Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kostky s vůní uzeného, připraveno v papiňáku

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 481 kJ /
2 027 kcal
Bílkoviny162,94 g
Tuky107,76 g
Vláknina46,51 g
Cholesterol 352 mg
Sodík 1,98 g
Sůl4,60 g
Sacharidy90,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso nakrájíme na větší kostky, slaninu na tenké nudličky a uzené maso na silnější delší špalíčky. Krok 2: Žampiony očistíme a překrojíme na čtvrtiny. Krok 3: Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme ji do hrnce společně se slaninou a kmínem na rozehřátý olej na 5 minut restovat. Krok 4: Přidáme maso a necháme ho prudce ze všech stran zatáhnout. Poté přidáme žampiony, papriku a 1 minutu promícháváme. Krok 5: Podlijeme vývarem, nebo vodou, lehce osolíme a opepříme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme na slabém plameni 35 minut. Krok 6: Hrnec ochladíme, otevřeme a vmícháme záklechtku. Přidáme špalíčky uzeného a bez pokličky za občasného promíchávání vaříme slabým varem 15 minut. Krok 7: Těsně před koncem přidáme prolisovaný česnek a bylinky a podle potřeby dochutíme solí. Krok 8: Jako příloha se hodí různé těstoviny, nebo vařený brambor. Krok 9: Pokud budeme připravovat v obyčejném kastrolu, postup je stejný, jen doba dušení se o něco protáhne. Během dušení po troškách přiléváme horkou vodu a občas ode dna promícháme, aby se suroviny v hrnci nepřichytily.

Zveřejněno 12. 7. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pro neznalé a začátečníky uvádím dodatečně odkaz na odborně vysvětlený výklad slova záklechtkahttp://www.celostnimedicina.cz/tradicni-recepty-be...

http://my.proit.cz/milada/recepty/polevkyz.html

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kostky s vůní uzeného, připraveno v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kVgX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kostky s vůní uzeného, připraveno v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kVgX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Waltr:Děkuji za dotaz.Netušila jsem,že název záklechtka je pro Vás,dlouholetého kuchaře neznámým pojmem:-)
Ale specialně pro Vás to uvedu ještě zvlášť v poznámce pod receptem:yes:http://www.celostnimedicina.cz/tradicni-recepty-be...
http://my.proit.cz/milada/recepty/polevkyz.html

magdalenka:Magduš,tak to dopadá,když někdo jen na půl oka prolítne recept.Ale zase,zlobit se nemůžu,od toho jsou komentáře;-)Jen mě udivilo,že se ptá člověk,který vaří delší dobu a ne začátečník:-D

Waltr:v surovinách si prečítaj posledný riadok...

Vařím mnoho let, ale nikdy jsem nepřidával "záklechtku", takže nevím co přidat.

Dana61:Danuško děkuji:-KDani,kdybych doma neměla 5 papiňáku,tak bych o tom pomalém hrnci také uvažovala:-)

cítím tu vůni:yes::-D dělala jsem velmi podobně v sobotu v pomalém hrnci a rodinka byla velmi spokojená;-) takže vím, že je to dobrota, která nezklame:yes: k obědu byly kynuté jahodové knedlíky, tak jsem udělala masovou večeři, aby netrpěly nedostatkem;-)

HankaR.:Děkuji za zájem:-K
Dobrá volba pro pomalení;-):yes:Kdybych neměla zakoupených tolik papiňáků,asi bych se také na ten pomalý hrnec nechala zviklat;-):-)

Recept mě zaujal. Já ho zkusím v pomalém hrnci :-)

hanes24:suslajda::-KDěkuji oběma:-)

Co říct nemám slov paráda:yes::yes:

To je rychta:yes::yes::yes::-)):-D

Navir::-DIvuš,díky:-KDoufám,že bude chutnat,pokud uděláš;-)

Určitě udělám, moje chuťové buňky mají nejvyšší pohotovost :-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí kostky v papiňáku, hovězí kostky, hovězí na žampionech v papiňáku, hovězí nudličky na žampionech, hovězí kostky recepty, přírodní hovězí kostky, hovezi nudlicky papinak, hovězí uzeniny, recept hovězí kostky, uzený v papiňáku, hovězí nudličky v papiňáku, hovězí kostky papinaku, hovězí maso v papiňáku, jak dlouho se dusi hovezi, uzeny vpapenaku, hovezi v papiňáku, jak dlouho se dusí hovězí v papiňáku, videorecepty na hovězí na houbách v papináku, jak dlouho se dusi hovezi maso v papinaku, přírodní hovězí v papináku

Suroviny:
hovězí zadní, slanina gazdovská, kýta vepřová, žampióny, vývar masový, cibule, olej, kmín celý, paprika sušená sladká, česnek, petrželka zelená, sůl, pepř mletý, mouka hladká, voda

Přidat fotografie receptu