Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tyrolské Gröstle

V Tyrolských Alpách najdete gröstle všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhorských vesnicích. Najdete ho s mnoha obměnami, s vepřovým, hovězím i kachním restovaným masem. Někde přidávají do brambor majoránku nebo čerstvé bylinky.

Hodnocení receptu je 5,0 (111×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chladnutí brambor

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chladnutí brambor)

Suroviny pro 1 dávka

Množství podle počtu porcí

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce, po uvaření necháme vychladnout a poté oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Na oleji začneme restovat cibuli nakrájenou na proužky a když zesklovatí, přidáme na širší pruhy nakrájený špek. Krok 3: Chvilku restujeme a přidáme brambory, osolíme, opepříme a opékáme. Krok 4: Mezitím připravíme sázená vejce (volská oka), která při servírování položíme na brambory.

TIP: Jak poznat čerstvá vajíčka

Zveřejněno 20. 5. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Nepíši přesné váhy surovin, všechno se připravuje v množství podle chuti a počtu strávníků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tyrolské Gröstle

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p6zV

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tyrolské Gröstle

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p6zV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (48)

tara23: Děkuji za zprávu, jsem ráda, že chutnalo :-K

výborná rychlovka k dnešnímu obědu. Manželovi hodně chutnalo :-):yes:

frimlik: Díky za fotky :-K

:-)<3:yes::yes::-K

maskary: Díky, za zprávu a krásnou fotku :-K

Krásné, jednoduché a velmi chutné.

Dajda: Díky, že ses připojila k realizaci :-K

magdalenka: Romario: Tak jsem se nechala inspirovat taky, protože suroviny byly všechny po ruce a mě toto jídlo připadalo rychlé a jednoduché. Teď mohu přidat ještě poznámku "a až nečekaně dobré". :yes: Vůbec nevadilo, že se mi brambory zčásti rozpadly a zdaleka se neopekly tak hezky jako na obrázku. Nevím, zda to bylo druhem brambor nebo jestli jsem je moc předvařila.

Romario: , magdalenka: Dámy, oběma vám děkuji za realizaci tohoto skvělého alpského jídla a za fotky :-K

Včera ma inšpirovala Romario...už dávnejšie som totiž chcela vyskúšať tento skvelý a jednoduchý recept. Je to sýte a skvelé jedlo! Autorke ďakujem a pridávam foto ako dôkaz.

Dnešní rychlovka, moc dobrá. Manzel chce na příště místo francouzských brambor. :yes::-)

Amerikanizmus mně také vadí. Ale stejně mně vadí slovo váha ne smyslu hmotnost - gramáž. Slovo váha v češtině znamená zařízení, na kterém se zjišťuje hmotnost - gramáž. Vážíme na vahách. Pokud budu něco vážit, znamená to také, že budu zvažovat např. jestli bude pršet nebo sněžit. V kuchyni tedy zůstaňme raději u té gramáže :-)

HASIC Vam nevadi ta spousta anglicismu za poslednich 20 let? To Cesi chteji vypadt ''internacionalne''. Ja jsem od 68 v USA,ale v Cesku se anglicismum pokud mozno vyhybam, abych nebyl za troubu,ktery uz cesky nemluvi. A proc rujnovat rodnou rec?

Paul Sulc:
No, ono s tou VÁHOU (hmotností) je to podobné jako s MARMELÁDOU (citrusová zavařenina), s RUMEM (z cukrové třtiny) nebo s MÁSLEM, že :-)
GRAMÁŽ mi přijde OK :-K

Zobrazit starší odpověď

Jiste je to perfektni, ale neslo by to lepe cesky, po staru, " nebudu uvadet zadnou vahu''. Ta ''gramaz ''je ponekud protazena za vlasy.

Paul Sulc: Co je špatně na "gramáži"?

Zobrazit starší odpověď

Dneska vyzkoušeno, dala jsem anglickou, a musím jen chválit.

Všem, kteří vyzkoušeli a pochutnali si, moc děkuji zprávy ;-) :-K

Práve ich manžel dojedol a jeho reakcia bola"toto sa bude robiť miesto francúzskych zemiakov"!!!!! Chutné a rýchle jedlo a pridala som uhorkový šalát z vlastnej úrody

u nás na vysočině tomu říkáme sedlácký brambory, někdy přidám trochu čerstvého tymiánu :-)

právě jsme si na tom moc pochutnali<3:yes:

Znám, výborné, dělávala mi to kamarádka v Německu, ale dělá to ze syrových brambor, také to jde, musí být hodně rozpáleá pánev, cibule a špek až když jsou brambory měkkčí. :-D:-));-):-p

dělala jsem včera k večeři,rychlé a výborné:yes::-p

vypadá to moc dobre to určitě udělám

je to velice chutne:-D

Vlasta Straussová 13. 11. 2015 19:58
Rychlé a dobré!:-p

Opravdu vynikající recept:yes::yes::yes:
Líbil se mi, dnes vyzkoušeno a hodnotím skvěle:-p

Super ňamka:yes::-p:yes:

Moc pěkné, taky se mi líbí, že je vše bez gramáže a dál podle každého, wow, krása Andrejko, vyzkouším;-):-p:yes:

rychle a vyborne

Tak to se mně líbí žádné vážení a jeto.:-!:-!:yes::-K
Já tomu to říkám vůžaves "žádné velké sra..

a PROTO dávám :yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Brambory mám moc ráda:-p a tohle určitě spáchám :yes:, ale až budou vlastní. Musí to být velmi chutné:-* Bravo Andrejko, další povedený recept :yes::yes: +22

Moc dobré jídlo :yes:

Tématické fráze:
tyrolske brambory, tyrolske grostle, tyrolský špek, tyrolske recepty, tyrolské brambory recept, tyrolská pánev, tyrolské grestle, tyrolsky grostl, tyrolsky špek recept, grestle, tyrolske jidlo, tyrolský špek recepty, tyrolske brambory se spekem a cibuli, tyrolské zapečené brambory, tyrolský chléb, tyrolske jidla, tyrolsky salat, tyrolský chléb, recepty k mani, tirolské brambory

Suroviny:
brambory, cibule, špek tyrolský, vejce, pepř mletý, sůl, olej

Přidat fotografie receptu