Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kantonske kure

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aachje aachje

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 988 kJ /
953 kcal
Bílkoviny55,67 g
Tuky32,46 g
Vláknina5,58 g
Cholesterol 1,14 g
Sodík 11,89 g
Sůl26,14 g
Sacharidy106,78 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře rozčtvrtit a díly vykostit. Vařit ve vodě s 4 lžícemi ústřicové omáčky a 4 sójové, jednou tyčkou skořice a jednou hvězdičkou badyánu, kousek oloupaného zázvoru, sůl, pepř, 20 minut a 10 dojít vypnuté. Potom vyndat a nechat zchladnout. Krok 2: Z 5 lžic hladké mouky, 4 vajec, trochy ústřicové a trochy sojovky udělat těstíčko řídké asi jako na palačinky-případně naředit vodou. Krok 3: Kusy kuřete i s kůží po obou stranách obalit v těstíčku a vložit do pánve s hodně hodně oleje. Musí plavat. Smažit dohromady po obou stranách 10 minut, aby těstíčko uvnitř nebylo syrové. Krok 4: Na jiné pánvi si ještě před smažením masa udělat omáčku, nastrouhaný kousek zázvoru a jeden nastrouhaný stroužek česneku zpěnit na trošce oleje, zalít vodou, nebo vývarem - 1 sklenička, 3 lžíce ústřicové, 3 sojové a 3 sladkokyselé omáčky, 1 lžíce medu. Krátce povařit a zahustit škrobem namočeným v trošce vody. Zalít, promíchat a za minutu vypnout. Krok 5: Na jiné pánvi na troše oleje orestovat zeleninu - na kolečka mrkev, okurku, červenou papriku, žampiony z plechovky, květák, brokolici, bambus - může být mražená směs. Vložit do omáčky a promíchat. Krok 6: Nandat na talíř jasmínovou rýži, omáčku a na plátečky ostrým nožem nakrájené kuře, může být i kachna.

Zveřejněno 5. 8. 2014

Poznámka autorky aachje

Tento recept jsem mela ulozeny jeste v pocitaci s ceskou klavesnici a proto jsou v nem hacky a carky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kantonske kure

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JjRl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kantonske kure

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JjRl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Moc hezké:-K:-p:yes:

fAJN JE, ZE SE TAKHLE DAJI TY KURATA CI KACHNY PRIPRAVIT DOPREDU A PREDSMAZENE, VYCHLADLE UCHOVAVAT V MRAZAKU, KDYZ JE JIDLO TREBA PRO VICE LIDI. PAK JEN VYTAHNOUT A KLIDNE ZMRAZENE HODIT DO FRITAKU. TO JSEM OKOUKAKLA OD CINANA, KDYZ JSEM CEKALA VE FRONTE U IMBISU :D VIDELA JSEM, JAK SI TO SMAZI, ALE PRODAVA VYTAZENE Z MRAZAKU. CERSTVE SI DELAL DO ZASOBY ;-)OMACKU JSEM SI VYMYSLELA DLOUHOLETYM ZKOUSENIM A ZKOUSENIM :-D pardon za caps:-//

Super:-!:yes::-!

Páni, to je porce :-D.. ukládám k vyzkoušení, vypadá to nádherně, určitě je to dobrota :-p:yes:

ÓÓÓ, to je skvostné kuře, uf, hned bych pojedl.;-):-K:yes::yes:

Uzasny zradylko!:yes: bod. Libi se mi ten popis palive omacky..."plavou v ni chilli seminka":-D jo, vim ktera to je.
Badyanove hvezdicky jsem nedavno vyhodila, nevedouc co uz s nimi, skoda! Mela jsem je ve skrini asi dva roky, a jen z ty podivny lekoricovy vune se mi zvedal kufr:-S; V zadnym jidle z Asie jsem si ale nikdy nevsimla tyhle podivny vune a chute lekorice, i kdyz jsem par receptu cetla a hvezdicky vzdycky byly tam!

;-):yes::yes::yes::yes::yes:

I mně se to moc líbí:yes::-p

Velmi pěkné :)
;-);-);-)

Hneď by som sa ponúkla, a tými paličkami :yes:;-)

Tématické fráze:
recept na kentonské kuře, kantonská kachna, kantonská rýže recept, bambus plechovka, kure na bambusu recept, kantovská rýže, recept kure na houbach a bambusu, jak rozčtvrtit kuře, kuře na bambusu, kantonská kuřecí směs, křehké kuře kantonské, kuře na z bambusu, recepty na kure, recept kuře s bambusem, kachna s bambusem, kuře s bambus, kantonská rýže recepty, kantonske kure a ryzi, co je kantonská směs, recept na kantovská rýže

Suroviny:
kuře, ústřicová omáčka, omáčka sojová, omáčka chilli sladkokyselá, skořice, badyán, zázvor, sůl, pepř, mouka hladká, vejce, olej, česnek, bujón, med, škrob, mrkev, okurka čerstvá, paprika čerstvá červená, žampióny, květák, brokolice, bambusové výhonky sterilované, rýže jasmínová

Přidat fotografie receptu