Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kremeš z Alberta

Dezert, který většině připomene dětství - to je kremeš, který je spojený se zeměmi bývalého Rakousko-Uherska, skládající se z výborného žloutkového krému a domácí šlehačky. S tímto receptem ho hravě zvládnete i vy!

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Daranea Daranea

Náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 10 min doba chlazení 3 hodiny

45 min (35 min příprava + 10 min tepelná úprava, doba chlazení 3 hodiny)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie28 611 kJ /
6 838 kcal
Bílkoviny77,65 g
Tuky510,10 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 978 mg
Sůl2,40 g
Sacharidy481,66 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Listové těsto rozválíme na dva pláty o velikosti plechu a pečeme asi 10-15 minut při 200 °C. Krok 2: Pudink, cukr a žloutky rozmícháme v mléce a svaříme na hustý krém. Krok 3: Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do horkého pudinku. Přikryjeme fólií a necháme zchladnout v lednici. Krok 4: Plech vyložíme alobalem. Krok 5: Máslo utřeme do pěny a po lžících přidáváme chladný pudink, dobře zašleháme. Krok 6: Smetanu vyšleháme s cukrem (případně ztužovačem) a semínky z vanilkového lusku do tuha. Krok 7: Jeden z plátů rozkrájíme na čtverce (velikost 6x6 cm nebo jak to vyjde). Krok 8: Na plech vložíme první plát. Rozetřeme na něj pudinkový krém, poté šlehačku a přikryjeme čtverci z druhého plátu. Krok 9: Necháme odležet alespoň 3 hodiny v chladu, poprášíme moučkovým cukrem a krájíme na řezy.

TIP: Sladké i slané recepty z listového těsta

Zveřejněno 11. 7. 2014

Poznámka autorky Daranea

Recept z časopisu Albert, zaujal mě krásnou fotografií a tak jsem neodolala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kremeš z Alberta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1zMj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kremeš z Alberta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1zMj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Udělala jsem krém do krémeše podle tohoto receptu, ale příště dám míň másla! Je to hodně máslové, dám jenom 180 g, bude stačit bohatě.

:-)<3:yes: moc dobré, mám tu podobné podle našeho receptu pod názvem Krémešníčky :-K

Vyskúšané, chválený.....nechytá sa na žiaden

Jana Dorazimová- Remková :Jani, čtu teď tecept na Kremeš z Alberta ,je tu Vaše fotografie, ale žádný komentář. Chci se zeptat , jestli jste byla spokojena s výsledkem , dám hodně na Vaše rady

zdenka.s: Tak já ho nemám zrovna z Alberta, ale byl fakt skvělý! Velmi jednoduchý recept a opravdu všem chutnal. Je fakt dobré, s ten jeden díl jakoby nakrájet na kostky-aspoň naznačit, protože pak se dobře krájí. Měl by se ještě polít čokoládou, ale mi se zdálo, že to tak stačí, jen pocukrovat :-8

recept je mozna podobny ale ne stejny, vkladat stejne recepty mají privilegium jen vyvoleni ;-(:-O:-8:-//:-!

dorota.novakova@centrum.sk 13. 7. 2014 19:14
Ja robím medové cesto. je jemnejšie ako lístkové.

Já si listové těsto nakrájím rádylkem na čtverečky a pak po upečení je rozříznu ,(těsto se tolik nedrobí)Plním je pudinkovým krémem pytlíkem a doprostřed dám trošku meruňkové marmelády
Je to rychlé a dobré.

spagetka: Řekla bych, že to bude podobné, prostě listové těsto, pudink, vanilka, cukr, asi se opravdu nedá nic nového vymyslet. Žloutkové řezy jsem ještě nedělala asi ani nikde nejedla, tak to nedokážu srovnat.

Dajda: No je vážně báječný, nikdy jsem ho nejedla, je to trochu pracnější, než bábovka, ale stojí za to :yes:

spagetka: samozřejmě, že je to podobné jakýmkoli vanilkovým a žloutkovým krémům, které se nanesou na placku z listového těsta, tohle je klasika, která má několik variant, ale pořád je to nastejno, se žloutky, bez žloutků, chuťově velmi podobné, myslíte si snad, že se dá vymyslet ještě něco zcela, ale zgruntu zcela nového? ...jakmile tady někdo přidá recept, který je zde několikrát v různých obměnách, tak se na něj sesypou s kritikou stále tytéž nicky, už nemám chuť taky hledat inspiraci pro svoji kuchyni :-((:-((

Není to trošičku chuťově podobné žloutkovým řezům z lístkového?, tam se sice navrch dává poleva, ale tyhle mi to i chutí malinko připomíná. No každopádně se mi to líbí :-p:yes:

Tak to nás zaujal stejný recept, ale já tak rychlá při realizaci nebyla. Teď alespoň vím, že stojí za to se do ní pustiti, jinak byste sem recept nedávala.:-K

:-p:-p:-p:-p:yes::yes::-K

Tématické fráze:
kremeš řezy, albert, kremeš, recepty z časopisu albert, časopis albert, casopis albert v kuchyni, recepty albert, albert recepty, časopis albert recepty, kremeše, kremes recept, recept na kremeše, recept kremeš, albert casopis, albert v kuchyni, pudinkový krémeš, recepty z alberta, kremese z listoveho testa, kremeš řezy z listového těsta, časopis albert v kuchyni recepty

Suroviny:
těsto listové, mléko, pudinkový prášek, cukr, bílek, máslo, smetana ke šlehání, cukr, lusk vanilkový

Přidat fotografie receptu