Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Putování za švestkovou vůní

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

danielle72 danielle72

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chladnutí korpusu

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chladnutí korpusu)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 870 kJ /
4 988 kcal
Bílkoviny94,75 g
Tuky208,25 g
Vláknina44,35 g
Cholesterol 682 mg
Sodík 542 mg
Sůl1,15 g
Sacharidy661,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hluboký plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Zapneme troubu a předehřejeme na 160 °C. Krok 2: Sypké suroviny na těsto promícháme v míse a pak přidáme vejce, olej a mléko. Vařechou promísíme a nalijeme na připravený plech. Krok 3: Vložíme do předehřáté trouby a při 160 °C pečeme asi 25 minut. Korpus pak vychladíme. Krok 4: Švestky vaříme asi v 100 ml vody zhruba 30 minut s cukrem a skořicí. Nakonec přidáme růžovou vodu, propasírujeme přes síto a necháme zchladnout. Krok 5: Zakysanou smetanu šleháme asi dvě minuty, pak přidáme trochu cukru, mléko a vanilkový pudink bez vaření (pudink je už slazený). Znovu vyšleháme do zhoustnutí, ochutnáme, případně dosladíme a naneseme rovnoměrně na korpus. Krok 6: Jahodový pudink smícháme s cukrem a vodou, pak vlijeme švestkovou směs a vaříme do zhoustnutí. Krok 7: Směs potom nalijeme na krémem pomazaný korpus a moučník uložíme nejméně na dvě hodiny do lednice.

TIP: Oblíbené koláče a buchty se švestkami

Zveřejněno 27. 8. 2014

Poznámka autorky danielle72

Místo pudinku můžeme použít i želatinu.

Putování za švestkovou vůní je knížka pro děti od Ludvíka Aškenazyho ;-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Putování za švestkovou vůní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mVzn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Putování za švestkovou vůní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mVzn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

:-)<3:yes::yes::-K

Zkusila jsem misto svestek udelat s broskvemi. Take dobre, i kdyz verim, ze svestky by byly chutove vyraznejsi.

Lenika: Děkuji za vyzkoušení receptu a krásnou fotku. :-K

lenka: Omlouvám se, dotaz jsem našla až dnes. Mléko patří do krému ;-)

Ahojte, to mlieko v kréme ide kam??? Nejak som to nepostrehla. Dík

Týý jo, přehlídla jsem..:yes:

Zajímavé:yes::-p

Peppa: Určitě můžeš, potřebuješ k tomu jen růžové okvětní lístky, vodu a citronovou šťávu;-) Postup (odkaz) jsem Ti poslala v soukromé zprávě :-)

danielle72:AHA!Dekuju za vysvetleni! ..tak to si tu vodu mohu vyrobit sama??!.. mam malou zahradku ktera jedovate postriky nezna :-)a okvetni listy ruze mam uz i nasusene

Peppa: Díky :-K Já růžovou vodu koupila v Praze v obchodě se zbožím z Balkánu, na Dejvické. Dvě deci cca za 30 Kč. Je to voda z vylouhovaných okvětních plátků růže ;-) Recept na její výrobu lze ale najít i na internetu.

Teda,Dani,ten je už od pohledu mňamózní,ukládám a určitě na něj dojde brzy ;-):-p:yes:

Vypada to opravdu moc hezky a taky bych za tou vuni usla sveta kus :-D:-));-)
Prosim, co je to ta ruzova voda a kde ji koupim?? (znam jen svecenou vodu:-))

Taky si ukládám, může se hodit, přinejmenším se budu inspirovat krémem. Krémy s pudinkem Olé dělám poslední dobou moc ráda. :yes:

:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes:

Krásná a moudrá knížka, Pitrýsek byl můj oblíbený hrdina. A hezké řezy :-)

Tééééda Danielko, ty vážně nezklameš :yes::yes::yes: Vypadá to teda moooc dobře, ukládám :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
zprávy nova tncz 30.8.

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, olej, kypřící prášek, vejce, cukr vanilkový, cukr moučkový, kakao, tuk, mouka hrubá, smetana zakysaná, cukr moučkový, mléko, pudink vanilkový bez vaření, švestky, skořice, voda růžová, cukr, pudink jahodový, voda

Přidat fotografie receptu