Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rozeklané houstičky alias zrna (v orig. Pains pistolets)

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MishkaCZ

Snadný

Suroviny

Porce: 10ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 760 kJ /
3 289 kcal
Bílkoviny108,28 g
Tuky20,46 g
Vláknina28,18 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,88 g
Sůl12,00 g
Sacharidy653,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do velké mísy prosejeme mouku se solí, vmícháme cukr a uprostřed uděláme důlek. Droždí rozpustíme ve vlažném mléce a vlijeme do důlku. Poprášíme trochou okolní mouky a necháme 15-20 minut odpočinout při pokojové teplotě až kvásek začne bublat. Přidáme vodu a postupně zapracujeme mouku, až vznikne vláčné a pružné těsto (zhruba po 10 minutách hnětení). Zakryjeme a necháme asi 1,5 hodiny kynout, dokud nezdvojnásobí objem. Krok 2: Vyklopíme na pomoučený vál, krátce prohněteme a rozdělíme na 10 dílů, ze kterých vytvarujeme bochánky. Krok 3: Dáme na plech, poprášíme moukou a necháme 30 minut kynout. Krok 4: Poté pomocí ruky, vařečky apod uděláme do bulek drážku a necháme ještě 15 minut odpočinout. Krok 5: Mezitím vložíme na dno trouby pekáček a předehřejeme na 225°C. Do pekáčku nalijeme hrnek vody a zrna pečeme 15-20 minut dozlatova.

Zveřejněno 15. 6. 2014

Poznámka autorky MishkaCZ

http://www.facebook.com/MishkaDiary

S těmito atraktivními bulkami se nejspíše setkáte v Belgii či severní Francii, kde se jim říká také pains fendus neboli „rozeklané houstičky”. Mají pěkně křupavou kůrku, ale uvnitř zůstávají měkké a lehké, o skvělé chuti ani nemluvě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozeklané houstičky alias zrna (v orig. Pains pistolets)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZDpR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozeklané houstičky alias zrna (v orig. Pains pistolets)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZDpR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Hrašuľka.Hráštek 18. 6. 2014 15:43
MishkaCZ: :-)):-)):-)):yes::yes::yes:

Diky Mishka :)

Hrašuľka.Hráštek: Tento recept mám z knihy, kde je pečivo z celého světa, a proto jsem napsala takový název, jaký tam byl. Ale pokud s tím má někdo problém, tak přejmenuji ;-)

Hrašuľka.Hráštek 16. 6. 2014 16:20
MishkaCZ: To pečivko vyzerá báječne a o jeho chuti nemám žiadne pochybnosti :-p:-p:-p.
Avšak nazvať pečivo PAINS PISTOLETS, to si môže zapamätať len ten, kto vie o čo ide. Podľa tohoto názvu to nemá nikto nádej vyhľadať :-(:-(
A napokon ešte ZRNÁ - no kukala som ako puk,kým som si neprečítala Julesov koment.
Skúsme nekaziť pekné a dobré recepty zlými názvami. Určite sa dajú pekne nazvať aj po našom :-?:-?:-?:-?:-?

Jules: Ano, dole je pekáček s vodou a nad nimi je plech se zrny ;o)

Tie zrna nepecies vo vode, vsak? Voda je tam iba na vyparovanie a pecu sa v druhom pekaci...ci?

Moc se mi líbí :yes::yes:

:-O:-O ty vypadají báječně :yes::yes:

Tématické fráze:
kaiserky z francie, vaření

Suroviny:
mouka chlebová pšeničná, mléko rostlinné, voda, droždí, cukr třtinový, sůl

Přidat fotografie receptu