Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečno-hruškový kompot

Z velké úrody jablek a hrušek můžeme připravit výborný ovocný kompot, který přijde vhod v průběhu celého roku. Zpestří různé dezerty, obilné nebo rýžové kaše, ale skvěle chutná i samotný.

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Maryla337 Maryla337

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

6-7 sklenic (750ml)

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 463 kJ /
5 847 kcal
Bílkoviny14,25 g
Tuky10,68 g
Vláknina97,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 114 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 375,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablka a hrušky zbavíme jadřinců, omyjeme pod tekoucí vodou, nakrájíme na kostky a dáme do horkých sterilizovaných sklenic. Krok 2: Cukr svaříme s vodou. Ještě horký nálev naléváme do sklenic. Krok 3: Sklenice zavíčkujeme, otřeme jim hrdla a zavaříme 10 minut.

Zveřejněno 17. 8. 2014

Poznámka autorky Maryla337

Nemám hrnec na zavařování s teploměrem, tak zavařuji bez něj. Až se začne se voda vařit, tak vařím 10 minut, pak odstavím z horké plotýnky, vyndám a nechám plně zchladnout. Je to recept mé tety.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečno-hruškový kompot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PpEy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečno-hruškový kompot

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PpEy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

ivulinka: já nemám teploměr postě jak se to začne vařit tak 10 min ----

Maryla337: prosím, sterilovat 10 minut při kolika stupních? Mi se ten údaj zdá být důležitý, a tak si myslím, že by měl být do receptu doplněn;-)

maris:děkuji

Maryla337: pod fotkou jsou ikonky, jako první je " Přidat fotku " - rozklikni ji a roluj dolů - dostaneš se k "Odebrat vlastní fotku " a tam ji jen označíš a smažeš;-):-)
Díky za pochopení:-)

maris: rada bych nevim jak

Maryla - je dovoleno přidávat pouze vlastní fotografie, jinak se porušuje autorský zákon. Proto, prosím, fotku odstraň. Díky:-)

Tématické fráze:
nálev na hruškový kompot, zavařený jablečný kompot, zavařování hrušek kompot, hruškový kompot bez zavařování, zavařování jablečný kompot, hruškový kompot, jablečná kompot, sterilizovaný jablečný kompot, jablecny kompot zavareny, recept na jablečný kompot, jablko hruškový kompot, zavařený hruškový kompot, zavarovani hrusek s jablky, hruškový kompot bez cukru, hruskovojablecny kompot, jablkovo hruškový kompot, hruskojablecny kompot recepty, jablečny kompot bez zavařovani, zavarovat jablecny kompot, kompot hrušky s jablky

Suroviny:
jablko zelené, hruška, voda, cukr, skořice celá, koření hřebíček

Přidat fotografie receptu