Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Valašský hrnec-papiňák

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 237 kJ /
1 491 kcal
Bílkoviny12,59 g
Tuky137,73 g
Vláknina15,71 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,42 g
Sůl6,00 g
Sacharidy46,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hříbky nakrájíme na centimetrové plátky, cibuli na půlkolečka, brambory na kolečka, česnek na tenké plátky, cuketu na větší kostičky a špek na tenké nudličky Krok 2: Do papiňáku na rozehřátý olej dáme na 2 minuty osmažit nudličky špeku společně s kmínem a hříbky. Krok 3: Poté přidáme cibuli a česnek a další 2 minuty restujeme. Nakonec přidáme brambory, cuketu, lehce osolíme, přidáme špetku pepře, promícháme a na tuto směs položíme stehna. Podlijeme 2 lžícemi vody a hrnec uzavřeme tlakovou poklicí. Krok 4: Až začne hrnec syčet, ubereme plamen na minimum a vaříme slabým varem 5 minut. Krok 5: Odstavíme z ohně a zhruba po 3 minutách, až povolí tlaková pojistka hrnec otevřeme. Krok 6: Podáváme posypané nasekanou zelenou bylinkou.

TIP: Jak vařit v tlakovém hrnci

Zveřejněno 4. 8. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Do podobných receptů přidávám víc takových"rychlovek".

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valašský hrnec-papiňák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xNmn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Valašský hrnec-papiňák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xNmn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Marie Svarcova: Maruško děkuji:-K

:-)<3:yes::yes::-K

:yes: :yes::yes:

na Tvoje kuchyňská kouzla, je nejen radost pohledět, ale hned i vyzkoušet:yes::-D a jen tak mezi námi, velmi rychle polykám ...;-)

hanes24::-DDíky;-):-K

:yes::yes:dobrá hospodyňka a la Valachia, mňam:yes::yes:

Za přidělené body všem anonymům děkuji;-):-))V poslední době to tady vypadá...no,však všichni vidíte:-S

Tématické fráze:
recepty pro papiňák, recept v papinaku, papiňák recepty, německý papiňák, cina v papinaku, valažský hrnec recepty, valašský kuřecí plátek, recepty na papiňák, brambory v papinaku, jídla z papiňáku, kuřecí plátky z papiňáku, valašské recepty, tlakový hrnec recepty, recept papinák, hrnce papiňák, recpty pro parní hrnec, valassky spek, papínák, papiňak -novinka, zelnacka z tlakace

Suroviny:
stehno kuřecí uzené, houba hřib, brambory, cibule, česnek, cuketa, špek valašský, olej, kmín celý, sůl, pepř mletý, voda, bylinky zelené

Přidat fotografie receptu