Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodovo - tvarohová zmrzlina bez zmrzlinového strojku

Jednoduchou jahodovou zmrzlinu s tvarohem a smetanou zvládneme doma připravit i bez zmrzlinovače. Všechny suroviny rozmixujeme, zašleháme smetanu, a podle momentální nálady nalijeme hotovou směs buď do větší nádoby, nebo do tvořítek na nanuky.

Hodnocení receptu je 5,0 (39×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

radiator radiator

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min bez doby mražení

20 min (20 min příprava, bez doby mražení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 854 kJ /
1 160 kcal
Bílkoviny31,86 g
Tuky42,25 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 138 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy160,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné a omyté jahody rozmixujeme tyčovým mixérem s tvarohem do hladka. Krok 2: Přidáme med, cukr podle chuti a zašleháme smetanu. Krok 3: Na závěr můžeme dochutit citronovou šťávou. Krok 4: Potom máme dvě možnosti:
a) Směs nalijeme do formiček na nanuky a necháme ztuhnout v mrazničce.
b) Směs dáme v nádobce celou ztuhnout do mrazničky. Krok 5: V průběhu tuhnutí v nádobce je dobré zmrzlinu několikrát promíchat, nejlépe každou hodinu.
Podpoříme tak správné propojení všech surovin. Krok 6: Celkem má být zmrzlina v mrazničce asi 5 hodin.

TIP: Jak pro děti ozdobit jídlo jahodovými bubáky

Zveřejněno 21. 5. 2014

Poznámka autorky radiator

Zmrzlinu můžete udělat z jakéhokoliv čerstvého nebo kompotovaného ovoce, zavařeniny, citronové šťávy - fantazii se meze nekladou http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/domaci-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo - tvarohová zmrzlina bez zmrzlinového strojku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yOmn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo - tvarohová zmrzlina bez zmrzlinového strojku

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yOmn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Marie Svarcova: jjj... děti si určitě pochutnají<3...

:-):yes::yes: já zmrzliny nejím ale recept i provedení se mi líbí :yes: Udělám dětem:-K

Dobry vecer tu smetanu jste davala v kelimku 33%? dekuju moc

Michaela: Ano, kelímková 33% smetana:-)

MarcelaPa:Děkuji za bodík:-8 Jsem ráda, že zmrzlina chutnala a zmizela dřív, než jsi ji stačila vyfotit;-)

Včera jsem jí udělala, dala zamrazit do nanukových formiček a dnes nestačila ani vyfotit, už jsou pryč. Zmrzlina je moc dobrá,:-p nemixovala jsem jí úplně na jemno, nechala jsem v ní kousky jahod.
Posílám bodík.:yes:

Monika :Moniko, smetana se přidává nešlehaná, ale jak je uvedeno v receptu, je důležité zmrzlinu zhruba každou hodinu promíchat, aby se "zmrazila" rovnoměrně a byla pěkně krémová:-8

A smetana se do toho zamíchává vyšlehaná prosím ?

Uloženo,zítra vyrobím:-D Moc hezký recept:yes:

Bibinka: Jani, pod Kletí máme taky vedro, ale fouká vítr, tak je to docela snesitelné a zmrzlina nás ještě doosvěží;-) Určitě jí někdy vyzkoušejte, je fakt dobrá. Manžel na ní do lednice stále chodí, takže za chvíli bude fuč. Ale udělám novou, tentokráte ji vyzkouším s višňovou zavařeninou. Hezký den:-K

Mílo, tak ty bych si teď momentálně dala jaký je vedro a vypadají suprově-taky nemám strojek;-) 7.:yes:

Pekne:yes:, delavam hodne podobne-rozmixuji vanicku jahod s cukrem a smetanovym jogurtem s jahodovou prichuti.Do hmoty pak opatrne vmicham tucny vanilk. cukrem lehce oslazeny tvaroh, uplne nerozmichavam, nechavam trochu mramorovani a ve vanicce zamrazim.

radiator:Milu,tak jsem to tam šoupla,díky:-*Mě ty podobné vyhovují hlavně proto,že se objeví i pod mým receptem a pak mi usnadní vyhledávání,když něco potřebuji najít:-8Já už mám v těch mých"oblíbených"takové kvanta,že bych tu Tvou mlsku ani nenašla:-))

Anna Kocikova:Aničko, klidně tvá mlsání přidej, alespoň tam bude více inspirací:-K

Mili,úplně jsi mě navnadila:-*s chutí bych si nabídla,mňam:-p:yes::-K
Dělávám podobně z různého ovoce,podle toho v jakém čase nás honí mlsná:-DJestli nebude vadit,přidám Ti naše mlsání do podobných.Když,tak to můžeš odstranit:-)

1974andrea: Andreo, jahody jsem nepasírovala, jen jsem je rozmixovala a zrníčka jsem nezaregistrovala. Jahody mají zrníčka oproti malinám mikroskopická a oboje jsou prý afrodiziakální;-):-):-K
www.vitalia.cz/clanky/lesni-plody-jsou-nase-jedine-skutecne-puvodni-ovoce/

Tak tu si letos určitě udělám! A už se na ni moc těším:-p:yes:

A pasíruje se to? Já, když jsem dělala jahodovou zmrzlinu, tak mi tam zůstala zrníčka a tady je nevidím.

Tak na tu bych zrovna teď měla náramnou chuť :-p:yes:

Články s tímto receptem

Tématické fráze:
tvarohova zmrzlina, tvarohová zmrzlina recept, jahodova zmrzlina s tvarohem, tvarohová zmrzlina od ládi hrušky, zmrzlina z tvarohu, domácí tvarohová zmrzlina, tvarohová zmrzlina s jahodami, zmrzlinový strojek, strojek na zmrzlinu, recept na tvarohovou zmrzlinu, recept tvarohová zmrzlina, jahodová domací zmrzlina s tvarohem, jahodovotvarohová zmrzlina, zmrzlina z jahod a tvarohu, domácí zmrzlina z tvarohu, tvarohová zmrzliny, tvarohová domácí zmrzlina, jahodovo-tvarohová zmrzlina, tvarohovo jahodova xmrxlina, domaci zmrzlina z jahod a tvarohu

Suroviny:
jahody, tvaroh ve vaničce, med, cukr moučkový, smetana ke šlehání, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu