Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybíz jako brusinky s rumem

Pevnější rybízová zavařenina příjemně voní vanilkou, skořicí, rumem a hřebíčkem. Velmi dobře chutná nejen ke svíčkové omáčce, výborná je také přidaná pod maso, nejčastěji zvěřinu, nebo do některých gulášů.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 983 kJ /
2 864 kcal
Bílkoviny11,00 g
Tuky2,00 g
Vláknina54,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy611,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybíz odstopkujeme, opláchneme a necháme okapat. Vše kromě rumu vložíme do hrnce a přivedeme k varu. Krok 2: Vaříme 10 minut, během té doby sbíráme tvořící se pěnu. Krok 3: Po odstavení přimícháme rum. Krok 4: Ihned plníme do vymytých sklenek, očistíme okraj sklenice, zakápneme povrch rybízu rumem, sklenice uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Krok 5: Takto necháme zcela vychladnout.

TIP: Tipy na skladování a zpracování rybízu

Zveřejněno 7. 7. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Je tu několik receptů na Rybíz ala brusinky, ale všechny jsou jiné než tento. Tak snad někdo vyzkouší i tento, naší rodinou prověřený. Tuto zavařeninu používám i pod maso, hlavně zvěřinu a do guláše. Skvěle pokrm dochutí.

http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybíz jako brusinky s rumem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v7xm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybíz jako brusinky s rumem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v7xm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

EvaCh: Evo, jste kouzelnice, děkuji za foto :-K

Andrejko, podle Tvého receptu se řídím již několik let a až teď jsem si všimla, že jsem zapomněla dát pochvalu a bodík. "Brusinky" jsou výborné:yes: a používám je nejen k masu ale i k paštice nebo na vánočku místo marmelády. :yes:<3

Zdenka1: Zdeničko, to mě moc těší, díky :-K

mika59:Miládko, jsem ráda, že jsi s výsledkem spokojená;-)

Dnes jsem dělala a je to luxusní :yes::yes::yes: 9 bodík :-K

radiator:

1974andrea::-O jasně, výluh;-)

radiator:A těch 5PL jsi dala jenom toho výluhu, ne hřebíčků doufám ;-)

Andreo, včera jsem "brusinky" podle tvého receptu dělala:-p:yes:
Místo rozdrcených hřebíčků jsem použila hřebíčky macerované v rumu;-)
Na 1 kg rybízu jsem dala 5 PL.

Macerát-výluh:
200 ml rumu, sáček hřebíčků
Uzavřít ve sklenici a nechat louhovat několik dní, čím déle, tím je aroma silnější. Macerát-pár kapek také přidávám do některých moučníků nebo cukroví.

casino:Díky, že jste vyzkoušel a hlavně, že jste po konzumaci nebyl nucen napsat nějaký nelibý komentář:-D Já mám tuhle " náhražku " raději než brusinky, přidávám je i třeba do guláše, hlavně z divočiny.

U příležitosti konzumace daňka na smetaně jsem konečně otevřel první skleničku z poslední rybízové sklizně... Mančaftu jsem nakukal, že jde o spešl brusinky s vetšími semínky. Sežrali mi to:-D
(byl jsem příjemně přeqapen, protože chuťově je to pikantnější než brusinky:yes:

Iva:, Irule: Holky, děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že vám přišel recept k chuti;-)
A ostatním děkuji za komentáře a hodnocení:-K

vynikající, jdu dělat další várku

vyzkoušeno, bodík jsem poslala právem :yes::-p

Bezva nápad Andrejko :yes::yes::-K

Bezva recept;-);-):yes::yes::yes: už jsem dělala z 1,70kg marmošku a několikrát buchtu, ale rybízu je stále dost, tak vyzkouším, máme i pár keříků bílého a tak udělám dávku z bílého a dávku z červeného:-p:-p:-p bodík letí;-);-);-)

Obsah posoudit neumím, ale Andrejko, fotka je luxusní :-*:-K:yes::yes::yes::yes:
Bosanko, a co avizovaný bodík, přidám tedy já

Tématické fráze:
červený rybíz ala brusinky, rybíz ala brusinky v troubě, bílý rybíz recepty, rybíz alá brusinky, červený rybíz jako brusinky, falešné brusinky z červeného rybízu, falešné brusinky z rybízu recept, falešné brusinky z rybízu, bílý rybíz recept, recepty z bílého rybízu, brusinky z rybízu, rybíz bílý recepty, peceny rybiz ala brusinky, rybíz bílý recept, brusinky v rumu, recept na bílý rybíz, bílý rybíz ala brusinky, co z bílého rybízu, rybíz alla brusinky, bílý rybíz

Suroviny:
rybíz červený, cukr krupice, cukr vanilinový, cukr skořice, koření hřebíček, šťáva citronová, rum, rybíz

Přidat fotografie receptu