým protlakem. Pikantní chuť dodává polévce Tabasco.

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 530 kJ /
605 kcal
Bílkoviny69,73 g
Tuky12,10 g
Vláknina21,92 g
Cholesterol 118 mg
Sodík 248 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy48,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve velkém hrnci osmahneme na oleji oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a obě papriky pokrájené na proužky. Krok 2: Přidáme na malé kostičky nakrájené hovězí maso, chvíli restujeme a následně vmícháme mletou papriku. Papriku restujeme jen krátce, aby nezhořkla. Nakonec vmícháme rajčatový protlak a přilijeme vývar. Osolíme, opepříme a okořeníme Tabascem. Krok 3: Necháme zvolna vařit, dokud maso nezměkne. Krok 4: Nakonec můžeme mírně zahustit hotovou jíškou.

TIP: Jak připravit jíšku

Zveřejněno 17. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gulášová polévka IV.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LPW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gulášová polévka IV.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LPW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

:-k

Polévku jsem zkoušela podle tohoto receptu i bez masa a byla výborná!:yes:

Děkuji za tip a dávám bodík... :-K:yes:

abadzabahabadzab 8. 1. 2013 12:23
super polevka ale znam i lepsi tu klterou varim doma ale myslim ze i tahle by stala za to si ji uvarit :-)

:yes::yes:

gulašek 1. 7. 2011 16:22
mnam ale vzycky s toho ;-(

:-K

Tématické fráze:
jak se vari gulasova polevka, recept na gulášovou polévku, gulašova polevka z vepřoveho masa, gulažova polevka, gulášová polévka z hovězí konzervy, recept na gulášovou polévku s klobásou, jak uvarit gulasovou polevku, recepty na gulášovou polévku, gulášová polévka podle pohlreicha, gulášovápolévka, recepty-gulasova polevka, gulášová polévka bez masa, gulášová polévka z vepřové konzervy, hovězí gulášová polévka, recept na gulášovou polívku, domaci gulašova, jak zahustit polevku, gulšová polevka, gulašovapolivka, gulášková polévka

Suroviny:
maso hovězí, cibule, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, vývar hovězí, protlak rajčatový, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, tabasco, olej, sůl, pepř mletý, jíška

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu