Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 851 kJ / 2 593 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 238,54 g |
Tuky | 60,38 g |
Vláknina | 28,29 g |
Cholesterol | 643 mg |
Sodík | 1,57 g |
Sůl | 3,59 g |
Sacharidy | 261,01 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso a kosti vložíme do hrnce a uvaříme doměkka. Kořenovou zeleninu, kterou jsme očistili, spolu s červenou řepou nakrájíme na nudličky.
Krok 2: Na polovině dávky másla a troše vývaru podusíme červenou řepu spolu s oloupanými a nakrájenými rajčaty.
Krok 3: Kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibulí osmažíme na zbytku másla, poprášíme moukou, zalijeme vývarem z masa, přidáme brambory-na kostičky nakrájené, hrubě nakrájené zelí, bobkový list, pepř a uvaříme skoro doměkka.
Krok 4: Nakonec přidáme červenou řepu a maso nakrájené na kostičky a ještě krátce povaříme. Podáváme se zakysanou smetanou a pirohy.
Krok 5: Pirohy: Do mouky uděláme malý důlek, do kterého vložíme rozdrobené droždí, polovinu vlažného mléka a smícháme. Necháme v teple, až droždí vykyne.
Krok 6: Pak přidáme sůl, v druhé polovině vlažného mléka rozšleháme žloutek a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout.
Krok 7: Mezitím uděláme náplň. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibulku, přidáme pomleté maso, opepříme a necháme vychladnout.
Krok 8: Z těsta vyválíme asi 1/2 cm silný plát, nakrájíme čtverečky, na každý položíme náplň a přeložíme přes roh. Povrch potřeme rozšlehaným zbylým bílkem a upečeme, cca 15 min.
Když jsem lenivý vykrajovat pirohy, vyválím kruh který vložím do vymazané dortové formy, potřu náplní a z části těsta vyrobím husté mřížky, které vložím na náplň. Okraje těsta přehnu, aby byly silnější kraje. Zase potřu bílkem a peču cca 20 min.
Když jsem lenivý vykrajovat pirohy, vyválím kruh který vložím do vymazané dortové formy, potřu náplní a z části těsta vyrobím husté mřížky, které vložím na náplň. Okraje těsta přehnu, aby byly silnější kraje. Zase potřu bílkem a peču cca 20 min.
Zveřejněno 13. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ukrajinský boršč s pirohy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qXnD
Moje poznámka
Ukrajinský boršč s pirohy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qXnD
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 1 hodinou
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 2 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 4 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 5 hodinami
Roláda Alžírská káva (světlá)
Přidáno před 13 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové koule v kari omáčce
ricci před 39 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 42 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 2 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 15 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 16 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 16 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 16 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 16 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 18 hodinami
Tématické fráze:
boršč podle rodilé ukrajinky,
ukrajinský boršč s červenou řepou,
boršč recept ukrajinský,
ruske pirohy k borsci,
boršč a pirohy z mleteho masa,
ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky,
ukrajinský boršč,
recept na boršč,
ukrajinský boršč bez brambor,
ukrajinský boršč recept,
estonske pyrozky recept,
ukrajinský borsc podle ukrajinského kuchaře,
co obsahuje boršč,
ruske pirohy k borscu,
jak chutná boršč,
litevské pirohy,
borsc od ukrajinky,
studený boršč,
jíme jinak ruský boršč,
lenive pirohy
Suroviny:
maso hovězí,
kost,
mrkev,
celer,
petržel,
řepa červená,
rajče,
máslo,
cibule,
mouka hladká,
brambory,
zelí bílé,
bobkový list,
smetana kysaná,
česnek,
ocet,
sůl,
pepř,
mouka polohrubá,
máslo,
droždí,
vejce,
sůl,
mléko,
maso vařené,
máslo,
cibule,
sůl,
pepř
Komentáře (10)