Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Provensálská rajčata s vejci

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata podélně rozkrojíme, jsou-li příliš velká, nakrájíme je na 2 cm proužky.
Rajčata lehce zasypeme cukrem na řezné straně a necháme 10 minut odpočinout. Krok 2: Mezitím si pokrájíme cibuli a rozehřejeme olej s máslem.
Pak vložíme do pánve rajčata řeznou stranou a kolem nasypeme cibuli.
Do rajčat pořád pícháme vidličkou, aby pustila co nejvíce šťávy a asi po 10 minutách je otočíme a necháme šťávu zkaramelizovat. Krok 3: Nakonec mezi rajčata rozklepneme vejce na volská oka, osolíme, opepříme, okořeníme bylinkami a zasypeme drobně pokrájeným česnekem.

Zveřejněno 23. 5. 2014

Poznámka autorky Hella

Na jednu porci počítáme 1 vejce a 1 rajče.

Zdroj: Labužník

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálská rajčata s vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OoZr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Provensálská rajčata s vejci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OoZr

Marie

Komentáře (6)

:-p:-p:-p:yes:

Lahodné a pekné na oči :yes:;-)

Koukala jsem na ně na Labužníku taky a moc se mi recept líbil. Ukládám na vyzkoušení :yes:

Mám ráda jednoduchá jídla lahodící oku a žaludku;-):-p:yes::yes::-K

:yes::yes::yes::yes:

Potešila si moje oko i dušu, krásny recept! A bude to potecha aj pre žalúdok! :yes:

Tématické fráze:
provensalska rajcata, rajčata s vejci, provensalska vajicka, provensalké vejce, provenskálské vejce, provensalke vejce, provensalske rajčata, prvensalske vejce, provencálská vejce, provenzalske vejce, provencálská rajčata, provencálská rajčata recept, provenslanska rajcata s vejci, provensalska rajcata recept, vejce v rajčeti, vejce s rajcaty, rajčata s vajíčkem, provensálská rajčatová polévka s cuketou, provensálká vejce, provenslské vejce

Suroviny:
rajče, vejce, olej, máslo, česnek, koření provensálské, bazalka čerstvá, koření oregáno, petrželka, cibule, cukr třtinový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu