Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

„Candle sauce”

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MishkaCZ

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 408 kJ /
1 054 kcal
Bílkoviny128,98 g
Tuky27,67 g
Vláknina25,82 g
Cholesterol 415 mg
Sodík 974 mg
Sůl2,97 g
Sacharidy60,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso si osolíme, opepříme a uděláme z něj mini karbanátky, které na pánvi zprudka zatáhneme po obou stranách. P Krok 2: řendáme do pekáčku, přikryjeme alobalem a dopečeme v troubě při 200°C cca 10-15 minut. Krok 3: Zatímco se maso peče, tak si na výpeku necháme zesklovatět cibuli. Krok 4: Přidáme očištěnou a hrubě nastrouhanou zeleninu. Krok 5: Restujeme a mícháme, dokud nezačne zlátnout. Krok 6: Poté zalijeme nejlépe horkým vývarem, přidáme koření a pod pokličkou dusíme 10min, aby zelenina změkla, ale nerozvařila se. Krok 7: Vyndáme koření, odstavíme z plotny a omáčku propasírujeme (nebo rozmixujeme). Krok 8: Vrátíme na plotnu, opatrně vmícháme jogurt, dle chuti zakápneme citrónovou šťávou, případně osladíme cukrem. Krok 9: Osolíme, opepříme. Hustotu omáčky mám pokaždé jinou dle velikosti zeleniny, takže dle potřeby zahustíme hraškou a můžeme servírovat.

Zveřejněno 8. 6. 2014

Poznámka autorky MishkaCZ

http://www.facebook.com/MishkaDiary

Jak už jsem zmínila v dopoledním receptu na blogu, k českým omáčkám neodmyslitelně patří knedlík. No a když už mám ten knedlík, tak by se hodil recept i na nějakou tu omáčku. Dnešního názvu se nelekejte. Jelikož klasická svíčková má vymezené hranice, proč se tak nazývá, já jsem pro svou upravenou verzi tohoto pokrmu použila název z pořadu Peklo na talíři, kde pan Vaněk ukazuje, jak my Češi překládáme svá jídla do angličtiny :D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

„Candle sauce”

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jVOl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

„Candle sauce”

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jVOl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Majka8: My máme červené maso jen málokdy, takže si chceme vychutnat čistou chuť toho masa, ale samozřejmě si do něj můžete přidat libovolné koření, bylinky atd.

Podobně tvořila moje tchýně,jen víc ingrediencí dávala do mletého masa.Je to nezapomenutelné jídlo,vařila ho při mé první návštěvě pod názvem Vídeňský biftek:-D koukala jsem na to jako telátko,čekala jsem naprosto jiné jídlo,ale chutnalo:yes:

Kaja: Ale jelikoz to neni svickova na smetane ani nahodou (uz jenom diky jogurtu), "Candle sauce" je perfrktni, hodne "ftipne", vystizne a jak rika MiskaCZ a pan Vanek, tak to nejak opravdu funguje, obcas i zde, bohuzel.

Název "svíčková" - z doby existence cechů. Tovaryši dostávali na závěr týdne ke společné večeři takto upravené hovězí maso. Večeřeli při svíčkách. Odtud název.
K překladu - svíčková na smetaně - (roast) sirloin in (sour) cream sauce.:-p

Tématické fráze:
recept na svíčkovou v angličtině, svickova na smetane vanek, svickova recept v anglictine, recepty v angličtině, recept v angličtině, recepty jídel v angličtiny, recept svíčková v angličtině, rajská omáčka v angličtině, houbovka podle vanka, sauce, candlesauce, recepty v překladu do angličtiny, svíčková na smetaně překlad do angličtiny, angličtina jídlo recept, sauce na hovězí maso, recepty v angličtině + překlad, svíčková recept v v angličtině, sauce na maso, recept na rajskou v angličtině, recept do angličtiny

Suroviny:
maso hovězí mleté, cibule, mrkev, petržel, celer, vývar, bobkový list, pepř černý, koření nové koření, jogurt bílý, citron, hraška

Přidat fotografie receptu