Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květákové růžičky se slaninou a špenátem

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ewelinka84 Ewelinka84

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 313 kJ /
792 kcal
Bílkoviny4,34 g
Tuky84,06 g
Vláknina1,96 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,60 g
Sůl4,00 g
Sacharidy4,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozebereme na malé růžičky a v osolené vodě necháme projít varem (aby se nerozvařil). Slijeme a necháme pořádně okapat. Krok 2: Mezitím si na másle osmažíme najemno nakrájenou cibulku a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, posmažíme a poté vyjmeme zvlášť do misky. Krok 3: Na pánev vložíme květákové růžičky a smažíme, po chvilce přidáme nasekané listy špenátu (já dávám mražený) a česnek utřený se solí. Krok 4: Dochutíme pepřem a popřípadě i solí, vložíme zpět slaninku s cibulí, promícháme a můžeme podávat.

Zveřejněno 27. 8. 2014

Poznámka autorky Ewelinka84

Já podávám jako přílohu ke kuřecímu steaku:-) Recept mám z časopisu, ale pozměnila jsem si ho dle své chuti:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové růžičky se slaninou a špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVqD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Květákové růžičky se slaninou a špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gVqD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
růžičky z listů, zapečený květákový růżičky s mleté maso recepty, květákové recepty, recept listový špenát květák, květák se špenátem, gnocchi e špenátem a s květákem

Suroviny:
květák, cibulka, slanina, máslo, špenátové listy, sůl, pepř, česnek

Přidat fotografie receptu