Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello tonnato

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie42 927 kJ /
10 260 kcal
Bílkoviny934,62 g
Tuky673,31 g
Vláknina28,68 g
Cholesterol 2,42 g
Sodík 98,62 g
Sůl246,28 g
Sacharidy39,27 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso zbavíme všech blanek a tuku. Chceme-li dát masu úhlednější tvar svážeme ho kuchyňským provázkem. Krok 2: Zeleninu očistíme, nakrájíme ji na větší kusy a orestujeme na oleji. Krok 3: Maso osolíme, opepříme a dáme ho zatáhnout ze všech stran do hrnce se zeleninou. Krok 4: Maso vyndáme, přilijeme víno, necháme odpařit alkohol a přilijeme horkou vodu, maso vrátíme zpátky do hrnce, mělo by být potopené, ale nemělo by plavat. Krok 5: Přidáme bylinky, koření, sůl a přivedeme k varu. Krok 6: Na mírném ohni necháme přikryté probublávat 1,5 hodiny. Krok 7: Maso necháme vychladnout ve vývaru. Krok 8: Omáčka: vejce uvaříme natvrdo, vychladíme a vyloupneme z nich žloutky, které budeme potřebovat na omáčku. Krok 9: Tuňáka bez oleje, ančovičky, žloutky, kapary, citronovou šťávu a olivový olej společně rozmixujeme dohladka, podle potřeby naředíme vývarem, osolíme a opepříme. Krok 10: Z masa odstraníme provázek a nakrájíme ho na tenké plátky. Krok 11: Na talíři pokryjeme maso tuňákovou omáčkou, kterou přizdobíme kapary. Krok 12: Podávat můžeme s ochuceným salátem z různých směsí zelených listů.

Zveřejněno 18. 8. 2014

Poznámka autora Miquel

Fotopostup: http://sladkyaslanydulceysaladodomains.tumblr.com/...

*Vitello tonnato (Telecí s tuňákovou omáčkou) je tradiční italský studený předkrm.

**Ať už se jedná o způsob úpravy masa nebo jednotlivé suroviny, existuje nespočetné množství variací tohoto receptu, dalo by se říct, co recept to originál.

***Tip: Na opečenou bagetu naneseme tuňákovou omáčku, poklademe plátky masa, přidáme sušená rajčata nakrájená na nudličky a přizdobíme zelenými listy salátu nebo klíčky, dochutit můžeme olivovým olejem a balzamikovým octem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello tonnato

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/77B8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Telecí s tuňákovou omáčkou - Vitello tonnato

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/77B8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Lze použít i jako teplý hlavní chod?

Jiřina:
Přírodo chraň:-!8-(:-):-D
(ale mám dojem, že v PROSTŘENO to nějaká hvězda podávala pod tímto názvem po teplu ;-(
No, díky vaší připomínky telecího asi zopáknu toto: https://www.toprecepty.cz/recept/39916-teleci-na-m...

Super:yes:

Neznámá 30. 8. 2014 19:44
Nejste kuchař? :-)
Opravdu velmi chutné recepty a navíc krásně focené:yes::yes:

senky::-)):-K

Skvostné:yes::-K čtení receptu jsem si nechala až na večer, bude klid a pohoda a užiju si to :-);-)

Díky všem za shlédnutí receptu a komentáře:-K

Konečně zase jeden parádní recept! Dokonalý popis i foto! Gratuluji a ukládám!

Krásné jídlo!

Moc hezký recept:-K Vůbec se mi tvé recepty i fotky moc líbí:yes::yes:

Miquel:
Tento přepychový předkrm si u nás šetřím jen pro ty nejslavnostnější příležitosti…:-))
Připravuji ho podobně, pouze omáčku dělám trošku jinak http://www.labuznik.cz/recept/maso-s-tunakovou-maj...

Děkuji všem za milé komentáře :yes::-K
Kdyby se někdo rozhodl vyzkoušet tento recept, asi bych mu doporučil, aby zhlédl vícero receptů na Vitello tonnato a pak si ten svůj přispůsobil svým chuťovým pohárkům ;-)

Neskutečné :-O:-O Miqueli, kdo umí, ten zkrátka umí:-K. Myslím, že se tu od Tebe můžeme všichni dost naučit. Jednoduše nádhera :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Jedla jsem v jedné italské restauraci a dodnes na to vzpomínám:-p:-)), recept je super a fotky opravdu nádherné;-):yes::-)

Nádhera:yes::yes::yes:

Jiříku,to je teda vážně parádní recept:-K:-p:yes:
U Tvých fotek oko plesá a žaludek pláče;-):-D

Tématické fráze:
vitelo tonato, telecí s tuňákem, vittelo tonato, recept vitelo tonato, vitelo, telecí s tuňáková pomazánka, recept na vitelo tonato, vittelo, teplá tuňáková omáčka, telecí kýta podle itala, teleci s tunakem recept, telecí s tuňákovým přelivem, vittelo. tonato, vittolo tonato, hovězí plátky s tunákovou omáčkou, teleci tonato, vitelo tonato recept, vittalo tonato, italský studený předkrm tonato, studené předkrmy z telecího masa

Suroviny:
kýta telecí, víno bílé, mrkev, celer, cibule, šalvěj, bobkový list, rozmarýn, koření hřebíček, olej olivový, sůl, pepř, tuňák, ančovičky v oleji, žloutek, kapary, šťáva citronová, olej olivový extra virgin, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu