Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lívance s borůvkovým žahourem a tvarohem

Hodnocení receptu je 5,0 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dolejs dolejs

Středně náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 15 min

55 min (40 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 150 kJ /
3 143 kcal
Bílkoviny114,11 g
Tuky43,11 g
Vláknina23,83 g
Cholesterol 600 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,32 g
Sacharidy562,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravte kvásek, smíchejte 100 ml vlažného mléka s rozdrobeným droždím, lžící mouky a lžící cukru krupice. Zakryjte utěrkou a nechte 10 minut odstát. Krok 2: V míse smíchejte zbylou mouku se špetkou soli, zbylým vlažným mlékem, vejci a 60 g cukru krupice. Krok 3: Přidejte kvásek, promíchejte a překryté utěrkou nechte na teplém místě kynout asi 20 minut. Krok 4: V rendlíku smíchejte borůvky, zbylý krupicový cukr a tři lžíce vody. Krok 5: Vařte, dokud nevznikne hustá omáčka. Krok 6: V jiné míse smíchejte tvaroh s citronovou šťávou a moučkovým cukrem dle chuti. Krok 7: Na pánev s nepřilnavým povrchem vždy nalijte malé množství těsta a smažte jej dozlatova z obou stran. Na kvalitní pánvi bez tuku, jinak pánev potřete troškou oleje. Krok 8: Lívance podávejte s borůvkovým žahourem a tvarohem. Poprašte moučkovým cukrem.

TIP: Jak připravit lívance

Zveřejněno 7. 5. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lívance s borůvkovým žahourem a tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PpjA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lívance s borůvkovým žahourem a tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PpjA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:yes::yes::yes:<3:-K

Ta fotka mě úplně donutila ty lívance udělat :-D;-):yes:

:-p+:yes::yes:

Mňam:-p:-K:yes:

Žahour se správně zahušťuje ;-)- strouhaným perníkem, moukou nebo škrobem, může se ještě ochutit špetkou skořice. Na lívance je to super klasika :yes:

Ukládám:yes:

:yes::yes::yes::yes::yes:to můžu...:-K

:-p:-p:-p:-p:yes::yes::yes:

Mňamka mého dětství :-*:-*:-*:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
tvaroh na lívance, lívance s droždím, recepty na lívance z droždím, lívance s borůvkami a tvarohem, recept na lívance s droždím, livance recept s drozdim, lívance s borůvkama, jak udělat tvaroh na lívance, recepty na lívance s droždím, livance s tvarohem, jak ochutit lívance, livance s tvarohem a borůvkami, lívance s borůvkovou pěnou, jak ochutit tvarohem, lívanečky s borůvkovým žahourem, lívance se žahounem, recepty na lívance, lívance kynuté drozdim, kynute lívance žahour, domácí lívanečky z borůvkovým žahourem

Suroviny:
mléko, mouka polohrubá, vejce, droždí čerstvé, cukr, sůl, borůvky, cukr krupice, tvaroh, cukr moučkový, citron

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu