Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pho

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aachje aachje

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 545 kJ /
608 kcal
Bílkoviny122,15 g
Tuky13,30 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 283 mg
Sodík 303 mg
Sůl0,69 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kosti vepřové, hovězí, kuřecí skelety nebo i kachní, krůtí - prostě kosti dát do studené vody a vařit na nízkém plameni. Na indukci na 3. Krok 2: Kus zázvoru, 3 cardamomy, cca 5 cm celé skořice, čtvrt lžičky anýzu, fenyklu, 3 hvězdičky badyánu, 5 hřebíčků, jednu chilli papričku, sůl, rybí omáčku, 1 cibuli - to vše opražit nasucho na pánvi nebo opéci v troubě a přidat do hrnce ke kostem, vařit - táhnout minimálně 10 hodin. Krok 3: Nejlépe založit večer, v noci vypnout a druhý den ráno ještě chvíli dovařit. Celý byt zavoní omamná vůně. Krok 4: Na poslední půl hodinu přidat kuřecí prso. Vývar scedit přes plátno. Musí být čirý. Krok 5: Do misky dát uvařené rýžové nudle, tenounké plátky hovězího libového masa (to se zatáhne a uvaří, až se do misky nalije vroucí vývar). Přidat na tenké plátky nakrájená kuřecí prsa. Krok 6: Velkou hromadu koriandru, vietnamské bazalky, jarní cibulky, na tenké plátky nakrájenou červenou cibuli a bambusové výhonky a nakrájenou chilli papričku. To celé zalit vařícím vývarem. Ideální je pokapat citrónem a pálivou chilli omáčkou.

Zveřejněno 5. 8. 2014

Poznámka autorky aachje

Tento recept jsem mela ulozeny v pocitaci s ceskou klavesnici, proto jsou v nem hacky a carky :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pho

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KkRz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pho

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KkRz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Aaachje: Vaše urážlivé komentáře mažu, vyjadřujte se, prosím, slušně.

aachje: Možná, ale je to podle pohádky Jak kočička a pejsek vařili. Dali tam také všechno a jestli to přežili, žijí dodnes. Míchat do pho vepřové může být libůstka, ale zní to jako špatný vtip.

Toto nemá s Pho nic společného Pho se dělá z hovězího masa, morkových kostí a oháňky nebo žeber. Pho Ga zase z kuřecího, ze skeletu atd. A ani do jedné polévky nepatří hřebíček, anýz, fenykl ani chilli a nikdy se Pho nekombinuje vepřové a kuřecí a hovězí. Toto je nějaký Český výmysl, ale Pho to rozhodně není.

Varim, ale pouze z kachnich kosti a masa, 2 - 3x sliju vodu, pak tahnu nejmene 5 hodin s oprazenym korenim. Mam ho trosku vic vcetne kokosovych lupinku. Cervená cibule se nakrájí na slaboučké půlměsíčky a tak na hodinu se namočí do studené vody. Z bylinek přidávám i perilu. Ne vždy je thajská bazalka k dostání. Protože se mi pho právě táhne, tak přidávám komentář. Jinak moc hezká autorčina fotka. Výhonky spletla, ale nevadí ani bambusové. Nakrájela bych je na nudličky.

Také dělám, pravda po česku, ale zkusím tento recept. Vypadá nádherně. :-O :-p :-))

henelie: vyzkousejte, je skvela!

...je to kardamoM,nevím,proč skoro každý píše kardamon,jsem na to alergická.

AnnaD:anni, myslela jsem si, ze je to to same..ale mas pravdu, jsou to mungo :-8

:yes: :-p Pho máme doma skoro každý týden. Akorát, nespletla sis bambusové výhonky s mungo výhonky ?

Tématické fráze:
pho, pho recept, recept pho, recept na pho, kachni pho, pho kardamon, jak uvařit pho, pho recepty, co je pho, veprove pho, pho., pho.cz, pho - recept, phobo recept, jak vařit pho, vietnamské recepty top recepty, hovjezi paliva polívky, omácka pho, kardamon pho, pho bo s anýzem

Suroviny:
prsa kuřecí, kosti vepřové, zázvor, kardamom, skořice celá, anýz, koření hřebíček, badyán, chilli paprika čerstvá, sůl, cibule, svíčková hovězí, nudle rýžové, koriandr, bazalka čerstvá, cibulka jarní, bambusové výhonky, citron, omáčka vietnamská pálivá, omáčka rybí

Přidat fotografie receptu