Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený sladkokyselý pikantní květák

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Květákové růžičky omyjeme a ihned osolíme, lépe nám na nich bude držet sůl, dokud jsou vlhké.
Z mléka, hladké mouky a trochu soli vymícháme těstíčko konzistence jako na palačinky, do kterého jednotlivé růžičky namočíme. Pokládáme je rovnou na plech na naolejovaný pečící papír a vložíme do trouby vyhřáté na 200C. Když nám těstíčko na povrchu ztuhne, potřeme růžičky olejem. Během pečení otočíme. Pečeme podle velikosti růžiček cca 30 minut. Krok 2: Mezitím připravíme omáčku smícháním, medu, balsamica, sójovky, posekaného rozmarýnu a koření. Podle sebe případně dokyselíme, dosolíme nebo dosladíme. Krok 3: Když je květák pečený, lžící ho pomalu poléváme omáčkou, nesmí nám v omáčce plavat, aby se nedusil a dál pekl. Pečeme dalších 5 minut , obrátíme a ještě pokapeme omáčkou, která nám stekla na papír. Troubu vypneme, otevřeme a necháme dojít.

Zveřejněno 29. 5. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Recept je z časopisu Albert pod názvem Květákové hot wings ( bez chilli ), ovšem nevím, co s tím mají křidélka společného. Nicméně je to moc dobré :-)

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený sladkokyselý pikantní květák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zNBZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený sladkokyselý pikantní květák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zNBZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

to musim zkusit,supr recept

Super nápad, Andrej! :-O:yes:

S chilli papričkou drcenou a zeleninivým salátem je to moc dobré.Dávám
:yes::yes::-p

Iljusa:No vidíš, tak se aspoň nezapřu :-D:-D

Všem moc děkuji;-):-K

Moc pěkné :yes:
"Nastevřeme" - typický výraz pro Plzeň :-D:yes:

veľmi zaujímavý recept...

Vypadá to moc jedle! Už v časopise mě to nalákalo a teď už je to tutovka - určitě to musím vyzkoušet! Ale bod letí už teď ;-) Jo a s křidélky to má podle mě společnou právě tu marinádu, i když je fakt, že název je lehce zavádějící ;-)

Mám ráda zajímavé recepty ze zeleniny a tohle se mi líbí. Navíc, věřím chutím Andrey:-p:yes:, žádný její recept mě ještě nezklamal ;-) Ukládám na vyzkoušení.

jířa:Něco se nezdá? ;-)

Ukladám :-p:yes:

:yes: taky jsem se na něj dívala. Určitě vyzkouším, když to chválíte i vy ;-):-K

Včera večer jsem se na ten recept v "Albertu" dívala a říkala jsem si, že by to stálo za vyzkoušení. Vyzkuším:yes::yes:

Tématické fráze:
květák v těstíčku pečený v troubě, peceny kvetak, pečený květák v těstíčku, květákové hot wings, květák recepty, květák pečeny v troubě, cely kvetak peceny v troube, květák hot wings, pikantni kvetak, pikantní pečený květák, celý pečený květák, celý květák pečený, pečený celý květák, květák pečený, pikantní květák pečený v troubě zdravé recepty, recept na peceny kvetak, pecený kvetak v troubě, recept na květák, květak sladkokysely, pikantní květák pečený v troubě

Suroviny:
květák, mouka hladká, mléko, olej, med, balsamico, omáčka sojová, rozmarýn čerstvý, harissa, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu