Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové lívance s koprovou brynzou

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 603 kJ /
3 012 kcal
Bílkoviny132,18 g
Tuky99,73 g
Vláknina21,16 g
Cholesterol 700 mg
Sodík 2,57 g
Sůl6,53 g
Sacharidy385,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Příprava těsta:
Do mouky smíchané se solí uděláme důlek.
Do něj nadrobíme droždí, které posypeme cukrem, zaliejeme třemi lžícemi vlažného mléka a zasypeme hladkou moukou.
Pak si oloupeme brambory (nejlépe uvařené den předem) a najemno je nastrouháme.
Když vzejde kvásek, přidáme vajíčka, mléko a brambory.
Promícháme, až vznikne kompaktní hmota, vytvoříme bochánek a přikryjeme jej pokličkou.
Těsto necháme asi hodinu na teplém místě kynout. Krok 2: Brynzová směs:
Mezi tím vidličkou rozmačkáme brynzu, přidáme kysanou smetanu, kopr a sůl podle chuti (- každá brynza je jinak slaná, někdy není vůbec potřeba dosolit, tak pro jistotu ochutnejte).
Směs uložíme do lednice. Krok 3: Tvarování a smažení lívanečků:
Na vál pomoučený hladkou moukou dejte asi 4 lžíce vykynutého těsta a posypejte je moukou i z vrchní strany.
Pak válečkem vytvořte ovál o tloušťce asi 1,5 cm.
Skleničku o vhodném průměru si "namočte" do hladké mouky a vykrajujte kolečka. Ta vkládejte do středně vyhřátého oleje na lívanečník nebo na pánev.
Smažte po obou stranách dozlatova.
Hotové lívanečky pokládejte do mísy vyložené papírovým ubrouskem, aby se odsál přebytečený tuk.



Lívanečky podávejte horké i studené se lžičkou brynzové směsi, ozdobené snítkou kopru.

Zveřejněno 11. 8. 2014

Poznámka autorky danielle72

Lívance jsou skvělé i potřené česnekem a posypané sýrem - jako langoše.

Výborně chutnají také k polévkám (hrachová, bramborová, česnečka...)

A když je méně osolíte, můžete je jíst nasladko.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové lívance s koprovou brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lVNJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové lívance s koprovou brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lVNJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (69)

Moc fajn recept a vážně krásná fotodokumentace:-K:-p:yes:

Jsou výborné !!! :yes: Dělal jsem je menší (cca 4 cm) takže byly spíš jako jednohubky. Měl jsem problém se od nich odtrhnout. Zpočátku teplé - výborné. A pak jak jsem je postupně chodil kontrolovat vychládaly a byly výborné pořád. Super recept.

:-p vypadají moc chutně:-K

spagetka: Já myslím, že opravdu máme své kuchaře, proč bychom se měli řídit zahraničními. No, když opomenu, že Babicu a Hrušku nikdo nemusí, tak aspoň Polhreich je srovnatelný. Nemyslím, že bychom se tam museli proti světu podceňovat. I tak celému světu lezeme do zadku až moc.

cathleen: já to myslela malinko jinak - tři české hvězdy, které mají v dnešní době své příznivce i odpůrce na našich TV programech, nebavím se o jejich kvalitě ;-);-)

spagetka: srovnáváš neporovnatelné....!

Frantiska: zapomělas na Polhreicha :-D:-D:-D:-D:-D

Frantiska::-D:-D:-D

Anton K.: u nas znamy není :) My mame Hrušku a Babicu ...

maris:
Ja som sa odvolával na jej program, ktorý mozno nie je známy v Cesku. Medzi známymi televíznymi kuchármi je velmi uznávaná a popisovala bryndzu (bielu, bez papriky, pretoze ju tam mala a dávala ochutnat) ako rakúsky syr s názvom Liptauer Käse. Ze Google to tak nepíse, to nechce povedat, ze to je Biblia a je to sväté. Tiez získava informácie len od ludí alebo encyklopédií, ktoré napísali ludia.
Opakujem, odvolával som sa na Saru Wiener a neporovnával som to s nicím. Mna sa dotklo, ze bryndzu, jediný autoktónny slovenský syr predstavila ako rakúsky.

Dani pěkné lívanečky, mohla jsi poslat ochutnávku na výdrholec:-Dmusím vyzkoušet, brynzu miluji:yes::yes:

Anton K. : Zajímavé:yes:
Rozhodně přínosnější než to, co tu ffčééra před půlnocí předvádělo pár zoufalců...:-))
"Liptauer Käse"?
Dal jsem odkaz a nepremáva...
Kdo chce, at zadá název do Google a na obrázcích uvidí sám co to je:-)):-)):-))

danielle72: vím o čem mluvíš;-):-)

Anton K. : přiznávám, že netuším, co a jak nazývá Sara Wiener,:-), ještě bych ale chtěla znovu podotknout, že Liptauer je pomazánka, ale velice často / asi většinou / se připravuje z tvarohu, ale já se s ní setkala i z brynzy - jestli to bylo správné nebo ne, nedokážu stoprocentně říct.

maris: Maruško, děkuji za Tvou reakci - mluvíš mi z duše. Já už se vlastně jen usmívám, protože co s tím... :-) Myslím, že po 680 fotografiích, které jsem na Toprecepty během tří let vložila spolu se 172 recepty, nemusím nikomu nic dokazovat. Vaření mne baví už dávno, s tím spojené focení mě neskutečně chytlo a je to můj velký koníček, dělám to opravdu ráda. Myslím, že je to snad i trochu vidět:-p. Mám velkou radost, když se recept někomu zalíbí a ten se pak třeba i nechá inspirovat k jeho vyzkoušení. A chutná mu :-)

Ne snad že bych kvůli tomu nespala, ale pak i zamrzí, když čtu komentáře z poslední doby. Moc bych jejich autorům přála, aby taky našli něco, do čeho vloží svou lásku, čas i energii, zkrátka něco, co je bude bavit a těšit a z čeho bude mít třeba užitek i někdo jiný ;-);-)

Tématické fráze:
z ceho je brynza, recepty z brynzy, brynza, slane livance s bramboy, slovenské lívance, bramborové lívance slané, recept na lívance, brynzové lívance recept, bryndza recepty, brynza recepty, recepty brynza, recepty s brynzou, livanec s uzeninou, brynza recept, brynzove těsto, recept z tofu podle polhreicha, tofu lívance, lívance z bramborového těsta slané, brynzové pirohy koprová omáčka, vařené brambory - lívance

Suroviny:
mouka hrubá, brambory, vejce, mléko, droždí čerstvé, sůl, cukr, mouka hladká, olej, brynza, kopr, smetana zakysaná, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu