Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Likér z višní

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irule Irule

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 lahví po 500ml

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 807 kJ /
3 300 kcal
Bílkoviny24,00 g
Tuky12,00 g
Vláknina8,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 163 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy280,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do velkého hrnce nalijeme odměřenou šťávu, vodu, vanilkovou dřeň i lusk, vmícháme cukr. Uvedeme do varu a za stálého míchání povaříme po dobu minimálně 5 minut. Vmícháme vodku a likér necháme trochu vychladnout. Krok 2: Likér naplníme do lahví, do každé vložíme kousek vanilkového lusku a uzavřeme. Krok 3: Likér podáváme vychlazený. Před podáváním protřepeme.

Zveřejněno 21. 7. 2014

Poznámka autorky Irule

Receptář č.32 od Dr.Oetkera - Barvy ovoce

Likér je hustší, ale moc dobrý ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Likér z višní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w85J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Likér z višní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w85J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

casino: Likéry jsou stupňovitostí alkoholu někde mezi dezertními víny a destiláty. Většinou mají mezi 20–40 % alkoholu, ale některé mají i přes 50 %. Cukru mají likéry od 100 g/l. Bylinné alkoholické nápoje s obsahem cukru do 100 g/l se nazývají hořké lihoviny. Lihoviny s obsahem cukru nad 250 g/l lze označit jako krém.;-)

Irule:
To, že je rcp "odněkud" ještě automaticky neznamená, že není zralý poslat ho "někam":-D:-D:-D Víme, jaké ptákoviny se občas najdou např. i na WIKI:-(( Ten Dr. v rcp prodává především svůj želírem obohacený cukr (přiznávám, že to zahuštění lihoviny se mi líbí:yes: )
Já to beru z pohledu zatřídění lihovin do kategorií podle obsahu alkoholu a cukru, a tomuto by MOŽNÁ sedl název VIŠŇOVKA, ale je jasné, že Dr. to měnit nebude...:-))

Jana: ač neregi, tak odpovídám:-))
Možná máte pravdu..., ale už při prvním pokusu mi "hledač" nabídl toto: http://recepty.vareni.cz/dedeckuv-bezinkovy-liker/ Věřte má to logiku; pokud má alkohol m.j. i konzervovat, tak proč se ho zbavovat vařením, že?
Btw, vařit takový poklad jako jsou bezinky, je další ... (už se nebudu opakovat:-D Máti si dělala "na srdíčko" nevařenou šťávu z bezinek. Konzervovalo se to cukrem (bylo to sladké jako cecek) a rumem. (Byl to po eierkoňaku další jed v řadě, který jsem od úúútlého věku polizoval... No, jaké to vzalo konce, je vidět i po letech...:-D:-D:-D

Casino: proč by to byla ptákovina? Bezinkový likér se taky dělá tak, že se do vroucí šťávy přimíchá rum...;-)

casino: je to recept přímo z časopisu Dr. Oetkera i název je originál, nic jsem neměnila.

To se mě moc líbí.:yes:

No nevím, zda lze likérem nazývati nápoj, který má alkoholu odhadem asi tolik co lehké víno...:-O A to neuvažuji o úbytku alkoholu, pokud se tento přimíchá do vroucí šťávy, což je taky ptákovina...:-O

Jistě moc dobré pitíčko:yes:

Tématické fráze:
višně v alkoholu, višnovka likér, domácí višňovka s rumem, likér z višní, višňovka ze slivovice, domaci visnovy liker, visnovy liker, višňovka likér recept, višnový likér s rumem, recept na líkér z višní, višňovka z rumu, višňovka s rumem, recepty z višní, višňový liker recept, recept višňovka, višňovka recept, liker višnovka, liker z višni recept, visne liker, višňovka ze slivovice recept

Suroviny:
šťáva višňová, lusk vanilkový, voda, cukr želírovací, vodka

Přidat fotografie receptu