Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí kostky s vůní uzeného, připraveno v papiňáku

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 481 kJ /
2 027 kcal
Bílkoviny162,94 g
Tuky107,76 g
Vláknina46,51 g
Cholesterol 352 mg
Sodík 1,98 g
Sůl4,60 g
Sacharidy90,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso nakrájíme na větší kostky, slaninu na tenké nudličky a uzené maso na silnější delší špalíčky. Krok 2: Žampiony očistíme a překrojíme na čtvrtiny. Krok 3: Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme ji do hrnce společně se slaninou a kmínem na rozehřátý olej na 5 minut restovat. Krok 4: Přidáme maso a necháme ho prudce ze všech stran zatáhnout. Poté přidáme žampiony, papriku a 1 minutu promícháváme. Krok 5: Podlijeme vývarem, nebo vodou, lehce osolíme a opepříme a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme na slabém plameni 35 minut. Krok 6: Hrnec ochladíme, otevřeme a vmícháme záklechtku. Přidáme špalíčky uzeného a bez pokličky za občasného promíchávání vaříme slabým varem 15 minut. Krok 7: Těsně před koncem přidáme prolisovaný česnek a bylinky a podle potřeby dochutíme solí. Krok 8: Jako příloha se hodí různé těstoviny, nebo vařený brambor. Krok 9: Pokud budeme připravovat v obyčejném kastrolu, postup je stejný, jen doba dušení se o něco protáhne. Během dušení po troškách přiléváme horkou vodu a občas ode dna promícháme, aby se suroviny v hrnci nepřichytily.

Zveřejněno 12. 7. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pro neznalé a začátečníky uvádím dodatečně odkaz na odborně vysvětlený výklad slova záklechtkahttp://www.celostnimedicina.cz/tradicni-recepty-be...

http://my.proit.cz/milada/recepty/polevkyz.html

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kostky s vůní uzeného, připraveno v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kVgX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí kostky s vůní uzeného, připraveno v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kVgX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Waltr:Děkuji za dotaz.Netušila jsem,že název záklechtka je pro Vás,dlouholetého kuchaře neznámým pojmem:-)
Ale specialně pro Vás to uvedu ještě zvlášť v poznámce pod receptem:yes:http://www.celostnimedicina.cz/tradicni-recepty-be...
http://my.proit.cz/milada/recepty/polevkyz.html

magdalenka:Magduš,tak to dopadá,když někdo jen na půl oka prolítne recept.Ale zase,zlobit se nemůžu,od toho jsou komentáře;-)Jen mě udivilo,že se ptá člověk,který vaří delší dobu a ne začátečník:-D

Waltr:v surovinách si prečítaj posledný riadok...

Vařím mnoho let, ale nikdy jsem nepřidával "záklechtku", takže nevím co přidat.

Dana61:Danuško děkuji:-KDani,kdybych doma neměla 5 papiňáku,tak bych o tom pomalém hrnci také uvažovala:-)

cítím tu vůni:yes::-D dělala jsem velmi podobně v sobotu v pomalém hrnci a rodinka byla velmi spokojená;-) takže vím, že je to dobrota, která nezklame:yes: k obědu byly kynuté jahodové knedlíky, tak jsem udělala masovou večeři, aby netrpěly nedostatkem;-)

HankaR.:Děkuji za zájem:-K
Dobrá volba pro pomalení;-):yes:Kdybych neměla zakoupených tolik papiňáků,asi bych se také na ten pomalý hrnec nechala zviklat;-):-)

Recept mě zaujal. Já ho zkusím v pomalém hrnci :-)

hanes24:suslajda::-KDěkuji oběma:-)

Co říct nemám slov paráda:yes::yes:

To je rychta:yes::yes::yes::-)):-D

Navir::-DIvuš,díky:-KDoufám,že bude chutnat,pokud uděláš;-)

Určitě udělám, moje chuťové buňky mají nejvyšší pohotovost :-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
hovězí kostky v papiňáku, hovězí kostky, hovězí na žampionech v papiňáku, hovězí nudličky na žampionech, hovězí kostky recepty, přírodní hovězí kostky, hovezi nudlicky papinak, hovězí uzeniny, recept hovězí kostky, uzený v papiňáku, hovězí nudličky v papiňáku, hovězí kostky papinaku, hovězí maso v papiňáku, jak dlouho se dusi hovezi, uzeny vpapenaku, hovezi v papiňáku, jak dlouho se dusí hovězí v papiňáku, videorecepty na hovězí na houbách v papináku, jak dlouho se dusi hovezi maso v papinaku, přírodní hovězí v papináku

Suroviny:
hovězí zadní, slanina gazdovská, kýta vepřová, žampióny, vývar masový, cibule, olej, kmín celý, paprika sušená sladká, česnek, petrželka zelená, sůl, pepř mletý, mouka hladká, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu