Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kořeněné květákové lívanečky se studenou omáčkou

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 916 kJ /
1 414 kcal
Bílkoviny53,84 g
Tuky41,31 g
Vláknina29,35 g
Cholesterol 590 mg
Sodík 798 mg
Sůl1,77 g
Sacharidy199,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozmačkáme vidličkou a přidáme všechny ostatní suroviny. Necháme deset minut odležet. Krok 2: Těsto má mít hustší konzistenci, téměř jako bramborová kaše. Podle potřeby můžeme přidat trochu strouhanky nebo pokud potřebujeme více naředit, několik lžic mléka. Krok 3: Lžící klademe do olejem vymazaného lívanečníku placičky a smažíme je po obou stranách na mírnějším ohni dozlatova. Podáváme s tandoori omáčkou, brambory, zeleninovým salátem, pečivem.

Zveřejněno 17. 8. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněné květákové lívanečky se studenou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XAl8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kořeněné květákové lívanečky se studenou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XAl8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Výborný recept. Dělám s drobnou obměnou-z bílků ušlehám sníh a kořením kurkumou, drceným kmínem a pepřem :-)

Jsem moc ráda, že se Vám mé "zlaťáčky" líbí a děkuji všem za spoustu pěkných komentářů a bodů :-K:-K:-K

Danielko, ty se přímo smějí:yes::yes: Recept jsem si uložila do oblíbených +17

A jak jsou krásně zlaťoučké :-p, dala bych si s chutí :yes:

:-p:yes:

:-p:yes::yes:

:yes::yes::yes:

Šmarjá Panno, to je super jídlo!! Hned bych si dala!!

No vypadají suprově a určitě i tak chutnají-Dani-1*-ty fotky taky-:yes:

Krásné lívanečky, dělám hodně podobně, máme je rádi:-):yes:

Krásně zlatavé a křupavé, dobré už na pohled, tak to bych se nenechala dlouho pobízet;-)

Moc hezké, dělám podobně, ale ze syrového květáku na jemno strouhaného, na pečícím papíru jako placičky v troubě:yes:

Hned bych jednu slupla:yes::yes:

Zelenina u nás ide, karfiol je jeden z najobľúbenejšieho druhu. Len sa spýtam, šlo by namiesto tandoori masala dať garam masala? Toto korenie totiž mám poruke doma. :-);-)

Lákají k zakousnutí:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
kuřátko květákové, kvetakove livance, lívanečky s omáčkou, kvetkove livanecky, květákové placičky s garam masala, kuřátka květáková, těstoviny se studenou omáčkou, livanečky z omačkou, bramborový komínek

Suroviny:
květák, vejce, mouka hladká, strouhanka, koření tandoori masalo, česnek, mléko, sůl, pepř, olej, smetana zakysaná, česnek, koření tandoori masalo

Přidat fotografie receptu