Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí roláda na hlívě ústřičné

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 133 kJ /
2 183 kcal
Bílkoviny149,16 g
Tuky162,42 g
Vláknina18,07 g
Cholesterol 387 mg
Sodík 3,05 g
Sůl7,50 g
Sacharidy23,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso opláchneme, osušíme, ostrým nožem rozřízneme, ale nedokrojíme až ke konci. Vznikne mám tvar jakoby“rozevřené knihy“. Krok 2: Takto vzniklý plát přes potravinářskou folii opatrně, ale dobře paličkou na maso rozklepeme a mírně po obou stranách osolíme a opepříme. Potřeme hořčicí, poklademe plátky slaniny a pokud máme, potřeme pestem. Maso zavineme do rolády a zajistíme nití. Krok 3: Do papiňáku na rozehřátý olej dáme prudce ze všech stran zatáhnout roládu, poté ji vyjmeme z hrnce a do výpeku dáme zesklovatět cibuli. Přidáme hlívu a zhruba 5minut necháme restovat. Krok 4: Do hrnce dáme nerezovou podložku, na ni položíme roládu a vše zalijeme 350ml vody. Rozdrobíme bujón a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Krok 5: Od doby varu na mírném plameni vaříme pod tlakem 45minut. Krok 6: Poté hrnec ochladíme, otevřeme a měkkou roládu vytáhneme. Děrovanou naběračkou vyndáme čtvrtinu hlívy a zbytek ponorným mixérem v hrnci rozmixujeme. Do rozmixované šťávy dáme nazpět odebranou hlívu, šťávu prohřejeme a dle potřeby dochutíme. Krok 7: Z masa odstraníme nitě a nařežeme na silnější plátky.

Podáváme s tarhoňou,rýží, nebo s knedlíkem.

Zveřejněno 17. 5. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud vaříme v papiňáku a pod masem budeme mít hustější podklad(větší množství hříbků, nebo zeleniny)je lepší maso položit na nerezovou podložku, nebo nerezový pařák na ohřívání knedlíků. Tím zabráníme případnému přichycení masa ke dnu hrnce.

Maso můžeme také dusit v obyčejném kastrolu a průběžně doplňovat tekutinu, ale doba vaření se protáhne.

Odkaz na výrobu pestahttp://www.toprecepty.cz/recept/39140-pesto-z-pazi...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roláda na hlívě ústřičné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KkQx

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí roláda na hlívě ústřičné

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KkQx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Za komentář i přidělené bodíky děkuji:-K

roládka jako malovaná:yes::-D jsi opravdu kouzelnice;-)

:-K;-):-p:yes:

Tématické fráze:
hovezi na hlive, hovězí na hlívě ústřičné, hovezi rolada, recepty z masa, hlíva ústřičná recepty, hovězí maso s hlívou ústřičnou, hovězí plátky s hlívou ústřičnou, hovězí roláda s nádivkou, hovezi platky na hlive, hovězí roládka, hovězí maso na hlive ustricne, hlíva ústřičná ohřívání, roláda z hovězího masa, kuřecí roláda s hlívou ústřičnou, recepty z hlívy ústřičné, hovězí roláda s hlívou ústřičnou, hovězi roláda recept, hovězí a hlíva, hovezi na hkive, hovězí omáčka s hlívou ústřičnou

Suroviny:
hovězí zadní, hlíva ústřičná, slanina anglická, hořčice, pažitka, olej, cibule, bujón, sůl, pepř mletý, voda

Přidat fotografie receptu