Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový dortík pro Miky

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

IvettaG IvettaG

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 773 kJ /
5 443 kcal
Bílkoviny56,47 g
Tuky347,24 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,67 g
Sodík 647 mg
Sůl2,76 g
Sacharidy520,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Korpus: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Krok 2: Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a nekolikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou vodu, každou zašleháme, poté stejně přidáme olej. Konečná hmota by měla bát téměř bílá a neměly by v ní být cítit krystalky cukru (pokud tam ještě jsou, stále šlehejte, dokud se nerozpustí). Krok 3: Do žloutkové směsi přimícháme vařečkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, pořádně promícháme a nakonec přidáme sníh. Ten se vmíchává velmi jemně, jen se hmota zespoda překlápí přes sníh pořád dokola, dokud se nesmísí. Pokud budete míchat příliš razantně, vyženete ze sněhu vzduch a korpus nevyběhne. Krok 4: Dortovou formu vyložíme na dne pečicím papírem, pokud máte olej ve spreji, stačí papír a boky vystříkat, jinak vymažte sádlem a vysypte hrubou moukou. Krok 5: Do formy nalijeme těsto, urovnáme a dáme do trouby předehřáté na 175°C. Teplotu ztlumíme na 150°C a pečeme cca 40 minut. Po 40 minutách zkusíme špejlí, jestli se na ni nelepí těsto, vyndáme z trouby a necháme ve formě cca 5 minut odpočinout. Krok 6: Pak nožem oddělíme případně přilepené boky, z korpusu oddělíme postranní kruh a korpus necháme vychladnout. Krok 7: Krém: Puding uvařit,nechat vychladit. Vše vyšlehat, žel. ztužovač použít dle návodu. Krok 8: Jahodový přeliv: jahody s cukrem povařit, na závěr přidat trochu žel. ztužovače, ne moc, mělo by to být tekutější.

Zveřejněno 15. 6. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový dortík pro Miky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gV63

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový dortík pro Miky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gV63

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
jahodovy přeliv, jahodový přeliv recept, jahodový přeliv na dortu, dorty miky, recept jahodovy preliv se želatinou, miki recept, miky dortíčky, jahodový dortík, dortík miky, miky a miny dortiky, jahodový písek, pečeme ke 40, postup korpus ze želatinou

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr písek, vejce, prášek do pečiva, olej, voda, sůl, máslo, cukr, jahody, ztužovač želatinový, pudink vanilkový, jahody, cukr, ztužovač želatinový

Přidat fotografie receptu