Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené špecle s kuřecím masem

Jednoduchý recept na jídlo z jednoho pekáčku, který lehce zvládne i začátečník. Pokud si chcete práci ještě více ulehčit, vyložte si pekáček pečicím papírem a nebude muset mýt nádobí.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dzungila

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 956 kJ /
1 902 kcal
Bílkoviny289,33 g
Tuky62,27 g
Vláknina9,80 g
Cholesterol 758 mg
Sodík 2,20 g
Sůl5,47 g
Sacharidy42,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na cibulce osmahneme kousky masa, osolíme a opepříme, přidáme na proužky nakrájenou červenou papriku, zasypeme kari kořením a chvilku restujeme. Krok 2: Špecle uvaříme podle návodu, přendáme do vymazaného pekáčku, přidáme orestovanou masovou směs a dobře promícháme. Krok 3: Nastrouhaný eidam smícháme se smetanou a nalijeme na vše ostatní. Také promícháme, aby se sýr dostal všude. Krok 4: Zapečeme dorůžova.

TIP: Jakou smetanu zvolit pro zapékání

Zveřejněno 10. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené špecle s kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRyY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené špecle s kuřecím masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRyY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

<3<3<3

Bramborové špecle jsou blbost. Špecle jsou vaječné těstoviny z mouky, vajec, mléka a soli.

Špecle (z německého Spätzle) jsou vaječné nudle (někde nočky) užívané v jihoněmecké (bavorské, švábské), jihorakouské, švýcarské, alsaské a jihotyrolské kuchyni. Podávají se jako příloha, případně samostatně se špenátem, se slaninou nebo na sladko. Na rozdíl od slovenských halušek neobsahují brambory.

Tak já to drobátko upravila, maso jsem osolila, opepřila, dala na něj kari koření, na cibulce osmahla na pánvi, přidala trochu špenátu, vše jsem smíchala se špeclama, přidala mozzarelu, zalíla smetanou a dala zapéct :-)mňamka :-8:yes:

zizala - asi tak nějak... ;-):-))

misa: :-)) Na stránkách je přes 30 000 receptů, to Ti nestačí? :-O;-)

:-Kprosim poradte co stale varit

V sobotu toto jídlo hned uvařím. Vypadá výborně. Děkuji za předpis.:-p

Ano ano, děkuji, taky jsem si toho všimla ;-)

Dadulko, nahoře pod názvem receptu je 5 ikonek, jedna je foťáček, na tu klikni a už tě to navede, jak vložit foto.

Andrejko, fotku vložím, ale zatím jsem chodím asi 14 dní a je tu tolik tolik úžasných receptů, že nevím, který dřív udělat. A co se týče fotek, ještě jsem nestudovala jak se sem vkládají - nicméně jsem špeclíky vyfotila, takže na fotečku se můžeš těšit určtě ;-)

Dadulko - no to jsem ráda!:-)) A že jsi nepřidala fotku?;-) Díky za tip se špeclema. Ten můj pokládek je má taky moc rád. Dělávám je taky podobně jako halušky - s cibulkou, zelím a uzeným, nebo slaninou.:-p

Andrejko, dnes jsem vyzkoušela, je to prostě óbr mňamka. Udělím bodíka. Jinak já dělám rychlou véču - že uvařím špecle. Vedle na pánvičce udělám porek nebo cibulku, do toho přidám anglickou a pak smíchám s uvařenejma špeclema - moji kluci to milujou. zdravím :yes:

špecle (spätzle) jsou téměř národní m jídlem Bavoráků.Jsou zhotoveny z mouky, vajec, vody nebo mléka, soli a trošky muškátového oříšku. A připomínají trošku typické slovenské halušky.Taky se stejnou pomůckou jako na halušky strouhají nebo protlačují do vody. Dají se připravovat ve velkém množství kombinací. Gnocchi jsou nadýchané nočky z brambor,vajec a mouky:-p;-)

Tak jsem hledala a našla jsem :-O http://www.gigapult.cz/testoviny1/bramborove-specl... Je to ono?

Zrovna koukám do spíže a já tam mám špecle v krabičce. Vidím ten receptík a na něm je využiju- úplně bych na ně zapoměla. Tak fajn.

:-O:-8 Teď si čtu pořádně recept a tady je - balení bramborových špeclí. Tak to jsem z toho JANTAR. Možná je myšleno něco, co ani já neznám.
Špecle jsou špecle a bramborové jsou podle mně gnocchi. Ale asi to bude fuk, jak se to jmenuje. Hlavně, že to bude chutnat.;-)

Jiřinko mám je doma. Já ti je vyfotím. ;-)
Jinak to jsou takové nočky "jako halušky", ale bez brambor - jen z mouky a vajec. Výraz se tuším z němčiny. V Bavorsku jsou dost populární - co myslíš Výbušná?

Já pořád nevím co jsou špecle,to se dá koupit :-?:-? a jmenuje se to špecle :-?,já jsem toho v obchodě nikdy nevšimla:-(:-*

O.K.! :-)) A potom dejte info jak vám chutnalo! ;-)

:-ptohle může být dobrý s těma špeclema, vyzkouším:yes::-))

Tématické fráze:
halušky s kuřecím masem, co jsou špecle, špecle s uzeným masem, špecle babica, zapečené gnocchi s kuřecím masem, zapékané špecle, špecle se smetanou, noky příloha špercle, vaječné špecle, zapečené bramborové noky, špecle s kuřecím masem a žampiony, bramborove špercle, zapečené špecle se špenátem, jídla s kuřecím masem, švábské noky, špecle se zelím a uzeným masem recept, vaječné špecle recepty, špecle se špenátem a kuřecím masem, bramborové recepty, spatzle recept

Suroviny:
špecle, prsa kuřecí, cibule, paprika čerstvá červená, koření kari, sýr eidam, smetana, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu