Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák s mátou

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie64 kJ /
15 kcal
Bílkoviny0,60 g
Tuky0,04 g
Vláknina1,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy3,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V mažiari ( hmoždíři ) popučíme mätu, soľ a cesnak na pastu. Krok 2: Umyté ružičky karfiolu dáme do zapekacej misky a potrieme pastou ( obalíme ružičky ). Každú ružičku polejeme olivovým olejom tak, aby sa olej rozlial po povrchu. Zakryjeme a pečieme v rúre na 180°C 30 minút. Krok 3: Neodkrývame, nemiešame a ničím nepolievame. Krok 4: Jogurt, soľ a mleté čierne korenie zmiešame a pridáme nasekané lístky mäty. Opäť premiešame. Krok 5: Upečený karfiol podávame preliaty jogurtovou zálievkou, ale je možné podávame omáčku ako dip, teda karfiol si do nej máčame.

Zveřejněno 5. 7. 2014

Poznámka autorky tejaja

Je to veľmi ľahké jedlo, pre mäsožravcov absolútne nevhodné :))) Kto je na zeleninu alebo dokonca vegetarián, ten si príde na svoje.

Je to ale výborná príloha ku grilovanému mäsu ( to pre tých mäsožravcov ).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák s mátou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZDXJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květák s mátou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZDXJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Moc dobré dělám to již leta prakticky stejně maso nejím jen ryby

spagetka:áno, mažiar = hmoždíř:-D;-)

Vypadá to hodně svěže. Mažiar je hmoždíř, že? Uložím si, to bude chutnat :-p:yes:

jojojo!!!:yes::yes::yes::-p

Tématické fráze:
květák recepty, recepty z květáku, recepty na květák, dip s matou, recepty ládi hrušky obaleny květak v mletem mase

Suroviny:
květák, máta, česnek, sůl, jogurt, sůl, pepř, máta

Přidat fotografie receptu