Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové lívance s koprovou brynzou

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 603 kJ /
3 012 kcal
Bílkoviny132,18 g
Tuky99,73 g
Vláknina21,16 g
Cholesterol 700 mg
Sodík 2,57 g
Sůl6,53 g
Sacharidy385,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Příprava těsta:
Do mouky smíchané se solí uděláme důlek.
Do něj nadrobíme droždí, které posypeme cukrem, zaliejeme třemi lžícemi vlažného mléka a zasypeme hladkou moukou.
Pak si oloupeme brambory (nejlépe uvařené den předem) a najemno je nastrouháme.
Když vzejde kvásek, přidáme vajíčka, mléko a brambory.
Promícháme, až vznikne kompaktní hmota, vytvoříme bochánek a přikryjeme jej pokličkou.
Těsto necháme asi hodinu na teplém místě kynout. Krok 2: Brynzová směs:
Mezi tím vidličkou rozmačkáme brynzu, přidáme kysanou smetanu, kopr a sůl podle chuti (- každá brynza je jinak slaná, někdy není vůbec potřeba dosolit, tak pro jistotu ochutnejte).
Směs uložíme do lednice. Krok 3: Tvarování a smažení lívanečků:
Na vál pomoučený hladkou moukou dejte asi 4 lžíce vykynutého těsta a posypejte je moukou i z vrchní strany.
Pak válečkem vytvořte ovál o tloušťce asi 1,5 cm.
Skleničku o vhodném průměru si "namočte" do hladké mouky a vykrajujte kolečka. Ta vkládejte do středně vyhřátého oleje na lívanečník nebo na pánev.
Smažte po obou stranách dozlatova.
Hotové lívanečky pokládejte do mísy vyložené papírovým ubrouskem, aby se odsál přebytečený tuk.



Lívanečky podávejte horké i studené se lžičkou brynzové směsi, ozdobené snítkou kopru.

Zveřejněno 11. 8. 2014

Poznámka autorky danielle72

Lívance jsou skvělé i potřené česnekem a posypané sýrem - jako langoše.

Výborně chutnají také k polévkám (hrachová, bramborová, česnečka...)

A když je méně osolíte, můžete je jíst nasladko.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové lívance s koprovou brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lVNJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové lívance s koprovou brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lVNJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (69)

Moc fajn recept a vážně krásná fotodokumentace:-K:-p:yes:

Jsou výborné !!! :yes: Dělal jsem je menší (cca 4 cm) takže byly spíš jako jednohubky. Měl jsem problém se od nich odtrhnout. Zpočátku teplé - výborné. A pak jak jsem je postupně chodil kontrolovat vychládaly a byly výborné pořád. Super recept.

:-p vypadají moc chutně:-K

spagetka: Já myslím, že opravdu máme své kuchaře, proč bychom se měli řídit zahraničními. No, když opomenu, že Babicu a Hrušku nikdo nemusí, tak aspoň Polhreich je srovnatelný. Nemyslím, že bychom se tam museli proti světu podceňovat. I tak celému světu lezeme do zadku až moc.

cathleen: já to myslela malinko jinak - tři české hvězdy, které mají v dnešní době své příznivce i odpůrce na našich TV programech, nebavím se o jejich kvalitě ;-);-)

spagetka: srovnáváš neporovnatelné....!

Frantiska: zapomělas na Polhreicha :-D:-D:-D:-D:-D

Frantiska::-D:-D:-D

Anton K.: u nas znamy není :) My mame Hrušku a Babicu ...

maris:
Ja som sa odvolával na jej program, ktorý mozno nie je známy v Cesku. Medzi známymi televíznymi kuchármi je velmi uznávaná a popisovala bryndzu (bielu, bez papriky, pretoze ju tam mala a dávala ochutnat) ako rakúsky syr s názvom Liptauer Käse. Ze Google to tak nepíse, to nechce povedat, ze to je Biblia a je to sväté. Tiez získava informácie len od ludí alebo encyklopédií, ktoré napísali ludia.
Opakujem, odvolával som sa na Saru Wiener a neporovnával som to s nicím. Mna sa dotklo, ze bryndzu, jediný autoktónny slovenský syr predstavila ako rakúsky.

