Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sladkokyselé osso buco s kouřovým aroma

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 473 kJ /
1 069 kcal
Bílkoviny7,13 g
Tuky84,57 g
Vláknina7,40 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,69 g
Sůl4,20 g
Sacharidy27,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme, osušíme a posypeme kouřovou solí a pepřem. Krok 2: Do nádoby pomalého hrnce dáme nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme kostičky slaniny, na větší hranolky nakrájenou mrkev a maso. Krok 3: Navrch a okolo masa nasypeme větší kousky kyselé okurky, přidáme nasekanou feferonku a zalijeme bílým vínem. Krok 4: Do požadovaného množství omáčky doplníme vodou, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, hrnec uzavřeme a na I.stupeň vaříme cca 6 hodin, resp. do změknutí masa. Podáváme s rýží, bramborovou kaší, vařenými brambory nebo těstovinami (my jsme měli jako přílohu minikolínka).

Zveřejněno 29. 6. 2014

Poznámka autorky Danca

Pokrm lze, samozřejmě,připravit i klasickým způsobem, nicméně pomalý hrnec je opravdu skvělý pomocník! :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladkokyselé osso buco s kouřovým aroma

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1z3R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sladkokyselé osso buco s kouřovým aroma

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1z3R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Tento pomalac nemam doma,ale popozeram sa po nom ,zaujamava vec to je.

nádherný receptík:yes::-D a pomaláč mám cca týden a prostě ho miluji;-)jenom nevím, proč jsem s jeho koupí otálela:-D

tak toto spravim zajtra na obed,len na panvici,a s kuracimi prsami.

Anna Kocikova: Závidíš?? :-O Jdi, ty brepto!!:-D Tvoje kulinářské nápady a výtvory nemají chybu!! Ale dobré to bylo, moc!!:-p

Teda Dani,to musela být lahodná dobrůtka:-K:-p,normálně závidím:-8:-*

mouka:Ta jedna lžíce mouky zase není tak velký problém;-)Ale lze ji nahradit solamylem.To už si ale může každý upravit podle sebe:-)

Danca:krása...:yes:

mouka: já mouku úplně nezatracuji, občas potřebuji omáčku hustší;-)

až na tú múku v tej omajde je to pekný recept

Dobrota :yes::-p

Dančo, nádhera, to určitě zkusím, osso buco se u nás dá sehnat docela dobře :-) Pomaláč je k nezaplacení, já v něm dneska dělala hovězí líčka na houbách :-8

Tématické fráze:
ossebuco pomaly hrnec, jak pripravit teleci ossobuco, ossobuco v pomalém hrnci, ossebuco teleci na vine, osso buco recept, recept vepřová játra, pomaláč maso recepty, kde sehnat osso buco, osso buco v pomalém hrnci, hovězí osso buco, osso buco pomaly hrnec, rychlé osso buco

Suroviny:
osso buco, sůl kouřová, pepř, feferonka, slanina farmářská, cibule, mrkev, okurky sterilované, víno bílé, voda, mouka hladká

Přidat fotografie receptu