Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje mini dortíky - jahodové

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

IvettaG IvettaG

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie40 921 kJ /
9 781 kcal
Bílkoviny160,21 g
Tuky572,21 g
Vláknina12,56 g
Cholesterol 3,02 g
Sodík 1,59 g
Sůl6,30 g
Sacharidy991,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky se špetkou soli vyšleháme do tuhého sněhu. Krok 2: Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a několikanásobně nenabyde, pak přidáme po lžících horkou vodu, každou zašleháme, poté stejně přidáme olej. Konečná hmota by měla být téměř bílá a neměly by v ní být cítit krystaky cukru (pokud tam ještě jsou, stále šlehejte, dokud se nerozpustí). Krok 3: Do žloutkové směsi přimícháme vařečkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, pořádně promícháme a nakonec přidáme sníh. Ten se vmíchává velmi jemně, jen se hmota zespoda překlápí přes sníh pořád dokola, dokud se nesmísí. Pokud budete míchat příliš razantně, vyženete ze sněhu vzduch a korpus nevyběhne. Krok 4: Dortovou formu (v tomto případě použijeme místo dortové formy plech ) vyložíme na dně pečícím papírem, pokud máte olej ve sprayi, stačí papír a boky vystříkat, jinak vymažte sádlem a vysypte hrubou moukou. Krok 5: Do formy(na plech) nalijeme těsto, urovnáme a dáme do trouby předehřáté na 175°C. Teplotu ztlumíme na 150°C a pečeme cca 40 min. Krok 6: Po 40 min (dobu pečení zkrátíme na cca 25-30min, na plechu je těsto nižší) zkusíme špejlí, jestli se na ni nelepí těsto, vyndáme z trouby a necháme ve formě cca 5 min odpočinout. Pak nožem oddělíme případně přilepené boky. Krok 7: Krém : Vše vyšlehat, želatinový ztužovač použít dle návodu. Krok 8: Krém II: Želatinu namočíme na 10 minut do studené vody a pak ji na mírném ohni rozpustíme. Krok 9: Pudinkový prášek smícháme s cukrem a rozmícháme v 1/2 hrnku mléka. Zbylé mléko přivedeme k varu, přilijeme mléko s pudinkem, povaříme a za občasného promíchání necháme vychladnout. Krok 10: Do vychladlé, mírně tuhnoucí želatiny vmícháme ušlehanou smetanu a zašleháme do vychladlého pudinku. Krok 11: Jahodový přeliv : jahody s cukrem povařit, na závěr přidat trochu želatinového ztužovače, ne moc, mělo by to být tekutější Krok 12: Pláty potřeme krémem, spojíme, můžeme potřít i džemem. Krok 13: Poté vykrajujeme kulatým vykrajovátkem mini dortíky, které pak jednotlivě zdobíme, nejprve krémem a poté jahodovým přelivem. Krok 14: Místo vykrajovátka můžeme použít malou pet lahev, kterou roztříhneme a vyrobíme si tak z ní vykrajovátko. Krok 15: Dortíky nemusí být kulaté, fantazii se meze nekladou, mohou být čtvercové, oválné, trojúhelníkové... Ozdobit můžete také podle svého.

Zveřejněno 15. 6. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje mini dortíky - jahodové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jVLl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje mini dortíky - jahodové

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jVLl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

zuzi:Doplnim :-)

Z postupu neni vubec jasne, jak to cele dokoncit. Jen o vysypani a peceni velikeho dortu, pak kremy! Na foteckach jsou krasne minidortiky s jeste krasnejsi holcickou. Prosim o doplneni, jak to cele udelat a hlavne ty mindortiky.

No teda!! Ty jsou jedna báseň!!:-):yes:

Tématické fráze:
mini dorticky, jahodové dortíky, mini dortíčky recept, miny dortíky, mini dortíčky recepty, jahodové dortíčky, mini dortíky recepty, malé kulaté dorty, mini dortíky, recept na mini dortíky, malé kulaté dortíky, forma na mini dortíčky, vykrajovatka na dortiky, jahodové mini dortíčky, vykrajovatka na mini dortiky, vykrajovátka na mini dortíčky, miny dorticky, forma na mini dorty, vanilkový přeliv, kulaté dortíčky

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr písek, vejce, prášek do pečiva, olej, voda, sůl, mouka polohrubá, cukr písek, vejce, prášek do pečiva, olej, voda, sůl, máslo, cukr, jahody, ztužovač želatinový, cukr krupice, mléko, pudink vanilkový, smetana ke šlehání, voda, želatina, jahody, cukr, ztužovač želatinový

Přidat fotografie receptu