Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sulc-huspenina z hříbků

Hodnocení receptu je 4,7 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Suroviny

Porce: 1 silikonová forma na srnčí hřbet

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie542 kJ /
130 kcal
Bílkoviny9,80 g
Tuky0,70 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěné hříbky podle velikosti překrojíme, menší necháme vcelku. Vložíme je do hlubšího hrnce, zalijeme 1a1/2litrem horké vody a velice slabým varem necháme bez pokličky vařit 10 minut. Krok 2: Hříbky scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme v cedníku okapat. Krok 3: V kastrůlku převaříme 50ml vody a necháme trochu zchladnout. Vsypeme želatinu, promícháme a necháme 10 minut nabobtnat. Krok 4: Mezitím dáme okapané hříbky opět do hrnce, zalijeme nálevem z Deka, přidáme 230ml vody a uvedeme k varu. Krok 5: Poté pozvolna vaříme 10 minut, stáhneme ze sporáku a přilijeme vidličkou prošlehanou želatinu. Krok 6: Formu na srnčí hřbet vyložíme mikrotenovou folií, naplníme ji hříbkovou směsí a necháme v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Podáváme s pečivem.

Zveřejněno 26. 8. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Nakládala jsem hříbky do sladkokyselého nálevu s Dekem. Zbyly mi hříbky i nálev, tak jsem udělala velice dobrou chuťovku..

Do hotového nálevu jsem přidala trochu cukru. Máme raději sladší, ale záleží na každého chuti.

Při krájení doporučuji použít hodně ostrý nůž.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sulc-huspenina z hříbků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/87yW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sulc-huspenina z hříbků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/87yW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (19)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Ohodnocení jako lehce stravitelné a dobré.

Ano solidní Lehké jídlo. Akorát jsem měla strach jestli to ztuhlé. Ztuhlo. Budu opakovat.

Renete: Všechny 3 fotografie i pochvalný komentář mě velice potěšily😍Moc děkuji😘

Jana Remkova:Jani,děkuji:-K:-)Včera jsem dělala znovu:-p:-))

:yes::yes::yes: super, Drahuš :-)

radiator:Mili,jsem ráda,že jsi můj"sezonní nápad",když rostou houby, pochopila;-):-K

Pokud nejsou k mání hřiby,dělávám ze zavařených žampionů v plechovce z Kauflandu a nálev dělám podle návodu na želetině s přidáním octa a nebo použiji sladkokyselý lák z načatých okurek.Zkoušela jsem to i z čerstvých žampionů,ale to nebylo ono:-/

Tady jsem použila 170ml zhotoveného nálevu,naředělý 230ml vody,takže to nebyla žádná"trhavina".Jen samostatný nálev by byla opravdu pecka do žaludku:-)

Zeleninu,hlavně na drobounké kostičky nakrájenou mrkev mám osobně v různých sulcích(huspeninách,aspicích)také ráda,už jen proto,že to i na řezu velice hezky vypadá:yes:
Tady jsem se tentokrát přizpůsobila přání rodiny a barevnost pokrmu jsem alespoň doladila zelenou petrželkou:-))

Všem děkuji za komentáře,připomínky i hodnocení :-K:-)

...to se mi líbí:-p:yes::yes::yes:

Další super nápad jak využít houby, které teď rostou "jako houby po dešti" ;-):yes:

hanes24:S těma žampionama to není špatný nápad, hříbky taky nemám, a asi bych podle žížaly přidala nějakou zeleninku, určitě bych taky uvařila nějaký kořeněný aspik. Až koupím žampásky tak to udělám.

:-p zajímavý nápad;-):-K

Super!!!!:yes::yes:+

Hezký nápad:yes::yes:, já bych pro barvu přidala kostičky nějaké zeleninky. A taky bych raději uvařila klasický octový kořeněný aspik, jako maris.

no mňam:yes::-D s chutí bych si dala:-p prostě nádhera:yes:

:yes::yes:Nezbyly mně ani hříbky, ani nálev neb žádné nemám, ale udělám z žampionů, ne? Jinak moc dobrý nápad:-!:yes::-))

Dobrý nápad:-):yes:, já jen bych takhle na přímou spotřebu nedávala Deko. Na zavařování hub ho používám, ale tady bych připravila želatinu podle návodu a ochutila podle chuti.;-)

Jéjda, toto vypadá ale SUPER jedle :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
huspenina z hub, houby v sulcu, sulc z hub, zavařování hříbků, hříbky zavařování, aspik z hribku, zavarovani huspenina, jak pouzit zelatinu do sulcu, min ihuspenina z pomalého hrnce, deko na zavařování návod, tlačenka z pravých hříbků, hříbky v nálevu bez zavařování, chutovky z hříbků, hříbky v nálevu s dekem, zavarovane hribky, recepty sulc huspenina zavarovani, zavarovani hub hribku, zelatina do sulce, zavařování sulce, houby ve sladkokyselém nalevu s dekem

Suroviny:
houba hřib, deko, voda, želatina, želatina prášková, cukr krupice

Přidat fotografie receptu