Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemná chřestová polévka

Kdo má rád syté zeleninové polévky z čerstvé zeleniny, jistě si pochutná na této jemné chřestové. Začátkem jara, seženeme v obchodech nebo u farmářů tuto oblíbenou pochoutku čerstvě sklizenou.

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 933 kJ /
940 kcal
Bílkoviny25,45 g
Tuky64,25 g
Vláknina34,20 g
Cholesterol 164 mg
Sodík 959 mg
Sůl2,20 g
Sacharidy50,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozehřejeme máslo, zpěníme na něm drobně nakrájenou šalotku. Zaprášíme moukou a připravíme jíšku. Zalijeme ji vývarem, prošleháme a přivedeme k varu. Krok 2: Přidáme na menší kousky překrájený chřest, z kterého jsme odstranili spodní zdřevnatělé části. Dále přidáme všechnu očištěnou a na malé kousky pokrájenou zeleninu. Krok 3: Po asi 3 minutách vyndáme několik kousků chřestu, odkrojíme špičky, dáme je stranou, budou na ozdobu na talíři, množství podle fantazie, zbytek vrátíme do polévky a vaříme celkem 30 minut. Krok 4: Zjemníme smetanou a rozmixujeme. Krok 5: Polévku dochutíme solí a čerstvě mletým bílým pepřem a na talířích doplníme chřestovými špičkami a kopečkem zakysané smetany

TIP: Jak vařit chřest

Zveřejněno 13. 6. 2014

Poznámka autorky maris

Zdroj: časopis Gurmet - mírně upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná chřestová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OoqL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemná chřestová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OoqL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Výborná chuť, nenáročna příprava

A ten rapikaty celer je kde?

jitka: v bodu postupu číslo dvě - "... a očistěnou pokrájenou zeleninu " ;-):-)

Děkuju:-), chřestovou polévku dělám v sezoně docela často, tato - s přidáním i jiné zeleniny byla jiná, ale moc dobrá:-p

pekná a chuťovo istotne výborná...:yes:

:-KMaruško, vypadá krásně:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
chřestová polévka, polévka z chřestu, chrestivy krém, chřestová polévka top recepty, chřesrová polévka recapty, top chřestová polévla, chřestová polévka top, bíly chřest polévka s mrkví, chřestova bila polevka, chřestova polívka, recept chřestová polévka, recept na chrestovou polevku, chřestová polévka bez smetany, recept na chřestovou na polévku, polévka ze zeleného chřestu top recepty, chrestova polevka recept, chrestova pokevka, jemná polévka, chrestova polevk, zeleninová krémová polévka recept z chřestu

Suroviny:
chřest zelený, cibule šalotka, brambory, petržel, celer, smetana, máslo, mouka hladká, vývar drůbeží, smetana zakysaná, sůl, pepř bílý

Přidat fotografie receptu