Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bažant s jemnou houbovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 295 kJ /
1 265 kcal
Bílkoviny20,12 g
Tuky76,90 g
Vláknina24,54 g
Cholesterol 156 mg
Sodík 194 mg
Sůl0,15 g
Sacharidy98,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bažanty vykostíme, oddělíme prsa a stehna. Skelet nasekáme na menší kousky, opláchneme studenou vodou, dáme do hrnce, přelijeme vývarem a vaříme půl hodiny. Krok 2: Porce bažanta osolíme, opepříme. V pekáči rozehřejeme olej a ze všech stran maso opečeme. Přidáme kousek másla, trochu vývaru, přikryjeme poklicí, vložíme do rozehřáté trouby a maso pečeme do změknutí, cca 30 minut. V průběhu pečení maso otáčíme a poléváme vývarem. Krok 3: Do hrnce dáme kousek másla, drobně nakrájenou cibuli, houby, zakapeme citrónovou šťávou a krátce povaříme. Poté zalijeme scezeným vývarem a zase povaříme. Ponorným mixérem rozmixujeme. Závěrem přidáme smetanu, osolíme, opepříme a ještě povaříme. Krok 4: Na pánev dáme rozinky, podlijeme slivovicí, krátce povaříme a stáhneme z plotny. Rozinky přeložíme na talíř. Na pánev dáme zbytek másla, dvě lžíce vody a na jemná kolečka nakrájený pórek. Pár minut podusíme, osolíme, opepříme a vmícháme rozinky. Krok 5: Na talíř položíme porci bažanta, posypeme pórkem s rozinkami a přelijeme houbovou omáčkou.

Zveřejněno 19. 6. 2014

Poznámka autorky Bahula

Zdroj: upravený recept z Apetitu

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažant s jemnou houbovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MmN5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bažant s jemnou houbovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MmN5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Krásně vypadající dobrota:-p:-K:yes:

krása, viděla jsem bažanta někde v centru, ale cena byla šílená, moc pěkné Evi :-);-):yes:

spagetka: bažanta jsem dostala, byl plný broků, proto jsem ho vykostila a stálo to za to :-K

Holky díky:-K:-K:-K

Nádhera :-K:-p

Hm vypadá to velmi dobře, ale kde teď vzít bažanta. U nás není bažant vidět ani venku.:-p:-p:yes::yes:

úžasný recept:yes:;-)

Krása jen sehnat bažanta:yes::yes:

Krásné :-p:yes:

To by mi chutnalo, ještě dodat bažanta ;-):-p:yes:

:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
bažant příprava, bažant recept apetit, vaříme z bažanta, vaříme bažanta, kuchyňská příprava bažanta, bažant v omáčce, bažant se žampionovou omáčka, grilovaný bažant, bažantí nudličky, nudličky z bažanta, bažant nudličky, bazant prsa, bažant prsa recept, bažanti maso recept omáčka, bazant maso na houbách, pečený bažant videorecept, bazanti prso recept s houbovou omackou, jak se připravuje bažant, bazant na houbách, bažant nudličky recept

Suroviny:
bažant, vývar kuřecí, cibule, houba hřib, citron, smetana, sůl, pepř bílý, olej, máslo, slivovice, rozinky, pórek

Přidat fotografie receptu