Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové ravioli

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 490 kJ /
1 551 kcal
Bílkoviny60,54 g
Tuky45,18 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 301 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy221,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mouky a ostatních ingrediencí zpracujeme vláčné tužší těsto, které se bude dobře vyvalovat. Necháme ho odležet a připravíme si náplň. Rozmačkanou vychladlou dýni smícháme s ricottou nebo tvarohem a ochutíme. Krok 2: Těsto po částech tence rozvalujeme, vykrajujeme čtverečky asi 4x4 cm, doprostřed dáme náplň, okraje potřeme vajíčkem a slepíme s prázdným čtverečkem těsta. Dobře přitiskneme a hotové ravioli vaříme ve vroucí osolené vodě asi 3-4 minuty. Pak scedíme a trochu vody zachytíme. Krok 3: Na omáčku rozpálíme máslo, přidáme nasekanou šalvěj, máme-li, tak i nasekaná dýňová semínka a necháme pořádně zpěnit. Trošku naředíme vodou z těstovin. Uvařené ravioli poléváme omáčkou a ihned podáváme posypané parmezánem.

Zveřejněno 25. 8. 2014

Poznámka autorky zizala

Protože jsem všechnu šalvěj tenkrát zpracovala do náplně, do omáčky jsem použila pažitku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové ravioli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A7Ep

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dýňové ravioli

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A7Ep

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

:yes::yes::yes: A jedna dýně je zrovna ve spíži...:-p

zizala:;-):-)):-)), to jsme na tom stejně:-))

maris: Jo, tak to je nad moje síly... Nemám pevnou vůli :-8:-8

zizala: proč ? vždyť je můžeš udělat ale nemusíš je jíst, rodinka bude mít o to víc;-):-)):-))

magdalenka: Dopřeju, ale nejdřív musím trošku zhubnout :-8:-))

zizala: dopraj si ich...:-))

magdalenka: Pirohy plněné brynzou jsem nedělala ještě nikdy, takže máš velký náskok. Už dávno si je slibuju :-8:-8

zizala: ja aj pirohy plnené bryndzou robím maximálne 2x ročne...lebo:
1. sú žravé
2. vždy ich je málo (aj keby boli za lavór)
3. ja som lenivá...

Jaruško - paráda:-p:-):yes::yes:

Ty teda válíš, k tomuhle bych se ani mlsotou nedonutila, ale kráása:yes:

Ty teda válíš, k tomuhle bych se ani mlsotou nedonutila, ale kráása:yes:

magdalenka: Já jsem líná strašně, ale když jde o dobrou baštu, dokážu se ukecat ;-):-8

Môže - musí to byť skvelé..len ja som na takéto veci lenivá...snáď sa raz vyhecujem...:-))

Jitkas: Děkuji:-K, musím říct, že tohle nám opravdu chutnalo.

Znacne pracna zalezitost, mas je krasne! Existuji ruzne regionalni varianty, nektere i s pridanim sladkych amaretovych susenek, muskat. orisku (bez salveje) atd. do naplne, ale to je vedlejsi. Jsi velice sikovna a zvidava kucharka, ale to jsem ti jiz davno rekla....

Tématické fráze:
dýňové těstoviny, ravioli, ravioli s dyni, dýńová náplň do těstovin, ravioli recept, ravioli s dynovou naplni, ravioli plnene dyni, ravioly s dýní, tncz nova, plněné ravioli ricottou, plnene ravioli s dyni hokaido, recept na ravioli, ravioli s dyni a ricottou, smažené ravioly, čerstvá dýňová semínka, ravioli plněné dýňovou omáčkou, dýňové raviili, tncz nova zhubnout, domácí těstoviny z dýňové mouky, ravioli plněné dyni hokaido

Suroviny:
mouka hladká, vejce, olej, voda, sůl, dýně, sýr ricotta, parmazán, šalvěj čerstvá, sůl, pepř, vejce, máslo, šalvěj čerstvá, semínka dýňová, parmazán

Přidat fotografie receptu