Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový dort s cukrářskými piškoty

Letní dort, plný jahod, vypadá na pohled opravdu nádherně. Krásně obložený cukrářskými piškoty, převázaný stuhou, potěší nejen narozeninové oslavence. Sladký dezert zlepší váš den.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

IvettaG IvettaG

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 40 min

80 min (40 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 559 kJ /
5 392 kcal
Bílkoviny56,47 g
Tuky347,24 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,67 g
Sodík 887 mg
Sůl2,48 g
Sacharidy507,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 2: Ve větší míse šleháme žloutky s cukrem, dokud hmota nezbělá a několikanásobně nenabude, pak přidáme po lžících horkou vodu, každou zašleháme, poté stejně přidáme olej. Krok 3: Konečná hmota by měla být téměř bílá a neměly by v ní být cítit krystalky cukru (pokud tam ještě jsou, stále šlehejte, dokud se nerozpustí). Krok 4: Do žloutkové směsi přimícháme vařečkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, pořádně promícháme a nakonec přidáme sníh. Ten se vmíchává velmi jemně, jen se hmota zespoda překlápí přes sníh pořád dokola, dokud se nesmísí. Pokud budete míchat příliš razantně, vyženete ze sněhu vzduch a korpus nevyběhne. Krok 5: Dortovou formu vyložíme na dně pečicím papírem, pokud máte olej ve spreji, stačí papír a boky vystříkat, jinak vymažte sádlem a vysypte hrubou moukou. Krok 6: Do formy nalijeme těsto, urovnáme a dáme do trouby předehřáté na 175°C. Teplotu ztlumíme na 150°C a pečeme cca 40 minut. Krok 7: Po 40 minutách zkusíme špejlí, jestli se na ni nelepí těsto, vyndáme z trouby a necháme ve formě cca 5 minut odpočinout. Krok 8: Pak nožem oddělíme případně přilepené boky, z korpusu oddělíme postranní kruh a korpus necháme vychladnout. Krok 9: Jahody rozvařené s cukrem smícháme s máslem a cukrem. Dle návodu použijeme želatinový ztužovač. Krok 10: Na přeliv povaříme jahody s cukrem. Před koncem vaření přidáme trochu želatinového ztužovače, přeliv by měl mít tekutější konzistenci. Krok 11: Korpus rozkrojíme, naplníme krémem. Potřeme i boky a povrch korpusu krémem. Na boky přilepíme krémem cukrářské piškoty, které dole trochu seřízneme. Krok 12: Poté nalijeme na dort jahodový přeliv a necháme v lednici zatuhnout. Kolem piškotů můžeme převázat stuhu.

TIP: Nejlepší jahodové recepty

Zveřejněno 18. 8. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový dort s cukrářskými piškoty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5E4q

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový dort s cukrářskými piškoty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5E4q

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Prosim velikost dortove formy. Dort je nádherný moc. Mňam

Krásný dortík <3 Právě jsem se do něj pustila a doufám,že se vyvede tak jako Vám ;-) Pak s dovolením přidám fotečku :yes:

alikhrubik: Děkuji za pochvalu a jsem moc ráda že jsem Vás inspirovala , dortík se Vám moc povedl :yes:

Krásný dortík

Já dělám nepečený s piškoty se zakysanou smetanou, takový letní, takto by to šlo dozdobit, :-p:yes::yes:

MŇAMMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!

Krásný, elegantní dortík:-!:yes::yes:

Takový pěkný, jemný a hlavně nepřeplácaný dortík bych chtěla jednou dostat:yes:

Krásné:yes:

:-p:-p:yes::yes::yes:

jéé moc pěkné ;-)

Tématické fráze:
dort z cukrářských piškotů, nepečený jahodový dort s piškoty, nepečeny dort s cukrařskými piškoty, ovocný dort s cukrarskymi piskoty, piskotový jahodový dort, jahodový přeliv, piškotový dort s jahodami, nepečený dort z cukrářských piškotů, dorty recepty, jahodový dort s piškoty, jahodový dort s piškoty, nepečený dort s cukrářských piškotů, jahodovy dort, 40000 receptu, dort s cukrarskych piskotu, dorty z cukrářských piškotů, jahodový přeliv recept, recept s cukrářskými piškoty, recepty na dorty, recepty s cukrářskými piškoty

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr písek, vejce, prášek do pečiva, olej, voda, sůl, máslo, cukr, jahody, ztužovač želatinový, jahody, cukr, ztužovač želatinový, piškoty cukrářské, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu