Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulgur s olivami po středomořsku

Zdravý letní oběd, který zasytí, můžete ho připravit i z toho co vám doma zbylo a přesto ho nabídnout celé rodině. Bulgur je vděčnou a na přípravu nenáročnou surovinou. Někdo si může bulgur plést s kuskusem. Vzhled je sice podobný, ale příprava i chuť se liší.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 564 kJ /
2 286 kcal
Bílkoviny64,69 g
Tuky26,92 g
Vláknina65,54 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 505 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy415,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme cibuli, přidáme jemně nasekaný česnek, na kousky nakrájené papriky a menší cuketu. Necháme asi 5 minut na mírnějším ohni, až zelenina zesklovatí. Krok 2: Pak přidáme na kostky nakrájené masité rajče a olivy, přisypeme uvařený bulgur a zalijeme trochou vývaru. Krok 3: Velmi krátce podusíme, dochutíme solí, pepřem a natrhanou čerstvou bazalkou. Krok 4: Na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem a ozdobit bazalkovými lístky.

TIP: Tři způsoby vaření bulguru a použití

Zveřejněno 21. 8. 2014

Poznámka autorky Danca

Dnešní "fofroběd" ze skromných zásob (velký nákup je naplánovaný na sobotu a rodina chce, kupodivu, i dneska jíst :-) :-) )

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgur s olivami po středomořsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G7Vr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgur s olivami po středomořsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G7Vr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

:-)<3:yes::yes: Recept i foto se mi líbí, určitě udělám :-K

Klaraduch: podle apetitu stravniku, 2 - 3 porce

Dobrý den , mohu se zeptat na kolik je tento recept porci ?

Přidala jsem ještě tuňáka, jak je zmíněno v dřívějším komentáři, a je to fakt lahůdka <3

ja0411: není zač;-):-K. Ten tuňák by mi v tom taky chutnal:-!:-p:-p;-)

Výborný:-pještě jsem přidala plechovku tuňáka a nemělo to chybičku:-!:yes:Děkuju :-K

Danuš,moc hezky jsi to připravila:-p:-K:yes:
Bulgur mám koupený již delší dobu,tak už vím,jak s ním naložím;-):-))

pipre: tak ty kroupy jsem zase ještě nezkusila já:-(

Burgur už doma mám, tak zkusím :-) Vyzkouším i se špaldovými kroupami, ty dělávám také už častěji :-):yes:+

danielle72: Dani zkus ho, pokud vám chutná pohanka atd., tak bulgur vám určitě zachutná taky;-):-K

jumanji: já bych se řídila pokyny na sáčku, taky jsem ho vařila;-)

A jak se ten Bulgur teda správně připravuje??? Dnes jsem si ho koupil a je tam psáno,že se má 20 minut vařit. Ale někdo zas tvrdí že ho stačí zalít jen vařící vodou a 20 minut počkat. Tak jak tedy ???

:yes::-p U nás zatím frčí pohanka, kuskus, červená čočka...ale na bulgur se teprve chystám ;-)

Danca: Moc díky za tip:yes: Až budu v Kaufu, mrknu po něm a jdu do toho;-):-p

Jana Remkova: Jani, od nápadu po servírování plus minus 15 minut..a dobré to opravdu bylo;-):-D:-K

Tématické fráze:
jak správně uvařit bulgur, bulgur s olivami, jak se připravuje bulgur, jak dlouho vařit bulgur, bulgur recepty, recepty z bulguru, tuňák s bulgurem, bulgur olivy, bulgur recepty výborné, jak chutná bulgur, jak správně vařit bulgur, bulgur s tuňákem a s olivami, jak uvařit bulgur, bulgur salát se zeleninou a olivami, bulgur cocka kroupy, jak se připravuje burgur, bulgur s olivami recepty výborné, bulgur se zeleninou a olivami, kuskus s olivami salát příloha, bulgur s rajčaty

Suroviny:
bulgur, olej olivový, cibule, cuketa, paprika čerstvá bílá, paprika čerstvá červená, česnek, rajče, olivy černé, vývar masový, sůl, pepř mletý, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu