Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí fettuccine v rajčatové omáčce

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

gurmanka1

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 5-7

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 142 kJ /
751 kcal
Bílkoviny42,68 g
Tuky31,06 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 331 mg
Sodík 176 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy73,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce a část mouky dáme do mixéru, nebo můžeme vypracovat ručně v míse. Postupně začneme přidávat zbytek mouky po částech. Těsto nesmí být lepkavé, ale také se nesmí drolit. Krok 2: Na pomoučeném vále ho ještě trochu propracujeme rukama. Vložíme ho do strojku na těstoviny (nebo vyválíme pomocí válečku hodně tenkou placku). Vyválené těsto pomoučíme a složíme v tzv. harmoniku (nemělo by se lepit) a rozkrájíme na asi půl centimetru široké proužky. Krok 3: Vaříme asi 5 minut v osolené vodě se lžicí oleje. Krok 4: Na pánev s olejem dáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a po chvilce i mleté maso. Když je maso opečené přidáme chili papričku (chili) a rajčatový protlak (nakrájená rajčata bez šlupky, kečup). Krok 5: Chvilku podusíme/povaříme. Těsně před dokončením přidáme najemno nasekaných pár lístků bazalky. A naběračku vody z těstovin. Uvařené těstoviny smícháme v pánvi s omáčkou z mletého masa. Před podáváním posypeme sýrem.

Zveřejněno 24. 7. 2014

Poznámka autorky gurmanka1

Pokud necháme vyrobené těstoviny (bez vaření) na vzduchu uschnout vydrží dlouhou dobu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí fettuccine v rajčatové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5EEx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí fettuccine v rajčatové omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5EEx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Danca: :-D:-D:-D Toto bych nazvala hnětačem, ale, sakra, je to o receptu, nebo domácích spotřebičích :-? :-((

Danca: Ano. Přesně tento mixér jsem myslela :-8

No,nechci polemizovat nebo se dohadovat..ale mám pocit, jestli autorka nemyslela něco takového:http://www.toprecepty.cz/recept/20533-rychle-nudlo......to bych možná taky nazvala mixérem...;-)

spagetka: cesto miesim hnetačom, nie mixérom. ;-)

spagetka: takže:těsto fakt mixerem neuděláš,na to je hnětač,na šlehání šlehač,na mixování mixer.A to je to,o co mi šlo.;-) prostě jsem si představil hospodyňku, jak do mixeru přisypává mouku. A jak ta mouka ne a ne v tom mixéru vydržet,jak frčí ven:-D:-D

spagetka:;-):-D

maris: aháá, no vidíš a el. metličku zas nemám já. Počkej, teď kecám, dyk mám šlehač :-O:-O:-O:-8:-8:-8, jasně, jenže je úplně vzadu ve skříňce a holt jsem na ni úplně zapomněla, až jsem si to teď díky tobě vybavila.:yes: No jo, protože mixér mi stojí na lince i s těmi koncovkami, pro šlehač bych se musela ohýbat :-D:-D:-D

spagetka: ale to já el. metličkou, ne ručně:-)).

maris:Maru, jo dělám ho v mixéru, už jsem zpohodlněla, většinou dělám tak z 5-6 vajec, takže by mě bolela ručička s metličkou;-);-):-8:-8:-D:-D
Na sníh mám takový plochý rovný nástavec, nejen na sníh, ale i na rozetření třeba žloutků do hladka. I když tam je pak ještě podobný nástavec s otvůrky na napěnění, ale to jde pomaleji.
Máš pravdu, že záleží na výrobci, jak si to pojmenuje, jenže právě, pak si to zafixuješ podle svého.

spagetka: určitě záleží na výrobci, jak si to pojmenuje. Mě ale zaujalo to, že sníh děláš v mixeru:-O, já ho šlehám metličkou, nějak si neumím představit, že se umixuje:-), to musím někdy vyzkoušet;-)

Anna Kocikova: s tím přepsáním slova "mixér" souhlasím, protože začátečník by asi fakt nevěděl, co použít, to máš pravdu.

jarda Kadic:Jari,tak to jsi nebyl sám;-)Ve mě také hrklo:-))Naše generace zná ty obyčejné,klasické mixéry,kde se mixoval mléčný kokteil,nebo zelenina do dětských poléveček:-)
Je pravda,že v dnešní době je hodně druhů mixérů a robotů,ale já být začátečník ve vaření,asi bych také použila ten obyčejný mixér:-D
Bylo by fajn,kdyby autorka rcp raději ten mixér přepsala;-)

Jinak recept,jako takový se mi líbí:-KTěstoviny mám ráda a omáčka vypadá na pikantní záležitost:-p:yes:

tejaja: Teri já mám přístroj od Zeptera a měla jsem ho i od Ety s názvem - Víceúčelový mixér. Robot vnímám jako ještě větší spíš stroj než jen přístroj s více nástavci

spagetka: to je robot Laďka, čo popisuješ, mixér je konkrétny stojček ;-)

jarda Kadic: Jardo, nezapomeň že každý lepší mixér má různé nástavce - hnětač, šlehač, drtič, sekač atd a i vlastní mixér, cos asi myslel, tedy, třeba něco umixovat do hladka, jako sníh ;-);-)..., obecně se použije pojem mixér, ale myslí se onen správný nástavec, v tomhle případě nejspš ty hnětací metly.

Tématické fráze:
fetuciny, domácí výrobky z rajčat, domaci rajcatova omacka, domácí omáčka z rajčat, domácí rajčatový protlak, fettuccine recept, fettuccine testo, fetucinne, těsto na fettuccine, domácí rajčatové omáčky, těsto na fetuçiny, recept fetučiny, omáčka na těstoviny domácí výroba, co je to fettuccine, recept na domácí rajčatový protlak mixer, recept na domácí fazole v rajčatové omáčce, domácí výroba chilli omáčky, fetucviny, domácí fetuccuny, omáčka na fetuciny recept

Suroviny:
vejce, mouka polohrubá, olej, protlak rajčatový, maso mleté, chilli paprika čerstvá, cibule, česnek, sůl, pepř, bazalka čerstvá, sýr

Přidat fotografie receptu