Dani pěkné lívanečky, mohla jsi poslat ochutnávku na výdrholec:-Dmusím vyzkoušet, brynzu miluji:yes::yes:

Anton K. : Zajímavé:yes:
Rozhodně přínosnější než to, co tu ffčééra před půlnocí předvádělo pár zoufalců...:-))
"Liptauer Käse"?
Dal jsem odkaz a nepremáva...
Kdo chce, at zadá název do Google a na obrázcích uvidí sám co to je:-)):-)):-))

danielle72: vím o čem mluvíš;-):-)

Anton K. : přiznávám, že netuším, co a jak nazývá Sara Wiener,:-), ještě bych ale chtěla znovu podotknout, že Liptauer je pomazánka, ale velice často / asi většinou / se připravuje z tvarohu, ale já se s ní setkala i z brynzy - jestli to bylo správné nebo ne, nedokážu stoprocentně říct.

maris: Maruško, děkuji za Tvou reakci - mluvíš mi z duše. Já už se vlastně jen usmívám, protože co s tím... :-) Myslím, že po 680 fotografiích, které jsem na Toprecepty během tří let vložila spolu se 172 recepty, nemusím nikomu nic dokazovat. Vaření mne baví už dávno, s tím spojené focení mě neskutečně chytlo a je to můj velký koníček, dělám to opravdu ráda. Myslím, že je to snad i trochu vidět:-p. Mám velkou radost, když se recept někomu zalíbí a ten se pak třeba i nechá inspirovat k jeho vyzkoušení. A chutná mu :-)

Ne snad že bych kvůli tomu nespala, ale pak i zamrzí, když čtu komentáře z poslední doby. Moc bych jejich autorům přála, aby taky našli něco, do čeho vloží svou lásku, čas i energii, zkrátka něco, co je bude bavit a těšit a z čeho bude mít třeba užitek i někdo jiný ;-);-)

Omyl, nic vehementně nevyžaduji, jen nemám ráda výmluvy:-*

magdalenka:
Ano, ale len asi v dvoch rodinách...

maris:
Urcite, Sara Wiener je "najuznávanejsia" rakúska kuchárka, hoci má 3 restaurácie v Berlíne. Podla nej bryndza (nie kombinovaná s cibulou a paprikou) je rakúsky syr nazývaný Liptauer Käse. V jej programe predstavuje nemeckému televíznemu kuchárovi Rainerovi Sassovi bryndzu ako rakúsky syr, ktorý je známy este z bývalého Rakúsko-Uhorska a ho nazýva Liptauer Käse (to nie je pomazánka s cibulou a paprikou, pretoze ho v programe predstavuje a ukazuje).

O tom, ze také svinstvo pijú aj v Berlíne - poznáte jeden nemecký recept, ktorý je skutocne nemecký a je jedlý? Ja nie. Vsetko sú len nepodarené kópie zo zahranicia. Takze aj to spotvorené pivo (speciálne pivá z "NDR" nepatria medzi ukázkové a uznávané) je len "zlepsenie" enderáckeho "piva.

Peťula: marně jsem přemýšlela, proč tak vehementně vyžadujete postup, jaký přínos má pro vás fotka např. mísy s těstem a vajíčkem - takže díky za vysvětlení - i když jsou v receptu suroviny, které nemáte ráda / brynza /, ale je u něho postup, tak byste si pokrm dala. To by mě opravdu nenapadlo:-S:-))

Peťula: Já mám fotku bači,s fajfkou, ovečkami,ale porušil bych autorská práva.

A pak že to nejde!:yes:Vymlouvat se umí každý na vybité baterky, ale s fotopostupem se mi recept fakt líbí a ikdyž brynzu ráda nemám, tak bych si jí snad i dala:-p. Baču si klidně odpusťte:-):-), ikdyž jestli si chce jarda Kadic udělat výlet na Slovač místo těch plků, nezlobila bych se za pěkné a výstižné foto.

