Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ukrajinský boršč s pirohy

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fabio

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 851 kJ /
2 593 kcal
Bílkoviny238,54 g
Tuky60,38 g
Vláknina28,29 g
Cholesterol 643 mg
Sodík 1,57 g
Sůl3,59 g
Sacharidy261,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso a kosti vložíme do hrnce a uvaříme doměkka. Kořenovou zeleninu, kterou jsme očistili, spolu s červenou řepou nakrájíme na nudličky. Krok 2: Na polovině dávky másla a troše vývaru podusíme červenou řepu spolu s oloupanými a nakrájenými rajčaty. Krok 3: Kořenovou zeleninu a nadrobno nakrájenou cibulí osmažíme na zbytku másla, poprášíme moukou, zalijeme vývarem z masa, přidáme brambory-na kostičky nakrájené, hrubě nakrájené zelí, bobkový list, pepř a uvaříme skoro doměkka. Krok 4: Nakonec přidáme červenou řepu a maso nakrájené na kostičky a ještě krátce povaříme. Podáváme se zakysanou smetanou a pirohy. Krok 5: Pirohy: Do mouky uděláme malý důlek, do kterého vložíme rozdrobené droždí, polovinu vlažného mléka a smícháme. Necháme v teple, až droždí vykyne. Krok 6: Pak přidáme sůl, v druhé polovině vlažného mléka rozšleháme žloutek a změklé máslo. Vypracujeme hladké těsto a necháme kynout. Krok 7: Mezitím uděláme náplň. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibulku, přidáme pomleté maso, opepříme a necháme vychladnout. Krok 8: Z těsta vyválíme asi 1/2 cm silný plát, nakrájíme čtverečky, na každý položíme náplň a přeložíme přes roh. Povrch potřeme rozšlehaným zbylým bílkem a upečeme, cca 15 min.

Když jsem lenivý vykrajovat pirohy, vyválím kruh který vložím do vymazané dortové formy, potřu náplní a z části těsta vyrobím husté mřížky, které vložím na náplň. Okraje těsta přehnu, aby byly silnější kraje. Zase potřu bílkem a peču cca 20 min.

Zveřejněno 13. 8. 2014

Poznámka autora Fabio

Má to být na 4 porce, já mám toto jídlo tak rád, že je z toho většinou porce jedna :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ukrajinský boršč s pirohy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qXnD

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ukrajinský boršč s pirohy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qXnD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Andrej:bramboruy do borsce patri. bez brambor nto neni borsc ale zelnacka ;) a tenhle bosc vypada opravdu jako pravy na rozdil od ostatnich.

zizala:já se zase nikdy neumím rozhodnout, jestli mi více chutná boršč, nebo pirohy:-)), tak musím dělat oboje :-)

Kdysi jsem našla recept na boršč od rodilé Ukrajinky, který nám nejvíc chutná a ten taky obsahuje brambory. Už léta ho tak vařím. Jen ty pirohy nedělám:-8, jíme boršč s tmavým chlebem.

Anna Kocikova: mně chutná ve všech podobách a klidně i postudenu:-)

Tu jednu porci z pomalu pětilitrového hrnce znám velice dobře;-):-D
Mě by chutnal i postudenu,mňam:-p:yes::-K

Andrej: Já jsem byl na Ukrajině asi šestkrát služebně. Právě mě překvapilo, že jsem dostal několikrát boršč i s bramborem. Ptal jsem se na to a bylo mi řečeno, že se brambor do boršče smí dát, že záleží jak to zrovna ten daný člověk, nebo restaurace vaří. Já dělám boršč s bramborem, protože mě více zasytí :) a vyhovuje mi to. S tím, že brambor absorbuje sůl, popř koření, to je jasná věc .). Díky Andreji za napsání a postřehy.

Zil som na Ukrajine 3 roky. Borsc je pre mna to ich najlepsie jedlo, hoci je to len polievka a my doma polievky nikdy nevaríme. Recept obsahuje viac-menej tie isté ingrediencie, ako som borsc na Ukrajine poznal. Moznoze mnozstvá jednotlivých ingrediencií nie sú celkom rovnaké, ale to je skôr otázka zvyku. Lísi sa ale jednou potravinou, ktorú som v borsci nikdy nevidel - sú to zemiaky. Nikdy v borsci neboli. Osobne si myslím, ze tam ani nepatria, pretoze absorbujú práve tie zaujímavé chute, ktoré iná polievka nemá.
Kazdý priemerny kuchár vie, ze ak prezenie niektorú koreninu alebo sol, tak zemiak to ciastocne napraví práve tým, ze to absorbuje.

A ked sa na druhy den uz nie je ziadne maso tak sa pridaju vajicka a kysla smotana s cesnakom a krajec chleba :yes: ( aspon tak mi ukrajinci povedali)

spagetka: já ho po dovolené uvařím i s pirohama a vyfotím :)

Recept vypadá skvěle, mám v rodině Ukrajinku, dělává něco podobného. Škoda, že není foto, ale chápu, že ne každý to foto může přidat. Takže to nepovažuj za výtku, máme rádi boršč ve všech podobách a ukládám a i dám snaše k posouzení :yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
boršč podle rodilé ukrajinky, ukrajinský boršč s červenou řepou, boršč recept ukrajinský, ruske pirohy k borsci, boršč a pirohy z mleteho masa, ukrajinský boršč od rodilé ukrajinky, ukrajinský boršč, recept na boršč, ukrajinský boršč bez brambor, ukrajinský boršč recept, estonske pyrozky recept, ukrajinský borsc podle ukrajinského kuchaře, co obsahuje boršč, ruske pirohy k borscu, jak chutná boršč, litevské pirohy, borsc od ukrajinky, studený boršč, jíme jinak ruský boršč, lenive pirohy

Suroviny:
maso hovězí, kost, mrkev, celer, petržel, řepa červená, rajče, máslo, cibule, mouka hladká, brambory, zelí bílé, bobkový list, smetana kysaná, česnek, ocet, sůl, pepř, mouka polohrubá, máslo, droždí, vejce, sůl, mléko, maso vařené, máslo, cibule, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu