Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kaczik

Náročný

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 723 kJ /
2 085 kcal
Bílkoviny96,78 g
Tuky86,53 g
Vláknina29,04 g
Cholesterol 974 mg
Sodík 1,81 g
Sůl2,88 g
Sacharidy217,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny:

Na vál jsem si nasypala obě mouky, udělala v nich důlek, do kterého jsem vklepla vajíčka a přidala ještě sůl. Prvně pomocí vidličky jsem se snažila vajíčka spojit s moukou, pak jsem použila jen ruce. Těsto jsem hnětla tak dlouho, dokud se krásně nespojilo a nebylo hladké a jemné (bylo to asi tak 10minut). Zabalené v celofánu jsem jej nechala asi půlhodiny odpočívat v lednici. Krok 2: Po vytažení jsem si jej rozdělila na tři díly a na pomoučněném válu pomocí válečku jsem vyválela tenkou placku. Vykrajovacím kolečkem jsem pak plát nařezala na dlouhé širší nudle, které jsem dala trochu oschnout na utěrku. Totéž jsem udělala se zbylými částmi. Krok 3: Až bylo potřeba, tak jsem těstoviny jen šoupla do vroucí osolené vody, kde jim stačilo se povařit jen 2-3minutky. Krok 4: Omáčka:

Na trošce oleje jsem osmahla cibulku s česnekem a přidala na drobnější kusy rozdělenou brokolici a také ji trochu orestovala. Krok 5: Poté jsem ji zalila vodou a zároveň i smetanou a směs jsem trochu osolila a opepřila. Krok 6: Až byla brokolice změklá, vše jsem rozmixovala pomocí tyčového mixéru. Směs jsem dala zpátky na sporák, ale na velmi mírný plamen, a rozdrolila do ní gorgonzolu a pak ještě vmíchala Gran Moravii. Krok 7: Nyní už stačí povařit jen tak dlouho, dokud se sýry nerozpustí. Krok 8: Také je možné ještě dosolovat a dopřepřovat, pokud je omáčka planější. Zahušťovat není třeba, rozmixovaná brokolice to docela dobře zvládne sama.

Zveřejněno 11. 8. 2014

Poznámka autorky Kaczik

Všimla jsem si, že minimálně jeden recept na celozrnné těstoviny už tady je. Proto to berte spíše jako recept na omáčku.

Co se těstovin týče, tak tento poměr surovin se mi osvědčil - dobře chutnají a dobře se pracuje s těstem. Nebylo vůbec potřeba přidávat do těsta vodu, jak se mnohdy doporučuje.

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/08/domaci-c...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5EXZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celozrnné fettuccine s brokolicovo-gorgonzolovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5EXZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
fettuccine recepty, fettuccine zampiony vajicka

Suroviny:
mouka hladká, mouka hladká celozrnná, vejce, sůl, brokolice, gorgonzola, sýr gran moravia, voda, smetana na vaření, cibule, česnek, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu