Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové kostky na tymiánu

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 612 kJ /
1 341 kcal
Bílkoviny232,31 g
Tuky41,83 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 474 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy7,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřovou kotletu nakrájíme na silné plátky a ty následně na stejně velké kostky. Krok 2: Maso bohatě osolíme, pokapeme trochou rozpuštěného sádla a bohatě posypeme odrhaným tymiánem a vše ručně poctivě promneme. Necháme při pokojové teplotě odležet 30 minut. Krok 3: Rozpálíme si pánev a vložíme kostky ochuceného masa a opečeme velmi zprudka ze všech stran. Jakmile je maso opečeno, přendáme ho do hrnce. Krok 4: Cibuli nakrájíme najemno a dáme ji do pánve, ve které se opékalo maso, čímž využijeme chuť získaného výpeku. Přidáme lžičku sádla a opečeme cibuli do zlaté barvy. Krok 5: Cibuli poté dáme do hrnce k opečenému masu a podlijeme vývarem. Krok 6: Zvolna vaříme 30 minut. Krok 7: Omáčku zahustíme trochou máslové jíšky a necháme ještě 10 minut lehce prohřát. Vhodnou přílohou jsou těstoviny.

Zveřejněno 28. 4. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kostky na tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w8mX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové kostky na tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w8mX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Restovat cibuli až po otestovaném mase je nejlepší,dostane vůni a chuť vypeku.

Colombo :-), děkuji za výborný oběd, moc nám s manželem chutnalo :yes:. Bodíka jsem Ti už dala předtím, tak teď jenom obrázek ;-).

na tymianu jakekoliv maso ale i na zazvoru je to moc dobry

Krása už jen od pohledu:-K:-p:yes:

Otíku, taková jídla se šťávičkou jsou u nás hodně oblíbená:-p 9.:yes:

Hmmm, další skvost na talíři:-p:yes::yes:

Mně by chutnalo na tymiánu máme maso rádi :yes::yes::-p:-K

:yes::yes:

Tématické fráze:
vepřové maso na tymianu, vepřové na tymianu, vepřové kostky, vepřové kostky recept, vepřové kostky recepty, maso na tymiánu, vepřové na timiánu, veprove kotlety na tymianu, vepřová kotleta na tymianu, kotlety na tymiánu, vepřové maso v tymiánu, vwprove na tymianu, recept na vepřové kostky, vepřové maso na kostky recepty, vepřové s tymián, veprove naso s tymianem, maso s tymiánem, vepřové maso s tymiánem, vepřové kostky na tymiýnu, veprove kostky na timianu

Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti, cibule, tymián čerstvý, vývar masový, sůl, pepř, sádlo vepřové, jíška máslová

Přidat fotografie receptu