No, já brynzou a koprem plnila makrelu a jak byla skvělá :-)

danielle72: k receptu:mamča má moc ráda brynzu, halušky máme tak jednou do měsíce a už mě zaúkolovala,musím do marketu a prý tvůj recept prubnem;-)

Anton K.: Toníku,kolik lidí, tolik chutí.U nás v podkrušnohoří si dávají turisté z Německa smažený řízek a chtějí k němu knedlíky a omáčku.
A když u nás byla na návštěvě dcera známého,který se odstěhoval do Ameriky,tak si párek máčela do marmelády:-O Její otec ji kladl na srdce,aby mu přivezla naší obyčejnou horčici.Jí vůbec nechutnala.A ve finále při kontrole na New Yorském letišti jí musela odevzdat:prý zákaz dovozu určitých potravin;-) A ovocná piva jsou u nás na trhu už úplně normální......teda,já to ochutnal.......a..........nikdy více:-))

Anton K.: Na Slovensku je kombinácia bryndze a kôpru veľmi častá a obľúbená...naozaj si o tom nepočul? Napr. pirohy plnené bryndzou a kôprom, smotanou plnka zriedená... Patrí to ku slovenskej klasike.

Anton K.: jak jistě víte - Liptauer Kaese je pomazánka a ne samotná brynza, takže to samé - proč " kazit " brynzu cibulí a paprikou...
Neumím si představit, proč by někdo, komu připadá, že kopr má nepříjemný zápach - by si toto připravoval. Každý si snad připraví v rámci možností jen to, co mu chutná ne ?
Mimochodem - pivo s malinovou šťávou se pije i v Berlíně....

Anton K.:však tady jde hlavně o recept na lívance a kdo nechce kopr dávat nemusí, ale v této kombinaci to špatné být vůbec nemusí. Vyzkoušíme a ochutnáme.

:-K chuť je veliká, tak se do nich zítra pustím, poslám bodík a díky za pěkný a obsáhlý recept :yes:

Nezdá sa Vám vsetkým kombinácia jediného autentického slovenského syra (v Rakúsku si ho prisvojuju - Sara Wiener - a ho nazývajú Liptauer Käse)v kombinácii s kôprom ako pridat do Vepro, knedlo jahodovú marmeládu? Je predsa hriech skazit nieco, co má typickú neopakovatelnú chut a prerazit ju niecim tak silne aromatickým a nie vzdy príjemným zápachom kôpru!
Chápem, ze niekto chce byt originálny, ale za kazdú cenu? Dávate si do Plzenského piva malinový sirup? Asi sotva, to len Francúzi robia Melànge, lenze ich pivo sa nedá pit...

no nenechala bych se dlouho pobízet k ochutnání této dobroty:-D kynuté těsto s bramborami je vždy křehké a vláčné:yes:;-)

Opět krásný receptík:-p Až budeu mít brynzu určitě vyzkouším;-):yes:

mňam, to bude dobrota:yes: Bezvadný recept, vyskúšam, dík;-) Pridávam :yes:

Jana Remkova: Jé, díky (i všem ostatním za milé komentáře):-K:-K:-K.
Co bych pro Tebe, Janinko, neudělala :-D:-D:-D

Jéé, nádhera a díky za ten fotopostup!! Jsem ducha mdlého...:-D:-D:-D:-D:-D

Pekný recept.:yes: Bačovu fotku tiež uvítam.

:-D:-D:yes:
Danielko - těším se na fotky bači - doufám, že bude švarný;-):-)). Lívanečky vypadají nádherně a určitě jsou :-p:yes:+

danielle72::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-D:-D:-D:-D:-)):-)):-)):-)):-))

Petra:jsem se vám vyjádřila jasně, nevím co bych měla zkoušet. Myslela jsem, že tu chodíte kvůli receptům. Opět jaksi nechápete podtext této diskuze, takže opět radím, at se jdete bavit jinam, pokud tu hodláte i nadále čeřit vodu.

