Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rebarborová omáčka s estragonem

Sezónní rebarboru můžete zužitkovat i jinak, než do moučníku. Vyzkoušejte zajímavou rebarborovou omáčku s estragonem. Kombinaci nakyslé chuti a jemně pikantního estragonu si dobře vychutnáte s pečeným kuřetem.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 723 kJ /
412 kcal
Bílkoviny8,25 g
Tuky1,13 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 33 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy84,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Estragon nasekáme. Rebarboru oloupeme, zasypeme cukrem, podlijeme troškou vody a rozvaříme doměkka. Neměla by být příliš řídká. Krok 2: Můžeme rozmačkat vidličkou, vmícháme estragon a necháme zchladnout. Krok 3: Omáčku podáváme k pečenému kuřeti.

TIP: Jak zpracovat rebarboru?

Zveřejněno 26. 5. 2014

Poznámka autorky zizala

Zdroj: kniha Poklady klasické kuchařky, upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborová omáčka s estragonem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p6RV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rebarborová omáčka s estragonem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p6RV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

buffalo: Děkuji:-K, bylo to opravdu moc dobré a určitě budu v sezoně dělat pravidelně ;-)

je to dobrá kombinace s tím masem...ve španělsku jsem jedl jablečné pyré k vepřové panence na soli a s opečeným bramborem...

Tématické fráze:
rebarborová omáčka, rebaborová omáčka, recepty s estragonem, s estragonem

Suroviny:
rebarbora, cukr, voda, estragon

Přidat fotografie receptu