Jahodový sirup
Vařený sirup plný jahod - osvěžující, nádherně vonící jahodami, vhodný do vody, neslazené minerálky,či do čaje. Příprava i vaření mnoho času nezabere a hotový jej uchováváme v lednici, nebo zavaříme na zimu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 507 kJ / 360 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 3,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 14 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 66,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jahody propláchneme, očistíme a zalijeme vlažnou vodou.
Krok 2: Rozmačkáme je šťouchadlem na brambory. Přidáme skořici, citronovou šťávu a kyselinu.
Krok 3: Přivedeme k varu, zhruba na pět minut.
Krok 4: Až začnou pěnit, stáhneme z plotny, přecedíme do odměrky a změříme objem šťávy.
Krok 5: Podle objemu šťávy přidáme množství cukru krystal (1,3 kg šťávy = 1,3 kg cukru).
Krok 6: Znovu přivedeme k varu, aby se cukr rozpustil. Poté vypneme, nalijeme do sklenic, otřeme dočista a zavíčkujeme.
Zveřejněno 31. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/87Xg
Moje poznámka
Jahodový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/87Xg
Nejnovější recepty
Zapečené plněné kaiserky
Přidáno před 13 hodinami
Avokádový krém s kešu ořechy
Přidáno před 14 hodinami
Těstovinový salát s ricottou a grilovaným masem
Přidáno před 17 hodinami
Kroupy s opečenou jitrničkou
Přidáno před 17 hodinami
Pečená kuřecí stehýnka s kroupovým zelím
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové plátky plněné prejtem
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Suchej únor v podání hvězd: Heidi Janků, Hanka Kynychová i Monika Absolonová prozradily, zda vydrží bez alkoholu
Zapečený jitrnicový prejt snadno připravíte i doma: Krásně voní majoránkou a česnekem a vynikající je s bramborem
Večeře za pár korun: Přichystejte si knedlíky s vejci a hlívou, pečené brambory s tvarohem nebo třeba langoše
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzský cibulový koláč
Neregistrovaný před 11 minutami
Zelný salát s mrkví
Neregistrovaný před 22 minutami
Krémová pórková polévka
radbastim před 26 minutami
Koláč s drobenkou
Neregistrovaný před 1 hodinou
Nudle se smetanou, koprem a uzeným lososem
Neregistrovaný před 1 hodinou
Zelňačka (klasika)
Neregistrovaný před 1 hodinou
Sladkokyselá čočka s uzeným a volským okem
Neregistrovaný před 2 hodinami
Sépiové špagety s marinovaným lososem
Neregistrovaný před 2 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Neregistrovaný před 2 hodinami
Celerový salát s ořechy
Neregistrovaný před 5 hodinami
Tématické fráze:
domácí jahodový sirup,
sirup domaci jahodovy,
domácí jahodový sirupy recepty,
domácí jahodový sirup recept,
jahodový sirup domácí,
domaci sirup z jahod,
recept na domaci jahodovy sirup,
domácí šťávy a sirupy,
domácí sirup recept malinový,
jahodová štáva,
jahodový sirup za studena,
šťáva z jahod,
vyroba jahodoveho sirupu,
jahodový sirup s mátou,
jahodový syrup,
jahodová šťáva recept,
jahodovýsirup,
domácí jahodový sirup za studena,
domácí sirupy jahodový,
sirup recept
Suroviny:
jahody čerstvé,
voda,
kyselina citronová,
šťáva citronová,
skořice celá,
cukr krystal
Komentáře (32)