Navir: asi i zde platí v nejlepším přestat ;-):-))

ivulinka: A tohle je konec:-? Všichni šli spát:-? Já myslela, že začne ta správná lergranda:-?:-D

Ivulinka, nemyslíte? Tak to někdy zkuste!

Petra: nemyslím, v diskuzi jsem se vám vyjádřila jasně, ale tohle je výjimka, jděte se bavit jinak...

Líbí. Proč se ptáš?

danielle72: Jasně, nemá slov... :yes::yes::yes:

Petra: Jo, Vás jsem se vlastně také chtěla zeptat, když už jste mezi nás dorazila: "Líbí se Vám recept?"

Petra: Peťulko, běž spinkat, my jsme si tady bez tvého vědomí dovolili udělat "Pokec" - huš :-!:-!:-!

Ivulinka, fakt si myslíš, že takové kecy patří do komentářů?

petra: ... s tu dlouho nebyla, co :-((:no:

petra: tak na vás jsme tu právě čekali:-D:-D:-D

Tohle fakt patří pod recept? Z té hromady plků dole se receptu týká snad jen jeden:-//

danielle72:nemusíš si díky mě přidělávat zbytečnou práci, už tak tě to stálo mnoho času a práce, což jiní asi opět zase nedocení, ale já jsem gramotná, většinou postupy chápu a fotky beru jako vylepšení receptu o level výše;-)

casino: Víš co, lásko, ty mně taky... :yes:

danielle72: Dani, TY JSI SKVĚLÁ :yes::yes::yes: :-D:-D:-D Protože všichni nepřejícníci světa, polibte nám čestr ... :yes::yes::yes::-D:-D:-D

Nu, je čas se vyjádřit ke komentářům:

Ivulinka: pokud máš zájem, vypálím a pošlu CD (fotek mám asi 60:-)))
Navir: nejen recepty, ale i sranda je to, oč tu běží ;-)
Jarda: oslovila jsem některé slovenské salače - bačové prý fotky zašlou do pátku, jen co brynza dozraje...
Špagetka: díky:-K
Hosta: děkuji - příště vložím videorecept, skvělý nápad. Zájem o režii projevil sám Woody, scénáře se ujme sám život :-))
Colombo: ještě na sobě budu pracovat:-8

Všem: Jste skvělí:-K

Colombo65::-D:-D:-D:yes::yes::yes:

Navir:
No, esi si takto představujete, jak by měly vypadat komenty, tak Bůh ochraňuj nejen královnu...
...a vůbec, proč mě níže zmiňujete:-? To mluvíte z cesty, nebo jste se už stihla zlinkovat:-D

No, Dani, jaktože jsi to tam hned nenapsala? Lidi jsou různí a někteří by tuhle informaci v postupu hledali zbytečně...:-D:-D:-D
Colombo, dobrý postřeh:yes:

Colombo65::-D:-D:-D:yes::yes::yes:

Krásná práce ;-) Ještě v rámci zábavného textu, jsi tam měla napsat,že průměr koleček na lívanečníku by se měl shodovat s průměrem sklenice těsto vykrajované. Znáš lidi :-D:-K

No, lidičky, k receptu to nepatří, ale nevím, kam to napsat. Takhle by měly komenty vypadat :-!
Nelíbí - napsat slušně proč
Líbí - napsat slušně proč
ALE HLAVNĚ - KUPA SRANDY :-!:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
z ceho je brynza, recepty z brynzy, brynza, slane livance s bramboy, slovenské lívance, bramborové lívance slané, recept na lívance, brynzové lívance recept, bryndza recepty, brynza recepty, recepty brynza, recepty s brynzou, livanec s uzeninou, brynza recept, brynzove těsto, recept z tofu podle polhreicha, tofu lívance, lívance z bramborového těsta slané, brynzové pirohy koprová omáčka, vařené brambory - lívance

Suroviny:
mouka hrubá, brambory, vejce, mléko, droždí čerstvé, sůl, cukr, mouka hladká, olej, brynza, kopr, smetana zakysaná, sůl

Přidat fotografie receptu