Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahodné hovězí plátky (ve vývaru, se zeleninou a křenem)

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sunny.sofi sunny.sofi

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 660 kJ /
875 kcal
Bílkoviny168,76 g
Tuky12,77 g
Vláknina13,18 g
Cholesterol 353 mg
Sodík 620 mg
Sůl1,47 g
Sacharidy15,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše dáme do hrnce (maso vcelku, zeleninu pokrájenou na větší kusy), zalijeme studenou vodou (jen tak, aby bylo vše ponořené) a dáme vařit na cca 2,5 hodiny. Krok 2: Podáváme nakrájené na plátky na hlubokém talíři – zeleninu, maso, zalité vývarem. Krok 3: Skvělé je nakonec posypat strouhaným křenem.

Zveřejněno 27. 8. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahodné hovězí plátky (ve vývaru, se zeleninou a křenem)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jVwB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lahodné hovězí plátky (ve vývaru, se zeleninou a křenem)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jVwB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

sunny.sofi: Jasně,každý vaří tak,jak to chutná jemu:yes::-K

jarda Kadic: Když já to takhle ráda:-8;-) Také děkuji:-K

Anna Kocikova: Aničko, děkuji moc za milá slovíčka i překrásnou fotečku:-)

Sofinko,dělávám podobně,pouze z předního:-)Ale je fakt,že všechny suroviny v hrnci zalévám horkou vodou,aby bylo maso hezky šťavnaté...i když u v posledí době zakoupeného masa mi to příjede jedno,je-li zalité studenou,nebo horkou vodou:-S
Uvařené maso máme nejraději s nakládanými hříbky:-p
Bodík je jistý a jedna fotka navrch:-p:-)

sunny.sofi: já myslím, že casino měl na mysli dobu vaření zeleniny a ne teplotu.

casino: Pokud je teplota vody jediným problémem, čtenáři diskuze si jistě napustí tu správnou:-D.
Nicméně - polévka to fakt nebyla, neboť po dovaření zbyde zhruba stejně vývaru, zeleniny i masíka (to bych v Prostřenu dostala, že je to moc husté a syté;-))
A ačkoliv jsem na netu našla několik receptů, ze kterých jsem vycházela, raději změním název, protože se tu fakt nechci nechat kamenovat za něco, co bylo opravdu dobré:-S.

maris: má pravdu:yes:

sunny.sofi: vy jste vlastně uvařila čistokrevnou hovězí polífffku:-))
...a když už jídlu dáte název, tak by jídlo mělo názvu odpovídat i postupem přípravy a ne jen použitými surovinami:-((
No, a jak chutná 150´ vařená zelenina víme všichni, co jsme se podobné nepředloženosti sami dopustili:-((:-D

sunny.sofi: věřím, že jste si pochutnali, je to dobrota:-p:-)

maris: Ono toho vývaru není moc, je to taková dobrá silná šťávička... Masíko bylo dobré a šťavnaté. Ale proč ne;-) Děkuji:-K

Já bych určitě dala maso do vařící vody a potom jen mírně táhla - 2,5-3 hodiny. Když se dá do vařící vody, zachová si šťavnatost, když do studené, je lepší vývar, ale to v tomto případě nechceme;-):-)

Tématické fráze:
maso zelenina zalitá vývarem, hovězí maso s křenem, hovezi maso,kren, vareny hovězí s krenem, křen zalitý hovězim vývarem, recepty hovězí maso plátky, taflspitz, tafelspitz s krenem, taflspitz recept, bramburky hovezi s krenem, vvařené hovězí maso s křenem, tafelspitz, tafelspiz

Suroviny:
hovězí zadní, přední hovězí, mrkev, celer, petržel, cibule, pepř celý, bobkový list, koření nové koření, sůl, křen

Přidat fotografie receptu