Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Toskánská cizrnová polévka

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aadulka aadulka

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 339 kJ /
1 515 kcal
Bílkoviny71,99 g
Tuky47,38 g
Vláknina123,02 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5,34 g
Sůl13,26 g
Sacharidy141,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny z prvního sloupce dáme péct do trouby, vyhřáté na 200°C, na 30 minut. Krok 2: Po každých 10 minutách směs promícháme. Krok 3: Přivedeme k varu vývar s rajčaty, rozmarýnem a bobkovým listem. Krok 4: Přidáme upečenou směs z trouby a vaříme 45 minut pod poklicí na mírném ohni. Krok 5: Poté vyndáme snítky rozmarýnu a bobkový list a přidáme bazalku. Krok 6: Polévku rozmixujeme, dochutíme a můžeme podávat s plátky mozzarelly.

Zveřejněno 30. 6. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Toskánská cizrnová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mVXO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Toskánská cizrnová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mVXO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

spagetka: Kdyby bylo jmeno polevky "Cizrnova polevka se zeleninou" ani bych nedutala. Toskanska cizrnova polevka je opravdu neco jineho. Nejaka varianta jiste existuje, treba se serviruje s osmazenym chlebem ci krevetami (fatasticka), nebo se do ni zavari testoviny, tez do zakladu se muze osmazit pancetta. Toto mi pripada jako rajska polevka s cizrnou, coz bych brala a pak by i ta mozzarella mela "mozna" vyznam. Ovsem ne v Toskansku.

Ukládám a určitě zkusím:-p:-p:-p

Já si také myslím, že jako u každého receptu, tedy i u tohtoo existuje spousta variant a nemá smysl polemizovat o názvu.

Jitkas: Recept pochází od známé z Itálie a ta mi ho předala takto. :-)

Toskanska cizrnova polevka ma zaklad v cizrne, zbytek zaleniny netvori ani 20%. Koreni se rozmarynem, peprem, max. petrzelkou a cizrna se pouziva sucha (24 hod namocena), ne z konzervy. Dat mozzarellu do polevky v Italii neexistuje, zasadne parmazan ci prcorinoa a nebo nic. Netvrdim, ze polevka neni dobra, jen neni "toskanska".

:-p:-p

výborne, samé dobré veci

Tématické fráze:
toskánská polévka, cizrnová polévka, toskánská zeleninová polévka, cizrnová paštika, paštika z cizrny, toskánská rajčatová polévka, cizrnova polevka s rozmarynem, recept czrna po toskánsku, polévka z cizrny, toskánská polévka s červenými fazolemi, cizrna recepty, co je to czrna, cizrnová polévka recept, cizrnová polévka z itálie, cizrnová polévka se zeleninou, toskánská polívka, franfurtska polevka s cizrnou, czrna videorecepty, toskansko cizrna pect, cizrna recepty polévky

Suroviny:
olej olivový, česnek, mrkev, celer řapíkatý, cibule, cizrna, sůl, pepř, vývar kuřecí, rajče sterilované, rozmarýn, bobkový list, bazalka čerstvá, sýr mozzarella

Přidat fotografie receptu