Suroviny
Porce: moc :-)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 25 298 kJ / 6 046 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 628,45 g |
| Tuky | 361,96 g |
| Vláknina | 14,05 g |
| Cholesterol | 4,39 g |
| Sodík | 10,24 g |
| Sůl | 24,10 g |
| Sacharidy | 62,88 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vychladlá vejce nakrájíme s kabanosem na drobné kostičky. Přidáme syrová vejce a mleté maso, veškeré koření a petrželku. Ochutnáme a podle chuti případně dosolíme.
Krok 2: Směs vložíme do tlačenkového střívka a na obou koncích pevně zavážeme potravinářským provázkem. Já z tohoto množství vyrobila tři pěkné kousky ;.-)
Krok 3: Vaříme ve vodě ve velkém hrnci pomalým varem - z každé strany 3/4 hodiny. Necháme vychladnout, pak sekanou uložíme do lednice, kde vydrží několik dní.
Krok 4: Sekanou můžeme i zamrazit. Podáváme buď studenou nebo opečenou na malém množství tuku - podobně jako sekanou.
Zveřejněno 9. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dřevorubecká vařená sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNwn
Moje poznámka
Dřevorubecká vařená sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNwn
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 11 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 11 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 11 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 12 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 13 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 13 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 14 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 15 hodinami
Tématické fráze:
sekaná z vařeného masa,
tncz nova mleté maso,
jak ohřát sekanou,
sekaná v páře,
pomalu pečená sekaná,
sekana varena v pare,
jak dlouho vydrží bůčková roláda,
sekaná z danka recept,
vařená sekaná z mletého masa,
sekana z danka,
vařená sekaná z mletého bůčku,
recept na vařenou sekanou,
sekaná na páře,
sekana z vařeného a syrového masa,
nepečená sekaná,
recepty od ladi hrusky varena sunka,
pošli recept -sekané,
sekaná vařená ve vodě,
co se dá udělat z vařeného masa,
vvarena sekaná recept
Suroviny:
maso vepřové mleté,
kabanos,
vejce,
vejce,
zázvor mletý,
kmín mletý,
paprika sušená uzená,
sůl bylinková,
pepř mletý,
petrželka,
česnek sušený,
Komentáře (53)
Já jsem "úsporný tip" a snaží se jídlo nevyhzovat, takže kdyby se mi staloto, co to tobě, udelala bych z toho například pomazánku, plněné taštičky z listového těsta... Nebo bych to třeba smíchala se syrovým vajíčkem, troškou solamylau a kořením a udělala lívanečky na pánvi
Napadá mě - nevařila jste ji moc prudce? Tady mi přijde skutečně, že se musí vařit pomalu, spíš properlit.
Je rozdíl, přidávám -li složitý recept se složitým postupem, tam je vhodný, ale také ne daný befelem.
Každý se může zeptat, když něčemu nerozumí, vždycky se tu najdou lidi, kteří odpoví